Ga naar inhoud

JCR1951

Lid
 • Aantal items

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

JCR1951's prestaties

 1. In de serie Powerkaraoke software vond ik programma CDG to MP4 (Video). Deze kan vanaf zowel CD als harde schijf CDG bestanden en mappen omzetten naar MP4 video. Je hoeft alleen een lijst te maken met de CDG's. Het programma koppelt zelf de MP3 eraan vast. De uitvoermap kun je ook aangeven. Voor mij houdt dit in dat ik mijn mappen met CDG's vanaf mijn laptop opgeef, en vervolgens de MP4 plaats in map op mijn NAS. De MP4's zijn prima af te spelen op de VLC speler in mijn Android. Het programma is niet free. Maar er is een testversie die je kunt uitproberen. Die speelt dan 1 minuut af van je MP4 Kies voor: Power CD+G to MP4 Converter in https://www.powerkaraoke.com/src/dnl_eval.php Hartelijk dank voor het meedenken.
 2. Er is een oud programma Karaoke CD+G creator. Bij dit programma kun je vanaf nul een CD+G bestand maken. Zowel de tekst invoeren is mogelijk, maar ook een CDG invoeren waarbij de gegevens worden overgenomen. Daarna kun je er een BIN bestand (voor CD) van maken of een CDG extensie. Het was een proefversie uit de X86 tijd. Dus kan niet alles testen, maar lijkt te lukken. Helaas lijkt het niet mogelijk om hele mappen in te geven. Maar er zijn dus wel mogelijkheden. Ik kan ook met mijn oude Karafunstudio CDG invoeren met MP3 en er dan een video van maken. Maar ook dat moet per stuk helaas. Bedankt voor dit moment en het meedenken.
 3. Ik heb programma gedownload. Probleem is echter dat het een ripper is vanaf CD/DVD. Mijn bestanden staan allemaal op harde schijf. Maar kan niet verwijzen naar map(pen) op harde schijf. Ander programma ook geprobeerd. Maar meeste stammen nog uit de x86 tijd. En hebben hetzelfde probleem. Idee is trouwens wel goed. Denk dat het ook zal moeten met converteren naar 1 bestand. Bedankt voor het meedenken. Heb 2 bestanden toegevoegd. Via de VLC speler hoef je alleen op de MP3 te klikken. De CDG wordt vanzelf gekoppeld. LEG005-05 - Lionel Richie - Stuck On You.cdg LEG005-05 - Lionel Richie - Stuck On You.mp3
 4. Sorry voor de late reactie. Net terug van vakantie. Het lukt me niet om de 2 bestanden tegelijk af te spelen. De MP3 zoekt normaal of er een CDG bestand gevonden wordt in dezelfde map waar de MP3 staat. Als ik beide bestanden download op de GSM dan werkt alles goed via de VLC speler.
 5. @Kasander1, Ik gebruik VLC app om meeste media af te spelen. Die heeft ook plugin voor MP3 + CDG. De gedownloade bestanden worden ook gezamenlijk goed afgespeeld. Maar vanaf de NAS alleen afzonderlijk. CDG stamt ook nog uit het MSDOS tijdperk. Maar was de basis voor karaoke. Het wordt ook nog veel gebruikt voor karaoke installaties. Het is eenvoudig grafisch bestand met meelopende tekst Bij de gekoppelde MP3
 6. @CSW_Wouter, de bestanden met CDG en MP3 die op de GSM staan, die openen wel tegelijk. Het gaat om de bestanden die ik via de NAS wil beluisteren. Ik heb een verbinding rechtstreeks met de NAS. En ook verbinding met Total Commander op de GSM. TC kan CDG zelfs geen app vinden om CDG af te spelen. Kan ik op de een of andere manier ook niet instellen om VLC te gebruiken. Overigens bedankt voor je reacties.
 7. @CSW_Wouter, de bestanden hebben uiteraard dezelfde naam. Alleen de extensie is anders. Misschien heeft het ermee te maken dat de CDG met MP3 een plug-in is in VLC. In bijv. Total Commander kan ik ook niet de CDG afspelen, er wordt aangegeven dat er geen geschikte app. voor is. Ik kan ook geen VLC selecteren.
 8. Ik gebruik een oude NAS die als netwerk gekoppeld is aan mijn laptop en mijn android GSM. Dat werkt prima. Ik gebruik ook MP3 en CDG bestanden (MP3+G) voor karaoke. Dat werkt ook prima. De beide bestanden worden in mijn laptop tegelijk gebruikt, en weergegeven via de VLC mediaspeler. Echter lukt dat niet op de GSM. Ik kan ze wel afzonderlijk bekijken. Maar niet als MP3 met de bijbehorende lyrics tegelijk. Wil ik toch op de GSM de koppeling hebben, dan moet ik de beide bestanden downloaden. En dan afspelen op de VLC speler op mijn GSM.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...