Ga naar inhoud

benvog

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

benvog won de laatste dag op 19 maart 2022

benvog had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

benvog's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

4

Reputatie

  1. Nou, niet beslist een breuk in de bedrading. Want de werkelijke fout, dat weet ik nog steeds niet. De pomp zelf was stuk maar wat precies is niet duidelijk. Probleem was, een extra probleem eigenlijk, dat het ding af en toe werkte en af en toe niet goed werkte! Het circuit wat jij hier voorstelt is iets wat ik al eerder bedacht had maar doordat de fout niet constant daar was had ik daar niet zoveel aan. Het doormeten, beter de manier waarop, bleek uiteindelijk de oplossing te geven. De op en neer schietende weerstand getallen vertellen je dan dat er iets mis is want de spoelen horen een constante weerstand waarde te geven. Een constante waarde die overigens hier niet te geven is omdat die bij elke waterpomp kan verschillen. Maar goed, het is opgelost. Dank nogmaals voor de reacties!
  2. Inderdaad viel het erg mee. Probleem was en is dat dit type melding meerdere oorzaken kan hebben wat dus (onder-)zoeken kan betekenen. Wat dus in mijn geval ook zo was. Hoe je bijvoorbeeld een waterpomp doormeet kwam ik pas later achter, grond waarom ik meende dat dit als tip hierboven gegeven nuttig kon zijn. Wanneer je een monteur laat komen wordt het een compleet ander plaatje. Bovendien wordt er door Samsung niet met graagte gewezen op de mogelijke hardware fout mogelijkheden.
  3. De niveau regelaar die uiteindelijk niet nodig bleek kost 9,40 euro de waterpomp 13,00 euro. (Aliexpress) En een printplaat had ik voor 49,00 euro. Maar de reparatie kost dus uiteindelijk maar 13 euro. De andere onderdelen, de niveau regelaar en de printplaat, bewaar ik, je weet nooit.
  4. De oplossing voor onze wasmachine met de voortdurende Sud melding is opgelost! Het probleem bleek de waterpomp te zijn. Kennelijk werkte het ding soms maar soms ook niet. De Sud melding kwam dan ook steeds vaker op het schermpje. Ik heb de waterpomp vervangen en de machine loopt weer als een zonnetje. Een tip: Het is vrij eenvoudig om zo'n waterpomp door te meten ook met een eenvoudige multimeter. Stekker uit het stopkontakt!! Wanneer je de meter de weerstand laat meten, dus de ohm stand voor de duidelijkheid, dan moet er een 3 cijferig getal tevoorschijn komen met eventueel nog iets achter de komma. Dat getal moet stabiel zijn. In mijn geval was dat 236,4 ohm gemeten op de nieuwe pomp. Op de oude pomp heb ik ook nog even gemeten. Daar zag je de getallen op en neer vliegen, een teken dus dat de pomp echt stuk was! Hopelijk hebben ook anderen hier nog iets aan! Verder nog mijn dank voor de eerdere reacties!! Groet, benvog
  5. Op deze wasmachine zit er geen type plaatje in de deurrand. Maar het gaat hier om de Samsung ecobubble WF 1704 YPC geschikt voor 7 kg. Inderdaad opvallend: Er is geen schuim te zien in de trommel.
  6. Onze wasmachine, een Samsung WF1704YPC, geeft Sud foutmeldingen. Slangetjes doorblazen, met kokend water spoelen. Zorgen dat de afvoer slang niet te diep hangt en het filter schoonmaken, we deden het allemaal. De niveau regelaar is vervangen. De printplaat is vervangen. De sudmelding doet zich voor wanneer er water weggepomp moet worden. Ik zou de waterpomp kunnen vervangen hoewel die het wel doet wanneer ik de pauzeknop twee keer indruk. Waar zou de oorzaak nog meer kunnen liggen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...