Ga naar inhoud

Windows 7 ontwake uit slaap


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Wanneer Windows 7 na een poosje inactiviteit in slaap valt wordt het scherm ook uitgeschakeld wat goed is, want dat bespaart energie. Als ik daarna Windows wil laten ontwaken gaat dat ook, maar zijn de openstaande vensters opeens verplaatst. Er staan bijvoorbeeld meerdere vensters open verspreid over het scherm en na ontwaken staan ze over elkaar heen in het midden van het scherm en moet ik ze weer naar de verschillende hoeken slepen voor het overzicht.\r\n\r\nIs dat een instelling die ik snel kan veranderen? Google heeft niets opgeleverd.
Link naar reactie
Zorg dat je alle laatste drivers hebt, vooral chipset en grafische adapter, en in die volgorde. Het kan zijn dat op het moment van uitschakelen of wakker worden de grafische adapter even naar een lagere resolutie schakelt, en daarbij door Windows de indeling op het scherm aangepast wordt.\n\nZoek op de site van je moederbord of PC merk.
Link naar reactie
Ik vond dit nog:\n[url]http://forum.notebookreview.com/windows-os-software/154572-xp-desktop-resizing-itself.html[/url]\n\nDat (nogal oude) topic begint met het probleem op een desktop, maar aan het eind staat een oplossing van iemand met een laptop die hier last van heeft als hij/zij de deksel (lid) van de laptop sluit. Hier de link met de/een oplossing:\n[url]http://www.benday.com/2006/09/19/fix-close-lid-on-laptop-changes-screen-resolution/[/url]\n\nMaar.... bij de laatste is ook uitgelegd dat het probleem begon nadat de video driver ge-update was wegens andere problemen, waaruit je op kan maken dat het bijna zeker videodriver gerelateerd is.\nSlimmer lijkt het mij daarom om zeker wetend de laatste driver van de fabrikant website te hebben gedownload, [I]eerst[/I] je oude driver (eventueel met [url=http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html]DriverSweeper[/url]) te verwijderen (softwarescherm) , en dan pas de nieuwe installeren.\n\nZorg dat je DriverSweeper als Administrator runt. Op de download pagina wordt alleen support tot Windows Vista (en lager) genoemd, maar op hun forum lees ik dat het onder Windows 7 best lukt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...