Ga naar inhoud

epidrost

Lid
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

epidrost's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • 30 dagen mijlpaal
  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Hieronder het type plaatje en een foto van 1 van de drie led lampjes. Online vind ik nergens een tekening om de lampojes te vervangen dan wel het deel waar ze zitten te demonteren. Kan iemand mij helpen? Bij voorbaat dank.
  2. De AEG wasdroger doet het weer. De motor vervangen door een nieuwe die door AEG gratis is toegestuurd. Een half uurtje werk en alles doet het weer zoals het hoort. Het was een leuke klus om te doen, de machine laat zich heel makkelijk uit elkaar halen en dankzij dit forum en in het bijzonder dankzij Lampje was het mogelijk om het probleem te achterhalen en op te lossen. heel veel dank en hopelijk doet onze droger het weer een flink aantal jaren. (de losgeraakte magneetjes in de oude motor) (de nieuwe motor ingebouwd) (de machine met de nieuwe motor ingebouwd en de oude motor ervoor)
  3. Hallo Lampje, heel veel dank voor je heldere antwoord en je hulp gedurende mijn speurtocht. Ik zie deze staan bij AEG; https://shop.aeg.nl/wassen/wasmachines/motoren-en-pompen/motor-magnetisch/p/8072524039. Kan ik de motor zelf er in zetten? Niet dat er iets moet worden afgesteld waar ik geen weet van heb?
  4. https://photos.app.goo.gl/XiQY6pQQnJkW8Akf8 Er zijn magneten los van de kern geraakt. Ik zag op dit filmpje hoe iemand de magneten zelf opniuew lijmde aan de kern. Mss iets om zelf te doen of beter het onderdeel vervangen (of de hele motor). PS: ik ben geen ster in het maken van foto's, hoop dat wat ik op google foto heb gezet goed genoeg is.
  5. na een kort oponthoud de foto's van de motor. helaas geen zichtbare schade, in tegendeel motor ziet er onberispelijk uit na 5 jaar. Wat kan ik nu nog onderzoeken?
  6. Hallo Lampje, ik post met plezier hier verder, wist toen ik begon niet precies waar ik moest zijn ? Allereerst dank voor je hulp tot nu toe, ik ben al een stuk verder. Na het controleren van de trommel en of er mss een sok in de ventilator zou kunnen zitten heb ik de condensator gecontroleerd. Ik wist niet dat de condensator die je ziet op de foto hier onder niet bij de motor hoort. Mijn excuses voor de ontstane verwarring. De condensator had ik door laten meten maar dat was dus niet relevant. De motor hieronder is nu de volgende mogelijke boosdoener. Het type plaatje, zie foto hieronder, is hetzelfde als in de link die lampje stuurde (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/aeg-wasdroger-maakt-lawaai-en-stinkt.136468/#post-828578). Nu ik al zo ver ben (en met de foto's en uitleg in genoemde post) ga ik proberen de motor uit de droger te halen en open te maken. Hopelijk zit het probleem daar in. Ik begrijp dat de motor garantie maar beperkt kosten besparing oplevert dus het is de moeite waard om te proberen. Nog voor de volledigheid. Als ik de veer van de motor haal dan draait de motor niet makkelijk. Ik denk te begrijpen dat dat ook aan de magneten kan liggen maar dat zie ik dan wel als ik de motor open maak. De ventilator heb ik van de as afgehaald en is helemaal schoon. Lampje nogmaals dank.
  7. Hallo Lampje, dank voor je reactie. Mss is het handig om ons gesprek te verplaatsen naar het topic op klusidee? Weet niet of het tegen de regels is om die link hier te posten/
  8. Hallo Lampje, ik heb de motor nog niet meer aangehad sinds ik de boel uit elkaar heb gehaald. Dat zal ik morgen proberen en dan zien wat het geluid is. Als het de motor is dan heb ik daar nog garantie op, duurt nog wel 3 weken voor er een monteur via electrolux langs komt. Zijn er nog zaken die ik zelf kan uitzoeken voor de monteur komt? Kost €229 euro voor een bezoekje. Heel veel dank voor je hulp.
  9. Ik heb het filmpje zeker bekeken, dank voor de link. De ventilator aan de achterzijde is leeg en daar zit ook niets tussen. Tenzij er nog een andere ventilator is die ik over het hoofd zie. Dit is mijn eerste warmtedroger dus ik ben alles aan het leren. Dit is de foto van de ventilaor aan de achterzijde, deze as draait niet soepel ook niet als de poelie er af is.
  10. Heb ook de condensator doorgemeten en die is ok. De motoras, als ik de motor los heb van de veer, draait niet makkelijk.
  11. Hallo Lampje, dank je wel voor je antwoord en suggestie, ik heb de riem van de poelie gehaald en dan loopt de trommel zonder probleem. Wat zijn de andere mogelijke oplossingen? Met vriendelijke groet
  12. Beste, Mijn Lavatherm 9000 (met warmtepomp) is van de ene op de andere dag gestopt met werken. Ik was bezig met het drogen van twee grote badhanddoeken en 10 minuten voor het einde van het programma maakte de droger een raar schurend geluid alsof de trommel aanliep. Toen stopte de machine met draaien, het paneel was verlicht en er was geen foutmelding. Als ik nu probeer de trommel met mijn hand te draaien lukt dat niet of maar een klein beetje en dat kost heel veel kracht. Ik heb het bovenpaneel en het zijpaneel losgemaakt maar ik zie geen duidelijke problemen( voor een leek) . Zijn er tips of ideeën om het probleem op te sporen? De machine wordt netjes schoon gemaakt na iedere droogbeurt, stoffilter is schoon en leeg. Bij voorbaat dank voor je hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...