Ga naar inhoud

LP7

Lid
  • Aantal items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door LP7

  1. Dat zou best kunnen. Eerst maar eens zien of de droger het weekend doorkomt (3 wasjes drogen). Als ik dan nog zin en tijd kan maken kan ik de spoel met zijn componenten nog wel eens bekijken. Maar zit ook midden in de voorbereiding voor het bouwen van een nieuw huis, dus tijd houdt niet over.
  2. Vandaag nieuwe magneet ontvangen. Draait nu zijn programma 🤞🏻
  3. @lampje: foto van spoel. Is er nog een manier om uit te vinden of deze daadwerkelijk is overleden? Zit wel wat corrosie aan de bovenkant. Zal vocht de boosdoener zijn geweest?
  4. UPDATE: Nieuwe relais op de printplaat gesoldeerd. Gloeilamp aangesloten op voeding voor relais. Resultaat: - lamp brandt niet - droger begint gewoon met zijn programma en doet niet meer “raar”. @lampje, de magneet is helemaal ingepakt met blauw plastic. Ik zal kijken of ik hem uit elkaar kan halen, maar ik betwijfel het. Daarnaast denk ik dat ik hem sowieso heb opgeblazen door hem aan de 220V te hangen 😬 (even testen.....).
  5. Stuur me even een PM, dan kan ik alles wat ik heb delen.
  6. Zou ik dan deze moeten hebben? https://www.maakmijnwitgoed.nl/overige-componenten/76-12v-relais-10a250v.html
  7. 1 en 3 stonden gesloten ipv open. Dus dat is ook de reden geweest dat de lamp meteen begon te branden zodra ik de stekker in de WCD deed.
  8. Eea doorgemeten. Twee relais (waaronder K14) stonden gesloten, terwijl deze standaard open moeten staan. Ik ga de relais bestellen en vervangen. Hopelijk is dat deel dan opgelost en als de magneet weer op voorraad is kan ik die ook bestellen. En dan maar hopen dat ie het weer doet.
  9. Zou het ook kunnen zijn dat de condensor vervuilt is. Waardoor hij continu de magneet bekrachtigd om de condensor schoon te spoelen?
  10. Ok, ik ben weer eens aan de bak gegaan. Wat heb ik gedaan: 1. 60W lamp aangesloten op de bekabeling die de magneet stuurt. Resultaat: de lamp begint te branden zodra ik de stekker in de wandcontactdoos doe. Ik hoef de droger dus nog niet eens aan te zetten. Als ik vervolgens de droger start blijft de lamp branden en gaat de trommel een aantal keer (stuk of 8) een slag van een paar graden maken en stopt dan vervolgens. Het lijkt er op dat de droger dan merkt dat aan een aantal voorwaarden niet wordt voldaan om het volledige programma te gaan draaien. 2. 220v op de magneet aangesloten. Resultaat: dikke flits 3. Printkaart verwijderd om te kijken of ik zwarte sporen kon vinden. Resultaat: geen brandplekken te vinden.
  11. Ik hoop vd week weer wat te kunnen doen. Nu even geen tijd. Ik hou jullie op de hoogte zodra ik weer wat ontwikkelingen heb.
  12. Het onderdelenhuis heeft helaas ook geen voorraad. Ik kreeg een mail dat het artikel niet voorradig was. Heb echt overal gezocht en gebeld (Europa), maar het is er gewoon niet. Distributieproblemen..... Ik hoop dat ik er met het vervangen van de magneet ben. Ik zie verder nl nergens “brandsporen” die er op wijzen dat er iets is doorgebrand. Wat mij wel verbaasd is dat deze magneet zoveel vermogen trekt en dat deze met de dunste draadjes is verbonden. Dat er zoveel vermogen door zulke dunne draadjes kunnen zonder te smelten.....
  13. Tevens heb ik de grote printkaart bekeken waar de voeding binnen komt. Hier heb ik geen verbrande componenten op teruggevonden.
  14. Hoi Lampje, Dank je voor je reactie. Ik heb een foto gemaakt van het machineplaatje. Ik heb ook al het juiste onderdeel gevonden echter is deze pas vanaf half november leverbaar. https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/shop/00638266#/Togglebox=manuals/ Het vreemde is verder dat de droger niet met een foutmelding komt. Moet ik hiervoor een bepaalde toetscombinatie voor indrukken? Met de losgekoppelde magneet klapt de zekering er iig niet meer uit, dus ik weet zeker dat dit het is. Ik vermoed dus zelf ook dat de droger er mee stopt als veiligheid. Ik kan hier ook een filmpje van maken, maar ik weet niet of ik deze ook up kan loaden. Dat de condensor niet te bereiken is heb ik gemerkt. Het “inspectieluik” was met geen mogelijkheid open te krijgen, nu blijkt dus waarom. Maar als het goed is hoef ik daar nu ook niet bij te zijn want de magneet zit gelukkig links, onder het waterreservoir.
  15. Goededag, ik hoop dat hier iemand is met veel verstand van Bosch/ Siemens warmtepomdrogers. Ik ben in het bezit van de IQ800. Op een gegeven moment knalt de zekering er uit wanneer ik deze alleen al aanzet. Ik heb storing gezocht en ben er achter gekomen dat de magneet aan de kant van het wateropvangreservoir defect is. Zodra ik deze aansloot, de stekker in de wcd doos stopte knalde de zekering er meteen weer uit. Nu zit er op dit onderdeel een levering van 2 maanden ?. Mijn gedachtengang was om deze magneet los te koppelen (ik vermoed dat dit voor een vlotter is) en de boel weer in elkaar te zetten. In de hoop dat hij dan weer zou draaien en waarbij ik na elke droogbeurt het reservoir zou legen, zodat deze niet over kan lopen. Helaas werkt dit niet en constateert de droger dat de magneet/ circuit niet is aangesloten (vermoed ik). Het gedrag dat de droger nu laat zien: ik zet de droger aan (zekering klapt er niet meer uit), ik start het programma, maar vervolgens maakt de trommel een kleine slag en stopt (tot 3x toe). Daarna stopt de droger helemaal en moet ik hem uitzetten. Kan iemand mij vertellen dat dit komt omdat de magneet niet is aangesloten en dat de droger daarom niet zijn programma start? Of zou het zo kunnen zijn dat er meer defect is dan alleen de magneet?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...