Ga naar inhoud

rubnnl

Lid
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

rubnnl's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ik heb de aanvoer vanaf de printplaat proberen te meten (voor de deursensor). Daar geen succes. Zodra je de verbindingskabel dan weer aansluit en meet, krijg je een wisselende spanning te zien op de kabel. Hoe had je precies jouw constructie met die kabel in gedachten? De huidige aanvoer is namelijk vanaf de printplaat en met dat voetje ga je niet voldoende stroom krijgen.
  2. Misschien vragen naar de bekende weg. Maar wat is dan de oplossing? Probleem zit hem dan niet in de sensor maar in de aanvoer van de verbindingskabel.
  3. Ja, ik heb beide kanten los gehad van de kabel naar het bedieningspaneel. Zowel de aanvoer(printplaat), als de kabel naar het bedieningspaneel geeft een gelijke spanning van 15v. ik merk op dat de kabel naar de deursensor een wisselende spanning heeft tot max 6v. Hij blijft heen en weer schommelen. Ik weet niet of dit normaal is? zou het kunnen dat mijn deursensor kapot is en daarom de wasdroger niet wil starten?
  4. Boel doorgemeten. Vanaf de module krijg ik 15,5 v, kabel naar het bedieningspaneel meet ik ook 15,5v.
  5. De boel even open gemaakt. In principe zie ik tussen het bedieningspaneel en module 1 kabel zitten. Als ik die doormeet zou ik dus moeten weten of het aan de module licht of het bedieningspaneel? Wat zou volgens jou de juiste spanning moeten zijn als ik die kabel doormeet? Wat ik al aangaf, het gekke is momenteel dat het toetsgeluid duidelijk hoorbaar is. Maar het bedieningspaneel eigenlijk geen reactie geeft. Paar keer aan en uit zetten helpt dan. Maar vervolg schiet de wasdroger in storing met de drie keer piep en knipperend oranje lampje. Ik heb wel een manier gevonden om een foutcode te manipuleren. Vraag mij niet hoe. Maar als ik de wasdroger in stand 11 zet, wasdroger inschakel met de aan/uit knop en vervolgens de start/pauze + toets links ervan. Dan komt de code 1x rood en 9x oranje naar voren. Resetten lukt met geen mogelijkheid.
  6. Inderdaad, zodra ik dit vanuit stand 1 probeer gaat de signalering branden dat de testmodus geactiveerd is. Alleen halverwege het tonen van de signalering gaan alle lampjes uit. Enige wat je dan nog hoort is de toetstoon. De lampjes gaan pas weer aan na een herstart van de droger…. zou de printplaat van de bediening kapot kunnen zijn?
  7. Hoi Lampje, Dank voor je reactie. Op één of andere manier krijg ik het niet voor elkaar om de wasdroger in testmodus te krijgen. Als ik jouw volgorde aan hou dan gaat de lampjes op de front uit bij de 0 stand en die willen ook niet meer aan. Pas na een herstart van de wasdroger met de aan/uit knop in het midden en de draaiknop op stand 1 gaan de lampjes weer aan. Volgorde dus om de lampjes te activeren (normale stand) draaiknop op 1 aan/uit knop indrukken lampjes aan - na 2/3 sec melding met 3 piepjes en constant knipperend oranje licht. Voor de testmodus geprobeerd Poging 1: Draaiknop op 0 Aan/Uit knop start/stop + knop links daarvan Draaiknop op 1 Geen reactie! Poging 2: Draaiknop op 1 Aan/Uit knop - wel reactie met lampjes Draaiknop op 0 - lampjes uit (maar je merkt wel dat de wasmachine aan zit doordat je een toetsbevestiging krijgt) start/stop + knop links daarvan Draaiknop op 1 Geen reactie - ook alle lampjes blijven uit!
  8. Kleine toevoeging nog. Zolang ik niet de knoppen start en voorprogrammering heb ingedrukt, krijg ik niet de 9x oranje en 1x rood code. Dan blijft de wasdroger knipperen met de lampjes "drogen" en "afkoelen" aan. De pieptoon die 3x afgaat is alleen te horen als de wasdroger gestart met de aanknop wordt.
  9. voor wat extra informatie, hier een video van de foutcode. IMG_4475.mov
  10. Hallo, Hopelijk kan iemand mij helpen. Van de één op de andere dag is mijn droger ermee opgehouden. Hij stond op een startuitstel, maar is helaas nooit gestart met drogen. Reden: er knippert een oranje lampje en als ik op de start knop druk piept de wasdroger 3x. Het betreft een AEG T5127AC zonder scherm, dus kan helaas geen foutcode aflezen. De reset waarover geschreven wordt heb ik meermaals geprobeerd met de knoppen en door de stekker uit het stopcontact te halen gedurende 30 minuten. Maar ook dit heeft helaas geen effect gehad. Wel kan ik in de mode om de foutcode te resetten een foutcode simuleren (volgensmij). Zodra ik de wasdroger met de knop op positie 11 zet en de start + uitstel knop indruk gaat de volgende kleurencombinatie van start. 9x oranje + 1x rood. Heeft iemand een idee wat ik kan doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...