Ga naar inhoud

Jes

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jes

  1. Kijk lampje, dit bedoelde ik met 'ijzeren bekabeling'. Weet niet hoe ik dat uit moet drukken. Zie je hoe die kabeltjes het apparaat in gaan? Zie foto.
  2. Dank! Ik weet prima hoor hoe je het beste energie kunt besparen. Maar als jij zegt dat zo'n thermostaat nauwelijks wat verbruikt zet ik sowieso die Jowitherm bediening er weer op. Ziet inderdaad beter er uit, alhoewel hij half achter een kast verscholen zit. Nu weet ik natuurlijk weer niet wat je bedoelt met zekeringen eruit halen. Bedoel je knoppen in de meterkast omzetten? Die hendeltjes die soms naar beneden knallen bij een probleem? Oh ik dacht omdat ik de verwarming toch niet aanzet deze periode dat de adapter er wel uit zou kunnen. Ik weet niet of er een circulatiepomp is natuurlijk.... Ik heb nog even goed gekeken en zie dat de adapter inderdaad naar het Honeywell kastje vd 1e foto gaat. Echter gaat daarvandaan vreemd genoeg óók een kabel naar foto 3: telephone remote switch. Dat is toch vreemd? En dan loopt er vanaf die remote switch een kabel naar boven, richting bovenverdieping. Ik zou denken: ik haal heel die remote switch ertussen (ik gebruik geen telefoon) uit maar de kabeltjes die erin/eruit gaan zitten niet met een knopje of clipje vast maar gewoon met de ijzeren bekabeling van ín het kabeltje zelf. Dus waar de signalen zelf over lopen. Begrijp jij dit Lampje? Of iemand anders? Of hoort dit nu weer in een ander forum thuis?
  3. Hoi Lampje, Ik ben heb totaal geen inzicht in elektriciteitsdingen enz. Je maakt gelukkig wat dingen begrijpelijker voor mij, dank je wel. Er komen nog een paar vragen op nu: Als ik het goed begrijp is jouw conclusie dat de adapter van de Chronotherm thermostaat in de woonkamer is toch? Dan zou het geen probleem zijn om hem er in de lente en zomer uit te halen omdat ik dan toch geen verwarming gebruik? En de thermostaat v Jowitherm werkt dus gelijk vanaf het lichtnet? Dus daar is geen andere aansluiting of adapter voor nodig? Het display vd Jowitherm in de badkamer is altijd aan, ondanks dat ik die vloerverwarming eigenlijk nooit gebruik. Als ik het display (met bediening dus) eraf laat, zou dit energie besparen, of is dit onzin denk je? Als het display eraf is, ziet er het uit zoals op de foto (die gek genoeg op zn kop staat). Zou het slecht zijn als daar stoom van het douchen in komt? Dank je!
  4. Hoi Lampje, dank je wel voor het uitzoeken. Inderdaad dus de bevestiging dat er vloerverwarming in de badkamer is. Ik zal hem eens uitproberen. De adapter loopt via een kabel de warmte-installatie in. En waar hij daarna heen gaat kan ik niet zien. Maar inderdaad goed idee om te kijken wat er niet meer werkt als ik de adapter eruit heb gehaald. Ik heb in mijn huis stadsverwarming trouwens en geen cv. Wat bedoel je met: de thermo wordt gevoed door 230V?
  5. Hoi mensen, Ik heb een vraagje, hopelijk weet iemand waarvan de adapter is in mijn meterkast. Ik wist niet goed in welk forum deze vraag thuis hoort maar heb toch maar dit forum gekozen. Ik woon nog niet zo lang in dit huis en in de meterkast zit er een adapter van Honyewell aangesloten die weer aangesloten is op de warmteinstallatie. Hij zit ook gewoon in het stopcontact. In de woonkamer heb ik een Chronotherm 4 bediening voor de warmte via radiatoren door heel het huis. Boven in de badkamer zit een Jowitherm bediening voor misschien vloerverwarming? Er is niet gezegd dat er vloerverwarming is, maar het lijkt er sterk op. Ik heb nu 2 vragen: 1)Weet iemand waarvan de adapter is in de meterkast? Of zou het van beide systemen zijn? 2)Omdat ik de vloerverwarming in de badkamer niet gebruik zou ik liever de Jowitherm bediening uit willen zetten (minder stroomverbruik), en op de achterkant, op de printplaat zie ik 2 miniknopjes (zie foto ook). Ik dacht, zou ik hiermee de bediening uit kunnen zetten misschien? Bedankt voor het lezen alvast, en hopelijk weet iemand dit mij te kunnen verduidelijken. Groetjes Jes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...