Ga naar inhoud

HNS

Lid
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

HNS's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ha, ha. Gelukkig kan ik eerst mijn was buiten hangen deze zomer, dan kan ik nog even doorsparen voor de nieuwe droger. Groeten en tot de volgende keer.
  2. Lampje en Bennie, toch bedankt voor deze interessante reis naar het binnenste van mijn droger! Ik heb er veel van geleerd en met mijn volgende witgoed probleem kom ik zeker weer bij jullie. Biertje is gedoneerd. Ondertussen heb ik nog één vraag voor jullie: vaak hoor je dat Miele echt langer mee gaat; jullie zien al die apparaten van binnen, is daar toch een kwaliteitsverschil? Groet, Hans
  3. Oh ja, ik heb een foto van de ‘gerepareerde’ printplaat geladen.
  4. Pfoe, vandaag heb ik de LNK en de weerstand vervangen. Die 100 ohm weerstand ging nog wel. De speciale “paperclip” gemaakt en extra draadjes onder de LNK door gevlochten. Soldeerbout op 450 graden maar het lukte me niet om de LNK van de printplaat te solderen. Uiteindelijk kwam hij gedeeltelijk los en heb ik de resterende contacten doorgeknipt. Zo voorzichtig mogelijk heb ik de nieuwe LNK weer vast gesoldeerd. Toen weer in elkaar gezet... Alle stekkers weer terug... Stekker in het stopcontact.... Op de aan knop gedrukt: een zacht geknetter en een steeds erger wordende stank van smeltend plastic ofzo... Kortom: reparatie mislukt. Het was het proberen waard maar dat priegel soldeerwerk is niet voor iedere hobbyist weggelegd. Ik denk dat ik volgende week een kompleet nieuwe besturingunit 108 ga bestellen. Of heb je een beter idee?
  5. Ok. Die grote grijze weerstand geeft 38,7 Ohm. Die bedoel je?
  6. Ok, chip vervangen, welke veiligheidsweerstand bedoel je en hoeveel hoger moet ik die bestellen?
  7. Dat was uiteindelijk een makkelijk klusje. Er zit dus een TNY276GN en die heeft een weerstand van 20,8kiloOhm, gemeten over de pootjes zoals je elders hebt uitgelegd. Geen idee of dat goed is of niet.
  8. Hoi. Check! De warmtewisselaar heb ik schoon, van de ene kant een waterstraal, aan de achterkant het vieze water weer opgezogen. Ook de vochtsensor in de trommel heb ik even los gehad en alle pluizen weggezogen. Maar het is nog niet beter; als de machine een paar minuten aanstaat gaat ‘ie uit. Zodra ik ff een moment heb demonteer ik onderdeel 108, heb je nog tips hoe ik die het makkelijkste kan demonteren? Behalve eerst foto’s nemen van de stekkers hoe het hoort te zitten... Later.
  9. Hoi, Bedankt voor je hulp en raad, die klep ga ik binnenkort monteren. Inderdaad, na enkele minuten draaien is de droger helemaal dood, reageert alleen op de ‘aan’ knop. Ondertussen zoek ik de voedingomzetter met een chip met LNK of TNY erop maar vond die niet op de printplaat van het bedieningspaneel. Ik heb de onderdelentekening tussen de foto’s gezet; de enige chip die ik zag op 0110 naast het speakertje heeft een weerstand van 12 ohm kruislings. Moet ik het zoeken in deel 0108? Of 0113?
  10. Hallo, Ondertussen heb ik nog enkele foto’s toegevoegd: aan de achterkant zit een klein luikje met daarachter een pompje en een sensor, ik denk dat die het waterniveau meet en dat pompje aanstuurd. En zo kon ik ook die ruimte goed leegzuigen en doorspoelen. Uiteindelijk was het dus niet eens nodig dat klepje aan de voorkant open te snijden, via het pluizenfilter had ik er ook goed bijgekund. Vervolgens weer gemonteerd en ... na 2 minuten gaat ie uit. :(
  11. Trouwens, dat luik wat ik heb opengesneden, weet jij waar ik die kan bestellen? Anders maken we zelf iets met 3D printer.
  12. Stroomtoevoer is goed. De machine voelde heel vochtig aan, het lijkt mij alsof een sensor ergens aarde maakt ofzo. Ondertussen heb ik de droger verplaatst en verder gedemonteerd en het stof weggezogen. Ook het bedieningspaneel verwijderd, zie foto. Bij deze eerst het zijpaneel verwijderen, dan een paar klipjes (omcirkeld op de foto) terugduwen, de 3 schroeven bij de la had ik al verwijderd, en het bedieningspaneel komt los. Er zit maar 1 stekker op. Het vocht bij de warmtewisselaar is ook bijna opgedroogd. Dus ik heb ‘m nog even uitgeprobeerd en hij deed het veel langer dan afgelopen dagen. Zelfs de compressor begon weer te draaien. Toch ging na ca 5 minuten weer alles uit. En verscheen dezelfde boodschap toen ik hem weer aanzette.
  13. Hoi. Dat begrijp ik maar het licht niet aan de stroom; het licht blijft ook branden. Kun je de foto’s zien in het album? Ik begrijp dat ik het rechter zijpaneel moet demonteren?
  14. Oh ja, de stroomtoevoer is wel constant, ook als ik de droger op een andere groep zet gebeurt dit.
  15. Als het goed is kun je hier een paar foto’s zien van de droger. Het bedieningspaneel zit nog vast; ik heb ergens een schroef nog niet gevonden. De warmtewisselaar zag er best schoon uit maar onder het deksel zat toch veel stof; dat heb ik weggezogen. ? Foto's
×
×
  • Nieuwe aanmaken...