Ga naar inhoud

Sdompsel

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sdompsel's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker
  • 30 dagen mijlpaal
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Op basis van de informatie in de uitzending van gisteravond zou het dan een splitunit met 4 subairco’s moeten worden. Dat lijkt inderdaad een oplossing met een hoger rendement, omdat je dan concentreert op de temperatuur in de ruimte waar je bent. Een dingetje wordt dan wel de lekwaterafvoer (want dat was in eerste instantie bij een centrale airco geen probleem) en waarschijnlijk een heel ander prijsplaatje. Ik kan weer even verder met ontwerpen van mijn optimale woning.
  2. Ja zoiets. Dit is een systeem voor bestaande woningen ter vervanging van mechanische ventilatie. Bovenin het trappenhuis komt de verse (voorverwarmde) lucht binnen. Het trappenhuis functioneert als centrale aanvoerkolom. In iedere leefruimte bevindt zich een afzuigventiel die naar de unit leidt. Onder de deuren van het trappenhuis naar de leefruimtes komt een ruimte van 2 cm. De deuren worden dus ingekort en daarmee ontstaat een ventilatiesleuf. De raamkozijnen hadden ventilatieroosters, maar die zijn vervangen door gesloten kunststof kozijnen met HR +++ glas. De woonkamer/ keuken, toilet en badkamer hadden al afzuiging van de bestaande mechanische ventilatie. De slaapkamers worden nu voorzien van een afzuigventiel over de vliering. Het trappenhuis krijgt een nieuw aanvoerkanaal over de vliering ipv ventilatieroosters boven de ramen. De WTW unit hangt ook op de vliering. Met deze constructie werk ik meerdere issues: oa ventilatie, tocht, buitengeluiden en duurzaam gebruik van energie. En nu wil ik in de zomer graag koelen en in de winter elektrisch bijverwarmen met een airco op de opbrengst van de zonnepanelen als finishing touch. Het heet het Multi Air Supply Systeem van Brink. Op internet zijn daarvan wel afbeeldingen te vinden ter illustratie.
  3. Dat is een ander type balansventilatie als ik bedoel. Bij aanbouw van de woning kan iedere ruimte apart worden voorzien. Dit is voor renovatie. Dan wordt de lucht ingebracht in het trappenhuis en met de bestaande luchtkanalen van de woonkamer/ keuken , toilet en badkamer afgevoerd plus nieuwe kanalen naar de slaapkamers. Maar dat is hier niet de vraag. Dat bestaat en werkt. De vraag is of een airco in het trappenhuis de inkomende luchtstroom significant kan beïnvloeden.
  4. Nee, het rendement vd wtw-unit is ca 90%. En dan wil ik de inkomende buitenlucht in de trapkolom extra opwarmen in de winter of koelen in de zomer. Het idee is dat de temperatuur en de luchtvochtigheid van de aangezogen lucht in alle leefruimtes dan aangenamer is, omdat de lucht in de centrale kolom, het trappenhuis, geconditioneerd is. Maar de vraag is: kan dat überhaupt? Of is de luchtstroom (max 300m3 per uur) te sterk om daar iets zinnigs bij te dragen? En als het kan, hoe bereken je de dan benodigde capaciteit van de airco? Gr Sandra
  5. Ik ga wtw balansventilatie met een centrale inlaat bovenin het trappenhuis laten plaatsen. Nu speel ik met het idee om naast de luchtinlaat een airco unit op te hangen (op de capaciteit van de zonnepanelen) om de temperatuur van de centrale kolom te beïnvloeden (plus en min) en daarmee de temperatuur en de luchtvochtigheid in de hele woning. Kan dit überhaupt of blijft dit een leuk idee?
  6. Zijn er verschillende types zonnepanelen, bijvoorbeeld de wijze waarop de ketting met zonnecellen loopt (lus of in strepen , waardoor het ene type beter voldoet in een bepaalde situatie dan de andere? zoja wat zijn dan de verschillende types en in welke situatie voldoet welk type het best?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...