Ga naar inhoud

Galieb

Lid
  • Aantal items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Galieb

  1. Ik heb dit project even geparkeerd omdat ik nu in de Ramadan zit. In de tussentijd heb ik toch maar een andere machine gekocht. Ik ga nog 1 poging wagen om de trommel aan te draaien op de as als ik uit heb gevogeld hoe dat zou werken om eventuele speling weg te nemen. Als dit helpt dan zou het opgelost moeten zijn en anders geef ik het op. Ik wil jullie wel bedanken voor alle hulp en tips. Het leek er op dat het zou lukken maar er is toch iets dat niet helemaal goed is. Ik hoop dat het de trommel speling op de as is die ik zou kunnen verhelpen.
  2. Ik test altijd leeg, dus dan stopt hij ook en gaan de lampjes knipperen, net zoals ik een wasprogramma met kleren erin afdraai, dan stopt hij ook bij het centrifugeren. Ik heb nooit gemerkt dat de trommel zou slingeren, ik vind juist dat hij heel stabiel draait. Het resetten met stekker er uit lijkt inderdaad logischer, ik ga dat straks nog eens proberen. Wordt vervolgd.
  3. Ik heb met Whirlpool gebeld. Reset zou zijn, de start/pauze knop 10 seconden ingedrukt houden op stand 12 uur en dan de stekker uit het stopcontact halen voor 30 minuten. Dit heb ik gedaan maar helaas heeft het niet geholpen. Vandaag weer gebeld en iemand anders gaf aan dat het zou kunnen dat de trommel niet goed op de as zit waardoor de de trommelsensor de hoge toerental centrifuge afbreekt. Tot 400 toeren werkt het wel. Nu de vraag, hoe kun je de trommel vastmaken op de as? Hij gaf aan dat het ook kan zijn dat dit door de leeftijd zodanig uit balans is geraakt dat dit niet te herstellen is. Dus ik dacht even in de groep delen, wellicht dat dit weer tot nieuwe inzichten leidt. Met vriendelijke groet, Galieb
  4. ik zal ze maandag bellen. bij mij is de half 6 stand gelijk aan "Handwas" en 5 over half 6 "Spoelen + Centrifugeren" Als ik de reset doe volgens: 1. Draai de knop op half 6. 2. 3x start knop indrukken 3. Draai de knop op 5 over half 6. (en heel af en toe moet je naar 5 over 6) 4. 3x start knop indrukken 5. machine uitzetten dan is 3 x drukken eigenlijk start, stop, start dat doet de machine dan ook. Het geeft geen vorm van afwijkende reset indicatie. ik heb het nu gedaan en ga 1 uur wachten.
  5. Waardeer het enorm!!! Hoop echt dat het lukt.
  6. Dat is denk ik wat er zou moeten gebeuren. Een reset. Ik kan me herinneren dat toen ik de machine 3 jaar had hij een keer vast kwam in het programma. Had een monteur gebeld, die had op een kaartje een soort van resetstand. De knop op een stand gezet en 2 andere knoppen tegelijk in gedrukt en hij deed het weer. 5 minuten werk en ik was €50,- en 2 stukken kaas ? verder. dus misschien dat er een soort van reset ervoor bestaat.
  7. Ik heb beide afvoerslangen gecontroleerd en beide waren goed. Daarna alles weer terug in elkaar gezet. Heb 7 x 5 liter water in de machine gedaan, toen ik de 8ste er in deed ging hij zelf aan an begon af te pompen tot het niveau van 35 liter was bereikt. Ik heb daarna op stand afpompen gezet en de 35 liter water was in 2 minuten afgevoerd, dus ongeveer 17,5 liter per minuut, dus 290 ml per seconde. Ik weet niet of dit een goede afvoersnelheid is? Daarna weer proberen te centrifugeren maar weer gingen de lampjes branden en werd het programma afgebroken. Dus dat is nu de status.
  8. Ik heb de afvoerslang aan de onderkant van de trommel losgemaakt. Zat niks in. Dit deel kan ik niet helemaal volgen: " Haal het filter uit de pomp en controleer de rotor, of hij nog goed op de as zit en ook beweegt. Meestal zijn dat magneetmotoren, dan mag de beweging schokkerig zijn. Controleer de afvoerslang of deze geknikt is en/ of verstopt. Vul de kuip eens met een behoorlijke hoeveelheid water (met de gieter en sluit de pomp op een vreemde voeding aan en controleer of het afvoersysteem behoorlijk functioneert. Daarna de machine weer in de bedrijfstoestand brengen en aansluiten. En ga door met het programma door nogmaals op de "Aan/Uit"-knop te drukken. En dan zou hij het weer moeten doen. " Ik weet niet of het mogelijk is te bellen via facetime of whats app. mijn nummer is 0621250971 Ik kan na 19.15 uur weer verder, dus als het lukt laat me even weten.
  9. Hierbij de foto's van de voorkant, ik hoop dat dit het was wat je had gevraagd. Met vriendelijke groet, Galieb
  10. Bedoel je de voorkant waar alle knoppen zitten? Ik kan deze na 14.00 uur maken en sturen.
  11. Ik heb het nagevraagd, hij is belast getest.
  12. Heb ze vervangen, tip om op de zijkant te leggen was erg nuttig. Bedankt!!. Ze zitten er in en probeerde te centrifugeren maar helaas gaan de lampjes weer knipperen en telkens als hij wilt aanzetten tot hoger toerental dan stopt hij en gaan de lampjes knipperen. Ik had zo gehoopt dat dit het euvel zou oplossen maar nog steeds terug bij af. Wat kan het zijn?
  13. Ik heb de dempers binnen en nu weer de volgende uitdaging. Hoe krijg ik die bouten los? Het is er maar 1 per demper, maar je komt er niet bij. Is er een manier waarop dit wel lukt want doordat de trommel meebeweegt kun je geen kracht zetten om de bout los te krijgen. Hoor graag jullie advies in deze. Lijkt het net dat ik er ben, dan sta ik voor dit obstakel. (Eerste foto is helaas onderste boven gemaakt zie ik nu)
  14. Ik heb aan de trommel gevoeld net als in dat filmpje en hij danst alle kanten heen en weer. Dus totaal niet schok dempend.
  15. Ik ben pas later op dit forum gekomen. Had zeker wel eerder gemeld als ik dat had geweten. Nadat de module en de motor goed bleken te zijn ben ik verder gaan zoeken en tegen dit geweldige forum aangelopen en mijn probleem bekend gemaakt.
  16. Ik heb gisteren de schokdempers besteld. De koolborstels waren €55,- voor de diagnose test van motor en module heb ik €27,- betaald dus vandaar dat ik zei dat ik ga kijken wat de schokdempers gaan kosten. Ik vind het ook een uitdaging om hem te repareren maar mijn streven is wel om onder €100,- te blijven. koolborstels moesten zeker vervangen worden dus ik zit nog onder het budget en na de trommel te hebben bewogen gisteren weet ik zeker dat de schokdempers kapot zijn. wordt vervolgd. Met vriendelijke groet, Galieb
  17. Bedankt voor het advies, ik ga kijken wat ze kosten want als het nu teveel gaat kosten. Ik hou jullie op de hoogte, bedankt voor alle advies. Met vriendelijke groet, Galieb
  18. Ik weet niet of mijn informatie klopt, maar zou het kunnen dat deze sensor wanneer hij niet goed werkt een soort van onterechte foutmelding geeft dat de trommel niet geschikt is voor hoge toerental? Want als ik het toerental op 400 zet dan werkt hij het hele wasprogramma af zonder dat de lampjes knipperen. Pas als ik 1000, 1200 of 1600 selecteer stopt hij wanneer het toerental zou moeten versnellen boven 400 rpm. Zou dit door deze sensor kunnen komen? Ik bedoel dat ik hem niet vervang en dat het probleem niet is opgelost. Met vriendelijke groet, Galieb
  19. Dat kan het echt niet zijn. De motor heeft op alle toeren maximaal gedraaid voor gemiddeld 2 uur. Dus daar kan het echt niet aan liggen. Als een lamel was beschadigd dan zou hij niet hoger dan 400 toeren kunnen worden getest. IK hoorde van iemand dat het misschien aan de trommel sensor kan liggen, maar ik weet niet waar die zit en of je die kunt vervangen? Met vriendelijke groet, Galieb
  20. Nee je hoort dat hij wanneer die wilt versnellen van 400 toeren naar hoger hij ermee stopt en hij afremt en de lampjes gaan knipperen. Dit model heeft geen piepjes alleen lampjes. Als je het filmpje kunt downloaden dan zie je het ook. Met vriendelijke groet, Galieb
  21. Ik hoop dat deze goed werken. Ik heb ook een filmpje hoe de lampjes gaan branden maar die kan ik niet uploaden wel de download link delen: Filmpje waar alle leds toerental knipperen Alle toerenleds knipperen.
  22. Opeens begonnen alle lampjes van de centrifuge toerental te knipperen en wilde de wasmachine niet meer wassen. Nadat ik had gelezen dat dit aan versleten koolborstels kon liggen heb ik de motor er uitgehaald en inderdaad was 1 van de koolborstels helemaal versleten en de andere tot op de helft. Nieuwe koolborstels besteld en er op gezet. Machine deed het weer maar toen hij moest centrifugeren toen gingen de lampjes weer knipperen. Hij wast gewoon en doet alles maar wil niet centrifugeren. Ik heb rondgebeld en het zou aan de module kunnen liggen. Ik heb de module en motor er uitgehaald en opgestuurd naar een specialist. De motor werkt goed en de module is ook goed. Alles weer in elkaar gezet en nog steeds gaan alle lampjes knipperen als hij moet centrifugeren. Waar zou het aan kunnen liggen? Heeft iemand hier misschien een oplossing voor? Hoop echt dat er een oplossing voor is. Machine is voor de rest echt perfect. Hoor graag of er een oplossing voor is. Met vriendelijke groet, Galieb
×
×
  • Nieuwe aanmaken...