Ga naar inhoud

Formatteren ongedaan maken


Aanbevolen berichten

Wie kan mij helpen?\r\nOnlangs heb ik mijn harde schijf (2 partities) volledig geformatteerd middels een rescue-dvd. Hiermee is Windows XP direct geïnstalleerd. Nu was mijn backup echter niet volledig en ben ik dus diverse belangrijke documenten kwijt.\r\n\r\nIs er een methode om de formattering terug te draaien en de ontbrekende bestanden terug te krijgen?
Link naar reactie
Terug draaien nee. Data terug halen misschien wel, bijvoorbeeld met het programma Recuva.\n\nAandachtspunten:\n- Gebruik de partitie(s) waarvan je data terug wilt halen NIET meer, vooral niet om Windows te starten;\n- Zet met Recuva terug gehaalde bestanden op een andere partitie waar je niks van kwijt bent;\n- Installeer Recuva niet op de partitie waar je bestanden van terug wilt halen.\n\nWaarom? Iedere keer dat er data naar de betreffende partitie wordt geschreven is de kans aanzienlijk dat bestanden die je kwijt bent worden overschreven met nieuwe gegevens. Eenmaal overschreven zijn je oude bestanden echt kwijt. Je zult er tevens rekening mee moeten houden dat een groot deel van je bestanden al bij de herinstallatie van XP zijn overschreven en dat je die niet meer kunt terug halen.
Link naar reactie
Zelf gebruik ik altijd Easeus Data Recovery pro. Maar die kost centjes.\nIk heb laatst ook goede resultaten behaald met Recover my files en volgens mij was dat freeware. Het haalde zelfs 2 bestanden terug die Euseus niet mee had genomen en voor de eigenaar van de schijf erg belangrijk waren.\nDaar kan je het downloaden. [url]http://dw.com.com/redir?edId=3&siteId=4&oId=3000-2248_4-10100794&ontId=2248_4&spi=ae55a1ac593b8eecbab6072b0cfb61e8&lop=link&tag=tdw_dltext<ype=dl_dlnow&pid=11906947&mfgId=100285&merId=100285&pguid=9Xb1xAoOYJMAAEoOMqUAAAIg&destUrl=http%3A%2F%2Fdownload.cnet.com%2F3001-2248_4-10100794.html%3Fspi%3Dae55a1ac593b8eecbab6072b0cfb61e8[/url] \n\nMaar nogmaals: Doe niets meer met de pc/laptop en haal de harde schijf eruit.\nHang hem met een usb/IDE/SATA adapter van 25 euro aan een pc, die een paar dagen aan kan blijven staan. Ik ben regelmatig 5 x 24 uur bezig om een schijf van 320 Gb te recoveren. Zet de gerecoverde bestanden op een externe HB en zorg dat die behoorlijk groter is dan de te recoveren schijf. Vaak worden heel veel halve bestanden gevonden, waarbij de originele grote wel wordt meegeteld en gereserveerd in het recovery bestand.\nZo haalde ik een bijna 600GB grote recover file en data van een schijf van 250GB\n\n\nNiek
Link naar reactie
Als je kwijtgeraakte bestanden echt belangrijk zijn, zou ik eerst een kloon maken met HDClone, Clonezilla of Redo, zie [url]http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/629893-laptop-gecrasht-problemen-bij-overzetten-harde-schijf?p=4009931[/url]\n\nOok powerdatarecovery lijkt me veelbelovend, zie hier [url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=69731[/url]\n\nMisschien kan je NADAT je bestanden veiliggesteld zijn, proberen met dat programma een mogelijke kopie van je vorige partitie terug te zetten.\n\nOok Easus belooft veel [url]http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm[/url]\n\nEnne...gespecialiseerde bedrijven kosten véél centjes...\n\n(vraag aan Niek: misschien kan jij als praktijkman dat soort progs uitproberen en eens hier vertellen waarmee je de beste ervaringen hebt?)
Link naar reactie
Poeh hey..... Ik heb er heel veel progs voor.\nGoede resultaten en welk programma ligt eraan wat er met de schijf of de bestanden aan de hand is.\nZijn er per ongeluk bestanden weggegooid is [B]Recuva[/B] een prima idee.Jje kunt kiezen of je .jpg, .doc etc. of alles terug wilt halen.\n\nIs de schijf geformatteerd maar nog wel goed van kwaliteit gebruik ik vaak Easeus pro, of R-studio 5.1. (Die eerste is geen freeware)\n\nEen poos geleden had ik met een beschadigde USB stick hele goede resultaten met Recover my files. \n\nVerder zitten in mijn verzameling tal van recover tools een kleine greep:\nActive File Recovery\nEasy card recovery\nExcel recovery\nLinux recovery\nGet Data Recover my files\nOntrack Data recovery pro\nPareto_DR. (speciaal voor USB devices)\nSmart data Recovery.\n\nVoor beschadigde schijven begin ik altijd met Easeus pro. Die kan oude partities zoeken en best veel terug halen.\n\nWat de meeste programma\'s gemeen hebben is, dat ze ook enorm veel onbruikbare rommel recoveren. Maar het uitzoeken daarvan is niet mijn probleem.\nVaak sorteer ik dan de .jpg\'s .doc(x), .pdf, .xls(x) etc... en zet die in een apart mapje voor de eigenaar.\n\nNiek
Link naar reactie
Dat is me nogal wat :p Er zit wel veel \"betaalware\" tussen. Jouw tip Recover-My-Files is ook niet gratis, net zoiets als het succesvolle Getdataback, je kan kijken wat het allemaal gaat terughalen maar voor het saven moet je eerst betalen.\nZie [url]http://download.cnet.com/Recover-My-Files/3000-2248_4-10100794.html[/url]\n\nAls Hollander met het motto betalen=balen vind ik het de kunst om het te fixen met behulp van freeware maar ja, mensen die niet de moeite nemen om de data op een aparte partitie te zetten en/of een backup te maken die moeten maar dokken voor straf:p:grin::mrgreen:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...