Ga naar inhoud

PC leegmaken


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Met het bekende en gratis Ccleaner (downloaden via [url]www.piriform.com/ccleaner[/url]) kun je gewiste oude data overschrijven. Verwijder eerst handmatig zoveel mogelijk vertrouwelijke data door mappen te verwijderen en gegevens vanuit programma\'s te deleten (zoals e-mail). Het belangrijkste zijn de mappen Mijn Documenten, maar ook Bijvoorbeeld c:\\Bdienst, c:\\Program Files\\Belastingdienst, Favorieten en e-mail. Vergeet ook niet de e-mailaccounts zelf te verwijderen in het mailprogramma onder e-mailaccounts. Vervolgens overschrijft Ccleaner de plekken waar deze bestanden staan. Vink in het tabblad Cleaner alles aan, waaronder zeker ook Wis vrije ruimte, dat zorgt voor het echte wissen. Klik in de linker balk op Opties > Instellingen en vink Veilige bestandsopschoning (langzamer) en kies Eenvoudige overschrijving (1 keer). Ook MFT vrije ruimte wissen moet zijn aangevinkt.
Link naar reactie
De oplossing van [I]couch potato[/I] is het beste. Op deze manier is er niks terug te halen voor programma\'s zoals recuva. Je zal na deze actie windows er opnieuw moeten opzetten. Een ander programma dat het zelfde doet is [url=http://www.dban.org/download]Darek nuke bootdisk[/url]\r\n\r\nOm zeker te zijn dat er geen gegevens op de PC blijven staan moet je in het programma aangeven dat de harde schijf meerdere malen overschreven moet worden. Hou er wel rekening mee dat dit meerdere uren kan duren. Deze actie kan je het beste vlak voor het slapen gaan starten en de volgende morgen kijken wanneer het programma klaar is.\r\n\r\nIk neem aan dat je wel een licentie van windows hebt. Door een officiële cd te lenen van iemand en je eigen licentie code te gebruiken kan je windows er opnieuw opzetten.
Link naar reactie
Omdat je de PC nog wilt gebruiken en je geen Windows CD tot je beschikking hebt zou je beter eerst een Windows CD moeten maken door er een te downloaden met een torrent bijvoorbeeld kijk dan in je register of met [URL=\"http://www.piriform.com/speccy/download\"]speccy[/URL] en dan door het aanklikken van operating system in het rechterdeel waar je Windows genoemd word waar het serienummer van Windows zichtbaar word schrijf dit mop of maak een schermafdruk of safe de Speccy file via File/print.\nDownload nu met een Torrent programma bijvoorbeeld BitComet dezelfde versie van Windows als er nu op staat en waar het serienummer voor is bedoeld, brand een CD ervan en test deze door een keer met de CD in de PC op te starten en in de bios de DVD/CD als eerste in de boot sectie te zetten en opslaan met F10 en ja als het werkt dan kun je daar mee stoppen en de DVD/CD eruit halen en de pc opnieuw opstarten met CTRL/ALT/DEL en beginnen met de belangrijke gegevens op te slaan zoals je documenten,foto\'s e.d en natuurlijk de uitdraai van Speccy met het serienummer van Windows.\n\nDaarna de oplossing van couch_potato doen.\n\nDaarna Windows opnieuw vanaf de net gemaakte CD/DVD installeren en registreren met het serie nummer wat je hebt gevonden met Speccy.\nSucces en laat even horen of het is gelukt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...