Ga naar inhoud

StijnHeatTransformers

Lid
  • Aantal items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door StijnHeatTransformers

  1. 9 uren geleden, Fantasticfox zei:

    @StijnHeatTransformersik heb je collega tom net even een e-mail gestuurd wanneer een eerdere optie mogelijk is. Merci alvast zover.

     

    wel alvast een andere vraag, we hebben een ecomline hangen met 10kw min vermogen. Ik merk bv opneen dag als vandaag dat hij heel vaak aan en uit gaat (modulerende ketel en nefit easy thermostaat) wss ivm low load regeling omdat de 10kw min nog te veel is op moment. Zou dit dan betekenen dat een wp hiermee nog veel efficiënter kan uitvallen om dat deze een veel lager min vermogen heeft?

    klopt. vaak met een groter vermogen gaat hij vaak pendelen zoals dat heet. Dus in sommige gevallen in een lager vermogen WP iets wat dan ook beter draait. 

  2. Op 24-11-2021 om 12:06, Fantasticfox zei:

    Hoi Alex, 

    Ik ben me ook aan het oriënteren op een (hybride) warmtepomp maar heb een aantal onderwerpen die ik lastig vind:

    * Besparing Wat is een reële besparing die je mag verwachten indien je nu een cv ketel gebruikt met radiatoren met nachtverlaging en gedurende dag niemand thuis is (een normaal werkend gezin). Met welke COP mag je dan ongeveer rekenen om de afname gas en toename Stroom te bepalen. Je verbruik gaat er nl heel anders uit zien waar je nu vaak nacht en dag verlaging toepast zal dit straks veel meer constant/regelmatiger stoken worden. Om dat te bepalen hebben we meer gegevens nodig. Wij kunnen daarbij helpen. Gemiddeld zien wij een bespraing van 50% op totale gas heel realistisch is. 

    * Geluid in de specificaties staat een geluidsdruk, is dit op vollast, met andere woorden op een lager vermogen maakt de Buitenunit aanzienlijk minder geluid? Is het verstandig om de buitenunit te monteren aan de gevel of juist op de grond? Ja, een warmtepomp draat vaak op deellast en daarom lager vermogen en daarom lager geluidslast. Grond is voor geluid altijd beter dan gevel. 

    * CV ketel Is het verstandig om een oude cv ketel > 8jaar te vervangen voor of tijdens het plaatsen van de hybride warmtepomp of is dit niet noodzakelijk en kan deze vervangen worden op het moment dat deze stuk gaat. En zo ja welke combinaties is een goede tussen WP en CV? Ik neem aan dat je dan een CV moet zoeken die qua minimaal vermogen in de buurt moet komen van het maximaal vermogen van de WP (dus iets van 4kw of 6kw afhankelijk welke elga je kiest). Vervangen is niet nodig. Wanneer een CV nog goed werkt zou ons advies zijn om deze lekker te laten hangen. Wanneer deze aan vervanging nodig is kun j edeze vervangen of (soms) kiezen om op dat moment helemaalvan het gas te gaan.

    * Voorraadvat in sommige webshop zie je het Remeha voorraad vat staan bij de elga, echter over het algemeen zie je dit in de folders en dergelijke nergens terugkomen. Wat is de functie van dit voorraad vat en wat is de beoogde toepassing hiervan? Dat is soms technische nodig wanneer het systeem te weinig 'flow' heeft. Kunnen wij toelichten. Dit is standaard onderdeel van ons installatie pakket.  

    * Capaciteit kan ik met de CV een test doen om te bepalen of ik met een bepaalde buitentemperatuur de woning voldoende warm krijg? bv de 50 graden test en wat zijn dan de randvoorwaarden (geen dag/nachtverlaging toepassen) en kan ik het gasverbruik tijdens deze test gebruiken om te bepalen wat het oplevert om een elga te plaatsen? Aanvoer op 50 graden zetten. Thermostaat op 1 temperatuur laten staan voor 2 dagen. Idealiter met een buitentemp. van ~5  tot 15 gr. Als het huis goed warm blijft. Dan is de test geslaagd

    * Subsidie cash-back, de nieuwe subsidie gaat van 20 naar 30% hoe heeft dit invloed op de cashback (met name omdat nu bestellen is overal pas volgend jaar leveren)? De cashback is 400eur, de nieuwe subsidie waarschijnlijk 800. Dat is dus sowieso een betere deal. Dit is niet stapelbaar. 

    Wij helpen je graag verder: https://heattransformers.com/actiekieskeurig 

     

     

     

     

     

     

    Reactie in het dik  in de tekst gezet

  3. Op 23-11-2021 om 12:13, olijkeboy zei:

     

    Dezelfde vraag met de extra vraag of er een manier is om vantevoren te testen hoeveel last je daadwerkelijk van het geluid zal hebben (bijvoorbeeld adhv het aantal decibel of het bezoeken van een plek met een werkende installatie)? Maakt het nog uit wat voor soort warmtepomp het is?

    Hi, warmtepompen maken geluid. Lawaai is een interpretatie van geluid. Geluid is een lastig thema. Vaak is de onderliggende vraag; kan ik zonder overlast voor mijzelf of mijn omgeving een warmtepomp plaatsen? Ik geef dan vaak aan dat wij bij ons bij minder dan 1% van onze installaties zijn er achteraf vragen over geluid.

    Dat heeft te maken dat de locatie leidend is en wij als HeatTransformers met 2000+ installaties goed weten wat wel en wat niet kan. Als wij denken dat er overlast kan ontstaan, dan installeren wij niet of komen met een oplossing als die er is. 

    Voor een advies verwijzen we je graag naar hier --> https://heattransformers.com/actiekieskeurig 

  4. Op 17-11-2021 om 14:05, Harry8264 zei:

    Goedemiddag,

    het gaat hier om een vrijstaande woning 184 m2 vloeroppervlakte

    bouwjaar 1998 met stadsverwarming

    Hele woning onder en boven  Hr +  glas 

    isolatie is redelijk tot goed

    beganegrond radiatoren met vloerverwarming als bijverwarming

    boven alleen radiatoren

    Warmwatervoorziening dmv warmtewisselaar

    is het zinvol om hier een hybride warmtepomp erbij in te zetten?

     

     

    Hi in de basis kan dit goed. Het enige is dat er wel plek voor moet zijn. Dat is vaak lastig, omdat de aanlsuitbox vaak in een krappe ruimte bij de voordeur zit. Voor advies verwijs ik je graag door naar; https://heattransformers.com/actiekieskeurig

  5. Op 22-11-2021 om 14:21, casper-p zei:

    Ik heb vorig jaar een woning gekocht uit 2002, waarin destijds vanaf de bouw een warmtepomp is geplaatst.
    Deze schijnt na 20 jaar zo ongeveer aan het eind van zijn levensduur te zijn.

    • Wat zijn dan de mogelijkheden voor vervanging van de warmtepomp?
    • Moet dan de hele installatie vervangen worden, of alleen een deel?
    • Hoe verhouden de kosten zich dan ten opzichte van een hele nieuwe installatie?
    • is voor vervanging van een oude warmtepomp ook subsidie beschikbaar?

    Ik ben wel benieuwd naar de antwoorden.

    Casper 

    Hi Casper, als de warmtepomp nog goed werkt, dan zou ik daar in basis niet vervangen. Verder zijn je vragen te specifiek om hier antwoord op te geven. Wat ik wel kan zeggen is dat we subsidie wel beschikbaar is voor deze vervangingen. 

  6. Op 17-11-2021 om 08:57, Bbg zei:

    L.s.,

    Zo'n warmtepomp lijkt me wel interessant, alleen is ons huis 45 jaar geleden gebouwd met een conventionele CV-installatie waaronder 2 convectorputten.
    ik meen dat er toen gerekend werd met 90 gr C aanvoer- en 70 gr C retourtemperatuur

    Alle vloeren er uit breken beneden om er een vloerverwarming in te leggen, lijkt me geen optie.

    WAT zijn de andere mogelijkheden?  grotere radiatoren? geblazen convectoren zou kunnen in de beide convectorputten - moeten er dan over de volle lengte van het verwarmingslichaam ventilatoren komen zitten? of is het voldoende om een paar van die ventilatoren er onder te monteren? Iets geheel nieuws?

    In de badkamer zou ik met een IR-paneel aan het plafond aanvullend kunnen verwarmen, zolang de convector de boel maar vorstvrij houdt....

    Onder de 65 graden Celsius (aanvoertemperatuur) krijg ik het hier niet goed (20 graden C) op temperatuur binnen als t buiten echt koud is.

    Tot welke temperaturen kan zo'n warmtepomp goed (rendabel) gaan? (hoe hoger die temperatuur, des te minder moet ik aanvullend verwarmen)

    tot de 24-11!

     

    groeten

    Harrie

    Hallo Harrie, je hebt er al goed naar gekeken. Tot welke temperaturen hebt je de 65graden aanvoer getest. Een hybride warmtepomp schakelt meestal standaard af bij 4gr buiten temperatuur. Je zou kunnen kijken wat jouw huis 'aankan' bij een aanvoer van 50graden. Houd daarbij de thermostaat svp 2 dagen op 1 temperatuur. Als het dan nog steeds niet comfortabel warm blijft zou een warmtepomp niet goed een optie. Dat zou ik eerder kijken naar isolatie mogelijkheden. Verder zijn radiator / convector ventilator best een optie zijn. 

    • Thanks 1
  7. Op 16-11-2021 om 15:30, c.vergouwe zei:

    hoeveel meer electra ga ik verbruiken bij het gebruik van een warmtepomp

    dat verschilt per woning. simpel kun je rekening houden met 1700-2500kWh extra verbruik. Het is gekoppeld hoeveel m3 gas je met een wartmepomp kunt besparen. Iedere m3 vertegenwoordigd 10kWh aan energie. Als de warmtepomp een efficientie heeft van 400% dan is iedere m3 netto 2,5kWh aan stroom. Hopelijk helpt dat. Plan anders een adviesgesprek is via : https://heattransformers.com/actiekieskeurig Dan helpen we je graag verder. 

  8. Op 11-11-2021 om 18:28, remco zei:

    Vooropgesteld, ik vind het een ontzettend ingewikkeld onderwerp in een nauwelijks te doorgronden markt. Dus ik ben heel blij met de livestream en de mogelijkheid om vragen te stellen. Want zo probeer ik bij HeatTransformers een adviesgesprek te plannen: dat kan pas in januari ?

    Mijn situatie is het volgende:

    • Goed geïsoleerd huis (bouwjaar 2002)
    • Laag gasverbruik (alleen voor verwarming en warm water)
    • Vloerverwarming beneden
    • Boven radiatoren (staan bijna nooit aan)
    • Inductiekookplaat

    Ik ben toe aan een nieuwe cv-ketel. Met de stijgende gasprijzen lijkt helemaal overgaan naar een warmtepomp in plaats van een hybdride oplossing. Maar ik hoor ook (spook?)verhalen dat volledig gasloos vaak geen succes is omdat het huis gewoon niet warm wordt. Hoe kan ik er achter komen of mijn woning wel of niet geschikt is? 

    Is de ontwikkeling ver genoeg van 100% warmtepomp of is het beter om te investeren in een hybride versie? 

    Dan de subsidie. In januari gaat die omhoog, van 20% naar 30% van de investering heb ik begrepen? Maar omdat de markt zo ondoorzichtig is ben ik bang dat die subsidie misschien wel niet in mijn zak komt, maar ik gewoon een hogere prijs krijg voorgeschoteld. Hoe kom ik achter de reële prijzen en voorkom ik dat ik niet teveel ga betalen? 

     

    Hi, Stijn hier van HeatTransformers. We hebben inmiddels meer beschikbaarheid. Via deze link ben je snel(ler) geholpen. https://heattransformers.com/actiekieskeurig

    Je stelt best wat vragen. Integraal zou daarom een adviesgesprek je het beste antwoord geven hierop. Een huis uit 2002 is in de basis goed geisoleerd. Dat bewijst oa je lage gasverbruik. Een hybride is vaak een heel goede optie waarmee in in jouw situatie misschien wel naar 70% totale gasbesparing kunt gaan. All-electric zou mogelijk ook passen, maar daar speelt ook de praktische kant, namelijk of alles past. He hebt een groot boilervat ndig en ruimte voor deen grotere buitenunit.

    Een extra optie. Nu gaan voor een hybride, dan een paar jaar kijken hoe dat werkt. Daarna heb je dan een goed duidelijk beeld wat er nodig is voor volledig van het gas af. Aangaande de subsidie. Deze gaat omhoog. Het betreft een ISDE subsidie deze is voor jaren vastgesteld. Hier kun je echt in vertrouwen dat dit goed komt. 

    Het advies, plan een advies gesprek in ;-). 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...