Ga naar inhoud

robertmassa

Lid
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

robertmassa's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ik ben er ook bang voor, jammer! Super bedankt voor je hulp in ieder geval. Het was een zeer leerzame ervaring, dus ondanks dat het niet gelukt is toch veel waard!
  2. Ik heb de kabel gemaakt en de compressor direct op AC aangesloten. Hij springt dan direct aan. Op het plaatje staan geen specificaties, maar wel een typenummer BSD104DV-H3AX. Met die informatie vond ik deze specs: Het genoemde wattage is "Cooling/heating Capacity W(Btu/hr)". Bij aansluiten is het verbruik ongeveer 225 watt constant. Eerst dacht ik dat het terugliep, maar dat kwam omdat ik het kapje vergeten was erop te doen. Is dit normaal? Je gaf aan dat ik iets kan meten op terminal C, maar wat precies?
  3. Ik heb nog geen manier gevonden om daar direct bij te kunnen als de droger aan staat. Die plastic kap die erover zit heeft allerlei bekabeling erop zitten. Ook weet ik niet zeker of ik motor mag draaien zonder trommel geïnstalleerd omdat er dan veel minder weerstand is. Die uitgaande lijn van de compressor wordt wel heel heet, ik snap niet waarom dat niet bij die condensor lijkt te komen. Maar met die trommel erin is het nogal moeilijk te volgen/voelen. Ik voel wel steeds aan de plastic behuizing op de plekken waar de verdamper en condensor zitten maar voel echt geen enkel temp. verschil. Ook aan de metalen achterkant van de droger waar de lucht vanuit de condensor richting de trommel gaat voel ik geen verschil. Ik weet dat een warmtepompdroger geen hele hoge temp. haalt, maar zo'n 40-45 graden zou ik toch echt wel moeten voel als dat tegen een dunne metalen plaat blaast ? Zou je normaal niet ook wat condens moeten zien in de trommel/deur? Dit weet ik niet zeker maar is hier niet het geval, ook niet na 1 uur. Die meting heb ik nog niet gedaan. Ik zal eens proberen zo'n kabel te maken en verbinden. De compressor heeft vier aansluitingen bovenop (R, S, C) waarvan er 2 naar de condensator gaan (blauw + bruin), 1 grijze denk ik naar het bedieningspaneel en een ronde zwart schijf ernaast waarop een zwarte kabel zit. Met een geaarde kabel heb ik drie lijnen, waar sluit ik die dan precies aan?
  4. Misschien is het gewoon een slechte droger. Niet zo beste reviews in ieder geval. https://www.kieskeurig.nl/wasdroger/product/1124683-whirlpool-green-850/reviews IMG_3724.MOV
  5. Ik heb ondertussen de condensator vervangen. De compressor lijkt goed te lopen en word zelf erg heet, net als de "uitgang" leiding. Maar helaas blijft de was nog steeds nat. Ik heb ook het amperage gemeten maar dit lijkt - net zoals het wattage - ongeveer op hetzelfde niveau te blijven hangen. De lucht in de trommel en de was lijkt nog steeds helemaal niet warm te worden, wat ik niet goed begrijp aangezien er wel hitte uit de compressor komt. Nog andere ideeen? Een manier om te weten of er nog vloeistof in het systeem zit? Ik zit te denken of het mogelijk is om de droger te testen/draaien zonder de trommel erin met de plastic kap open zodat ik de condensor en verdamper in werking kan zien ?
  6. Ik heb de condensator gevonden (ik had niet door dat ze zo groot waren!) en doorgemeten. Deze lijkt niet meer te werken, ik kan geen waarde meten en er lijkt ook geen continuïteit. Toevallig is het precies hetzelfde merk als op jouw foto, alleen is deze 15 uF. Ik denk dat het dan de moeite is deze te vervangen en te kijken of dat het probleem verhelpt.
  7. Ik kan de condensator doormeten, maar ik weet niet waar ik deze precies kan vinden of hoe die eruit ziet.
  8. Ik heb een volledig programma van ongeveer 2.5 uur gedraaid met 1 natte/flink klamme handdoek met de energiemeter eraan als test. Het lijkt erop dat het energieverbruik constant rond de 360 watt zit, met af en toe een daling als de trommel stopt en de andere kant op draait. Er zit geen stijgende lijn in het verbruik zoals verwacht volgens de grafiek. Betekent dit dat het koelmiddel niet meer aanwezig is? En zo ja, is dit te verifiëren en/of te verhelpen? Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de warmtepomp ook een soort tikkend geluid maakt, dit hoor ik niet. Misschien heeft dat nog enige betekenis. ?
  9. Bedankt voor je supersnelle en uitgebreide reactie Lampje! Door de afvoer op het reservoir aan te sluiten en de machine met water in de trommel laten lopen. Ook heb ik water in de plastic pak onder het reservoir gegooid, wat dan via een slang bij de pomp terecht komt. In beide gevallen wordt het water door de slang weer naar boven in het reservoir gepompt. Ik heb de machine open (met de behuizing eraf) laten draaien. Na een paar minuten hoor ik een bepaald geluid (zoiets als een koelkast die aanspringt) van de compressor komen. Met voelen bedoelde ik dat de pijpjes die eraan vast zitten koud en warm worden. Achterop de droger zit een kap die de lucht richting de trommel leidt. Als ik deze verwijder heb ik duidelijk zicht op het blok van de condensor. Hier komt een harde luchtstroom doorheen. Deze blijft echter wel koel, maar dit lijkt mij logisch als deze kap eraf is omdat de lucht dan niet circuleert. Beide heb ik gedaan. Ik verwachte een grote troep aan te treffen maar het viel erg mee (we gebruiken de droger niet veel). De filters zijn schoon en de pomp in en uitgang heb ik ook schoongemaakt (waren niet verstopt). Wat ik niet heb gedaan is de bak onder de condensor en verdamper schoongemaakt, mede omdat ik geen troep kon ontdekken en de luchtdoorstroom goed leek. Maar dit kan ik natuurlijk alsnog proberen. Ik wist niet zeker of ik die blokken eruit kon trekken omdat dat met die dunne vaste leidingen vastzit. Ik was bang dat daar een knik in zou komen. Ik heb een multimeter en een verbruiksmeter. Wat is de beste procedure om te kijken of het werkt? Gewoon een programma aanzetten met een natte handdoek erin? Ik heb gemerkt als ik er niets in doe dat de droger na korte tijd stopt (dat wel wel de "6th sense" tech. zijn). Is er toevallig een service modus waarmee je directer kan testen? Ik zag op youtube dat sommige Whirlpool drogers dit hebben, maar heb na veel googlen en knoppen drukken die van mijn droger nog niet kunnen ontdekken ? Waar kan ik het beste de multimeter aansluiten voor controle? Super bedankt in ieder geval, ik heb weer wat punten om verder mee te kunnen!
  10. Hallo, Wij hebben een warmtepompdroger van Whirlpool die niet goed meer werkt. Voordat ik deze laat ophalen heb ik een poging gedaan tot reparatie. Ik las online dat bij dit type droger het probleem vaak teveel stof is de componenten is, dus heb alles grondig schoongemaakt. Al viel het bij onze droger erg mee vergeleken met wat ik bij andere zag. Helaas bracht dit geen verbetering met zich mee. Ik heb gecontroleerd of de pomp goed werkt en ik hoor+voel de compressor werken. Er is een goede doorvoer van lucht door de condensor en verdamper. Er is geen foutcode te zien en de droger lijkt verder naar behoren te werken, behalve dat de was dus niet droog wordt. Wat mij opvalt is dat de lucht niet warm wordt, ook niet na 15-20 minuten draaien. Iemand enig idee hoe ik dit verder kan diagnosticeren en/of oplossen? Bedankt en met vriendelijke groet, Robert
×
×
  • Nieuwe aanmaken...