Ga naar inhoud

TDR

Lid
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door TDR

  1. Hoi Lampje, Bedoelt u om de printplaat op te halen ? Die wil ik graag naar u toe sturen (op mijn kosten) want dit forum heeft mij al heel veel geld bespaard. De volledige machine versturen wordt wat te duur. Laat maar weten. Nogmaals dank.
  2. Bedankt Lampje voor uw support, maar wij overwegen om een nieuwe droger aan te schaffen.
  3. Lampje, ik heb de compressor gevonden, exact het model dat jij beschrijft. Ik heb volgende test gedaan : - Kappen gedemonteerd om metingen te kunnen doen. - Droger gestart op tijd programma : Compressor draait NIET, geen spanning gemeten op de plug die naar de compressor leiden - Plug afgekoppeld van printplaat, en zelf 230 Vac op de compressor gezet : Compressor draait Daarom denk ik dat er een probleem is met het relais, maar welk relais is dat precies ? Welk relais schakelt de compressor ? Waar kan ik dat kopen ? In bijlage heb ik een pdf-bestand met meer informatie : - Kenplaatje van de droger (foto) - Label op omhulsel van de stuur printplaat (2 x foto) - Stekker voor plug met aansluiting naar de compressor (foto)
  4. AEG Lavatherm PROTEX Plus, Sensidry (Toestel aangekocht in 2014) Lavatherm 76485IH2 droger Model : T76485IH2 Type : TC12H6MHP Prod No: 916 097 292/00 Ser. No. 40599317 Printplaat: AEG T59850 De afgelopen 2 maanden merkten we een intermitterend probleem : Soms was op het einde van het droogprogramma de droger volledig uitgeschakeld en de was was helemaal niet droog. Regelmatig moeten we heel wat tijd bijzetten om de was droog te krijgen. Andere keren verliep alles normaal met goed droogresultaat. Sinds afgelopen weekend blijft de was kletsnat en merk ik dat de drooglucht helemaal NIET meer opwarmt. Ik heb het toestel geopend, maar vind niet direct de verwarmingsweerstand. Volgende vragen komen op : - Waar zit de weerstand gemonteerd ? En hoe kom ik erbij ? - Waar kan ik controleren of die wel degelijk wordt aangestuurd? Vermoedelijk vanuit de centrale print-plaat Kan ik daar bij het vertrek van de kabels meten of er spanning wordt gegeven aan de weerstand ? - Hoe krijg ik deze machine juist in Test-Modus om de verwarmingsweerstand aan te sturen ?
  5. Gisteren werden 2 ladingen wasgoed probleemloos gedroogd. Dus het ziet er goed uit ! Oud relais heb ik open gezaagd en 3 foto’s in de Google cloud geplaatst, op onderstaande link https://photos.app.goo.gl/LdLcjTuuwcjXoSTu5 Relais ziet er op eerste zicht goed uit, dus ik denk dat de haarscheurtjes eerder zijn ontstaan door trilling en niet door oververhitting. Toch goed advies van jullie om dit te vervangen. Na het open plooien van het contact zie je toch dat ze zijn ingebrand, wat normaal lijkt voor 6 jaar gebruik. Nogmaals heel hartelijk dank voor de goede tips. Super service !
  6. Hoi Lampje, Gisteren heb ik het veiligheidsrelais vervangen en de verdachte solderingen doorgesoldeerd. Alles opnieuw gemonteerd en de droger lijkt te werken. Nu moet ik nog wachten op wasgoed .... Dat is ten vroegste morgen. Pas na enkele droogbeurten zullen we definitief uitsluitsel hebben. Ik hou jullie zeker op de hoogte. Wat de 2 witte draden betreft ben ik bijna 100% zeker dat het over nummer 2 : Koelfan compressor ruimte betreft. Deze heb ik zien zitten bij een eerdere ontstoffingsbeurt van de droger. Vermits ik moeilijk toegang heb bij het zij-paneel is dat nu moeilijk te checken .... dat is voor een volgende keer. Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp !!! Super service
  7. Nu de machine toch open ligt terwijl ik op de levering van het veiligheidsrelais wacht, was het een kleine moeite om even te gaan kijken volgens het duidelijk instructie filmpje, via de link in vorige post. Zoals op mijn foto te zien is, zijn er in totaal 12 draden die vanuit de hoofd printplaat naar het front gedeelte lopen. Het mysterie van de 2 witte draden is helaas nog niet opgelost, maar volgens mij hebben ze volgende functies : - 3 paar dunne zwarte paren : - 1 paar is waarschijnlijk de voeding van de printplaat die het display bevat. - 1 paar voor interne droogtrommel LED verlichting - 1 paar voor het deurcontact - 4 dunne blauwe draden dienen waarschijnlijk voor een vorm van communicatie tussen de 2 printplaten - De 2 iets dikkere witte draden ???? Dat blijft een raadsel, zij gaan naar onder via een intern kanaal, maar ik kan niet zien of voelen waar ze precies naartoe gaan. Daar beneden zit de compressor van de koel module, maar voor zover ik kan zien worden die via de hoofd-printplaat gestuurd.
  8. Ik heb die 2 witte draden ohms uitgemeten met deur open en dicht. Beiden R=oneindig. Ik durf het plastic rond het deurcontact niet goed verwijderen, uit angst om het te breken. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de inwendige (LED) trommelverlichting hiermee wordt gestuurd .... Veiligheidsrelais is besteld en ik ga ook de verdachte solderingen opnieuw doorsolderen... ik zal je zeker op de hoogte houden. Groeten, Tom
  9. Hoi Lampje, Super bedankt voor de vele goede en zeer duidelijke tips, die ik zeker zal opvolgen. Ik ga hiermee aan de slag en zal je op de hoogte houden. Ik moet nu eerst wat materiaal bestellen, maar dat is zeker geen probleem. Gelukkig staat er een héél lang weekend voor de deur (6 dagen). Nogmaals hartelijk dank, Tom.
  10. Hoi Lampje, In mijn vorige reactie heb ik geschreven dat de verdachte soldering van 240 Vac voeding komt. Dat is FOUT. Ik ben terug gaan kijken, en een foto getrokken en ook in de map gezet. Het is de foto waar ik de stekker van 2 witte draden in mijn hand hou. De 2 witte draden vertrekken naar onder, in de voorkant van de machine, dat zou wel eens richting deurcontact kunnen zijn ?
  11. Hoi Lampje, Wij hebben geen zonnepanelen, onze buren wel, maar ik denk dat dit geen probleem kan zijn ? Ik heb volgende zaken gedaan : - Stopcontact gechecked =OK - Vanuit ander stopcontact geprobeerd : Probleem blijft - Spanning voor en na IngangsFilter (bij binnenkomst van de 240 Vac voeding) = OK Printplaat gedemonteerd en enkele foto's op Google gezet. Hopelijk kunnen jullie deze bekijken via onderstaande link : [url]https://photos.app.goo.gl/LdLcjTuuwcjXoSTu5[/url] Ik heb de foto's zinvolle namen proberen te geven zodat je weet waarnaar je kijkt. Ik zie een verdachte soldering in de uiterst linkse hoek onderaan in de buurt van S211, S212, S123. Die 2 gebrugde eilanden zijn de pennen van de 240Vac voeding .... Is dat een kanshebber ? Waar zit het veiligheidsrelais precies ?
  12. Gegevens van het toestel : AEG Lavatherm PROTEX Plus, Sensidry Lavatherm 76485IH2 droger Model : T76485IH2 Type : TC12H6MHP Prod No: 916 097 292/00 Ser. No. 40599317 Aangekocht in 2014 Probleem beschrijving : De droger startte nog normaal, en viel stil met foutcode : EHO Stopkontakt uittreken, en opnieuw insteken, opnieuw starten .... toestel ging verder en werkte droogcyclus perfect af. Dit probleem kwam hoe langer hoe frequenter voor, Op een bepaald moment start hij niet meer en geeft onmiddelijk foutcode : EHO De volgende dag loopt hij weer even en we krijgen hoe langer hoe sneller, steeds dezelfde foutcode : EHO Foutcode : EHO Dit is een blijkbaar een groepscode. Onderliggende code (volgens procedure op dit forum) : dEN, daarna E00 Kan ik nog iets zinvol doen, alvorens de printplaat te gaan demonteren ? Alvast bedankt voor de tips !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...