Ga naar inhoud

overbelasting usb poorten?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Kan usb zijn overbelast? Zo gauw als ik iets meer insteek dan muis en/of toetsenbord krijg ik een BSOD (heb automatisch opstarten uitgeschakeld, zodoende.) \r\nStopfout 0X0000007E + de nodige parameters beginnende met 0x0000005, 0xF7A298E2 enz. In systeem en/of toepassingen logboek geen rode kruizen. Heb alles (usb controllers) al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd Het is een oude compaq 07e4h.\r\nIk heb gezien dat de eigenaar op een enkele poort wel 5 dingen aangesloten had. Zou dat mogelijk de oorzaak kunnen zijn? (OS: win xp pro). \r\nDus: een enkele poort werkt wel, p/2 muis en toetsenbord ook. Als het een kwestie van het mobo is dan houdt alles op, gezien de respectable leeftijd van het beestje. \r\nWie weet raad?:confused:
Link naar reactie
bsod kan veroorzaakt zijn doordat aangesloten apparaten teveel spanning afnemen (wellicht had de vorige eigenaar die 5 apparaten aangesloten via een hub met eigen voeding...), of het kan zijn dat een van de poorten kortsluiting veroorzaakt door beschadiging (en dat kan nog wel eens het gevolg zijn van stoten tegen een aangesloten stick of hardhandig in/uitpluggen)
Link naar reactie
Door teveel aangesloten apparaten kun je het hebben dat er teveel spanning wordt afgenomen en in die context gezien kun je spreken van overbelasting van de usb poorten.\r\nEigenlijk is het eerder overbelasting van je voeding door de usb poorten.\r\n\r\nHeb ik hier ook gehad, zelfde euvel, een usb dingetje teveel en gelijk een bsod.\r\nDaar zat toen nog een 250 of 300Watt voeding in. Deze gewisseld voor een 450 watt voeding en het probleem was over.\r\nMaar dat zal in jouw geval moeilijk worden omdat het een compaq is en ook nog een oudere zoals je zegt.\r\n\r\nDaarnaast kan ook nog een van de andere reeds genoemde oorzaken het probleem veroorzaken.\r\n\r\nWat je ook nog kunt proberen is om dat wat je erbij wilt insteken, er in doen als de pc uit staat en dan kijken of ie wenst op te starten. Heb hier al eens een oudje gehad die zo wilde werken, maar schijnbaar als je er iets in stak terwijl hij aan stond, het net teveel voor hem was en dan resette hij zich automatisch of gaf een bsod.
Link naar reactie
Hallo allemaal. De eigenaar had alles aangesloten op een hub met (inderdaad) eigen voeding.Dus daar kon het niet aan liggen. Via uniblue driverscanner bleek dat alle usb-poorten schreeuwden om wat meer recente drivers. (sommige waren, jawel, 10 jr. oud) Alles geïnstalleerd en de poorten werken weer allemaal. Iedereen bedankt voor de (snelle en) ter zake kundige reacties!!!!\r\n(voor Tiger: insteken terwijl de computer eerst uitstond én tegelijkertijd daarna een schone installatie was ook mijn idee, maar mocht helaas ook niet baten. Het idee opzich was wel logisch)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...