Ga naar inhoud

programma's hangen steeds 10-15 seconden


Aanbevolen berichten

Het zou mij niet verbazen, als het probleem toch bij Kaspersky ligt.\r\nJe zou (tijdelijk) MicroSoft Security Essentials kunnen gebruiken, als niet zonder K. durft te draaien.\r\nTevens is er een Microsoft tool: Process Monitor die misschen uitsluitsel kan geven, waarop jouw applicatie staat te hangen.\r\n[url]http://technet.microsoft.com/nl-nl/sysinternals/bb896645.aspx[/url]
Link naar reactie
Alvast heel erg bedankt voor het meedenken! Dat wordt zeer op prijs gesteld.\nIk heb geprobeerd de voor ons belangrijkste programmatuur (het boekhoudpakket van Osirius) in xp compatibiliteit te laten draaien, dat had geen effect. Ik heb wel een xp box geïnstalleerd, de Oracle VM virtual box, maar je kan het boekhoudpakket daar niet zo op installeren, omdat het dan als nieuwe installatie gezien wordt. Maar dat ga ik wel proberen, want als het daar wel goed werkt, dan lijkt het toch op een windows 7-probleem en geen probleem van mijn specifieke computer.\nNadeel is dat de virtual box echt als aparte PC gezien wordt en weer zijn eigen antivirus en zo heeft en zijn eigen \ndataopslag.\nWordt vervolgd dus :-)
Link naar reactie
Kijk ook eens in het logboek van \"System\" bij de logboeken.\nIk ben stom toevallig met een pc bezig die ook ongeregeld vastliep.\nDaar lijkt een stom Bluetooth drivertje de oorzaak.\nOok een IDE dvd speler geeft error meldingen. \nIk heb de bluetooth driver eraf gegooit en de dvd speler losgemaakt en het ding draait goed nu.\nIk zet er op verzoek een sata dvd speler in. \nBluetooth gebruikt deze klant niet. \nMaar wat ik ermee wilde zeggen. Ik vond de oorzaak van het vastlopen dus in het logboek \"systeem\" \n\nNiek
Link naar reactie
Hier is het probleem dat programma\'s bij de start en afsluiting dezelfde soort problemen geven:\r\n[url]http://www.sevenforums.com/software/37188-some-programs-open-very-slow.html[/url]\r\nZij hadden ook Kaspersky, en iemand had er baat bij om in de opties van Kaspesky het vinkje weg te halen bij \'[I]Self defence[/I]\', en even later weer aan te vinken.\r\n\r\nAl is het niet exact hetzelfde probleem, ik zou toch even proberen.
Link naar reactie
Nou Erik, dat lijkt er toch wel heel veel op en ga ik zeker uitproberen.\nMaar ik heb al wel kaspersky uitgezet in het programma en toen de applicaties opgestart, dat gaf geen oplossing. Maar wellicht is het uitzetten van de bescherming toch niet een 100% uitschakelen en blijft er toch nog iets actief die dit veroorzaakt. Het wordt me nu zeker duidelijk dat het zich beperkt tot win32 programma\'s op win64. Ik denk dus niet dat ik de oplossing zal vinden in de specifieke win32-apps. Wel typisch dat degene op het engelse forum spreekt over problemen mijn zijn canoscan-programmatuur, die bij mij juist weer draait als een zonnetje. Maar wellicht heb ik daar een vista64 driver op geïnstalleerd en vergelijk ik dus appels met peren.\nIk ga dus eerste zeker die optie even zoeken in K en kijken of het het probleem oplost.....\nFrank.
Link naar reactie
Sorry akira, iedere vraag heeft een eigen plaatsje op dit forum, dus je zal de jouwe als een nieuwe vraag moeten stellen.\r\n\r\nVoor het starten van een nieuwe vraag, klik je links-boven op \"[I]Computer Idee Forum[/I]\"\r\n(Lees ook de [I]forumregels[/I] even door.)\r\n\r\nDaar krijg je een lijst met verschillende sub-onderdelen ([I]hardware, Internet, multimedia, software[/I] etc.) en in ieder van die weer wat sub-mogelijkheden.\r\nKies er één waar van je denkt dat het passend is voor jouw vraag.\r\nNa op zo\'n onderdeel geklikt te hebben, krijg je de mogelijkheid links boven voor \"[I]Nieuw onderwerp posten[/I]\".\r\nGebruik een passende titel voor je vraag, zonder termen als \"[I]Help[/I]\" of \"Heeeeeeellp er in, want dat zegt niets anders als alle andere vragen op het forum.\r\nSucces.
Link naar reactie
@grooval\n\nKijk ook in je configuratiescherm bij energiebeheer of je disk niet uitgeschakeld wordt. Probeer een tijdje zonder wat voor uitschakeling daar dan ook.\n\nAls het probleem er is, brandt het harddisk lampje dan ?\n\nWat ik hier een paar maal las:\n[url]http://qa.social.technet.microsoft.com/Forums/en/itprovistasp/thread/123cd549-1c83-4c9d-a05e-38c8db25ab39[/url]\neen default printer die niet (meer) beschikbaar is, en het systeem zoekt daar regelmatig naar.\nOok iemand bij wie er een aantal printtaken niet afgewerkt waren en nog in de wachtrij stonden voor een niet beschikbare printer.\n\nIn dezelfde topic ook een paar bij wie het probleem verdween nadat ze in het BIOS de harddiskcontroller op IDE modus hebben gezet.\n\nHet verschil daar is wel dat het meestal om Vista 64bit gaat.
Link naar reactie
De diskuitschakeling staat wel aan, maar als ik de PC aanzet is het eerste wat ik doe de mail en de browser starten en dan de osiriusprog. Op dat moment draait alles zonder dat het uitgeschakeld wordt, maar las test zet ik de energiemodus even op \'duur\' oftewel, alles bijlft aanstaan. Of het disklampje brandt, dat is een goeie. Normaal kijk ik naar het scherm om te zien wanneer hij verder gaat en niet onder mijn bureau, maar dat ga ik doen en hier melden uiteraard. Tegenwoordig heb ik een kyocera netwerkprinter, maar daarvoor met de HP laser als lokale printer was het probleem er ook al.\r\nHet probleem is er vaak ook met de Dymo labelwriter, dat die pas na een seconde of 20 het eerste labelje uitspuugt. Ik heb toevallig net een nieuwe labelprinter, ook met de nieuwste programmatuur. Volgens mij was dat een 64 bits driver en heb ik sinds de nieuwe printer/software dat probleem niet meer gehad. Wel dat hij helemaal niet wilde printen, maar lostte zichzelf op na een reboot.
Link naar reactie
[QUOTE=grooval;575344]Tegenwoordig heb ik een kyocera netwerkprinter, maar daarvoor met de HP laser als lokale printer was het probleem er ook al.[/QUOTE]\r\nWel kijken of die eerdere HP laser printer niet meer geïnstalleerd staat. Dus ook niet meer bij printers te zien is.\r\n\r\nAls het probleem snel herhaalbaar is, kan je ook onder \'[I]Services[/I]\' even de printerspooler uitschakelen om te testen.\r\n(Rechtsklik \'Deze computer\', en kies \'[I]Beheren - Services[/I]\'. Klik de bovenste service in de lijst rechts, en druk een paar maal de \'[I]P[/I]\' voor [I]Printerspooler [/I]om er snel te komen)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...