Ga naar inhoud

MK3

Lid
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

MK3's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Update na een lange tijd. Goed nieuws, de droger werkt nog steeds perfect. Niet meer uitgevallen en droogt weer uitstekend. Alleen de warmtewisselaar heb ik niet schoon kunnen maken. Al ligt de hele zijkant eraf kom je er niet bij helaas. De achterkant heb ik nog losgehaald en kan je een stukje zien, daar ziet de wisselaar er wel heel schoon uit nog. Bedankt voor alle hulp en proost ;)
  2. https://photos.app.goo.gl/sSdR7w78of73tkwz9 Ik denk dat de metalen strip op deze foto de sensor is, ik heb hem goed ontvet en schoongemaakt. Nu afwachten of dit het probleem oplost.
  3. Ik kan geen strips of dergelijke vinden, het enige wat het misschien kunnen zijn staat op onderstaande foto. https://photos.app.goo.gl/jGhSXVWyL4qRgkef9
  4. [quote=Bennie post_id=2990 time=1573462451 user_id=50] In de rand van de deur staat een typeplaatje, mogen we daar een foto van? [/quote] https://photos.app.goo.gl/8MTHmy6si3zMWXwZA Sorry voor de late reactie, het waren wat drukke dagen.
  5. Dit model heeft geen koolstofborstels. Ik heb de trommel goed schoongemaakt, maar dat heeft helaas niet geholpen. En ja we gebruiken wasverzachter, ik las dat je beter azijn kon gebruiken ivm de aanslag en verstopping die wasverzachter achterlaat. Is er nog iets wat ik met die voelers kan doen behalve schoonmaken?
  6. [quote=Lampje post_id=2982 time=1573167636 user_id=51] Daar een wasdroger brand oorzaak nummer 1 is, mag je in wezen je droger nooit alleen laten. Ook is het zeer onverstandig om te gaan slapen als hij nog draait. [/quote] Het voordeel van een warmtepomp droger is dat ze niet zo heet worden. Volgens mij kunnen deze daarom niet in brand vliegen. Nadeel van de lagere temperatuur is dat ze er veel langer over doen. Hij werkt nog steeds, maar het euvel dat de was af en toe niet goed droog werd is nu bijna altijd. Gisteren de trommel grondig schoongemaakt en als ik het red vandaag doe ik de pomp, wisselaar, etc. Hopen dat dat het probleem oplost.
  7. [quote=Lampje post_id=2976 time=1573065904 user_id=51] Ik heb goede hoop dat hij er door komt als je de machine ook goed schoon is gemaakt, speciaal ook bij de verwarming en de warmtewisselaar. En niet te vergeten pompomgeving en vlotterkamer. [/quote] Daar ga ik gelijk ook even naar kijken nu ik toch bezig ben. Bij dit model zit wel nog een filter voor de warmtewisselaar, maar na 7 jaar intensief gebruik kan een beetje onderhoud kennelijk geen kwaad. Over de pomp en vlotterkamer zal ik me ook nog even inlezen. Het is denk ik duidelijk dat dit mijn eerste droger is :) @Bennie: mijn multimeter is handmatig en had ik nog op de verkeerde waarde staan, vandaar de vergissing tussen 100ohm en Kohm en dacht ik dat dat de veel genoemde weerstand was die ik moest vervangen. Vandaag de droger maar 1x laten draaien, wilde hem nog niet laten lopen als er niemand thuis was. Morgen nog 2 droogbeurten te gaan, stekker er weer even uitgehaald. Tot nu toe ziet het er goed uit!
  8. It's alive! Na de 100k ohm te hebben geplaatst zonder mokken aan. Nu de hele dag de droger aan met achterstallige was om te kijken of er alsnog niks misgaat... Ik laat morgen weten of hij de "duurtest" door is gekomen.
  9. De onderdelen die ik heb vervangen waarvan ik de waardes weet had ik al nagemeten, deze meten gelukkig nog goed (LNK, weerstanden, capacitors, etc) Ik hoop alleen dat er geen andere onderdelen beschadigd zijn...
  10. Nieuwe 100k ohm weerstand komt overmorgen binnen, ik laat het jullie weten of dit het probleem oplost!
  11. Dat zou het een en ander verklaren. Alles wat ik vervangen had wat nog bleek te werken, had dezelfde waardes. Maar dan zal ik de meter verkeerd hebben ingesteld waardoor het 100 ohm leek ipv. 100K ohm. Nu dus een nieuwe 100k ohm weerstand vinden.
  12. Heb je de link naar dat andere forum voor mij? Ik kan adhv. de kleurcodes niks vinden. De oude heb ik al weggegooid.
  13. Eerste foto na demontage, hier is duidelijk te zien dat de LNK defect is en wat voor component er oorspronkelijk op de DZ02 zat: https://photos.app.goo.gl/yMFdJaowH9hGY6ui6 Foto's van nu met close-up: https://photos.app.goo.gl/dgEWnaJWesNggzAV9 De DZ02 leek mij een metaalfilmweerstand, maar die stonden nergens op de website vermeld.
  14. [quote=Lampje post_id=2944 time=1572734071 user_id=51] DZ is waarschijnlijk een zenerdiode en geen weerstand. [/quote] Hoi Lampje, Bedankt voor je antwoord. De L003 en de R086 heb ik na de foto vervangen. De DZ02 heb ik vervangen door een 100ohm veiligheidsweerstand. De oude had ook exact die waarde. Misschien ben ik daar de fout ingegaan. Zodra ik thuis ben demonteer ik hem weer en post ik de nieuwe foto's.
  15. Beste forumleden, Enkele dagen geleden besloot onze Whirlpool wasdroger met servicenummer 8575 877 12027 er geheel mee op te houden. Geen lampje, niks. Hopend op een zekering probleem de spanning naar de print gemeten. Helaas gaf deze netjes 230V aan. Hierna heb ik de volgende onderdelen besteld bij Christiaan en vervangen: 1x 100 Ohm (veilig) 1x 47 Ω Veiligheidsweerstand 1x LNK305GN AC-DC omvormer 1x Diode 1N4001 2x Elektrolytische Condensator 10uF 450V 1x 470 μH Inductor De onderdelen welke duidelijk defect waren, waren de LNK en 20ohm? veiligheidsweerstand. Deze vervangen door een 47 ohm variant. Ik hoor na het vervangen van de 47ohm een zachte piep als ik de droger aanzet. Verder helemaal niks. https://photos.app.goo.gl/Gdd9nHazEfGgSz1X8 De DZ02 vervangen voor een nieuwe 100ohm. De 22ohm R086 is vervangen door een 47ohm. De D028 is vervangen door een nieuwe diode. De C032 en C033 zijn vervangen. De L003 is ook vervangen. En natuurlijk de LNK.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...