Ga naar inhoud

xp problemen


Aanbevolen berichten

problemen problemen.\r\nWat ik ook doe wat ik ook verander in de bios, ik kan drukken op F6 wat ik wil.\r\nNiets dat veranderd.\r\nZelf heb ik geen floppydrive, die had ik toen ook niet, vandaar dat ik het raar vind dat het nu anders moet.\r\nDit is wat bij de IDE configuratie staat:\r\n\r\nConfigure SATA As->Standard IDE,AHCI,RAID\r\n\r\nStandard IDE->On Board IDE Operate Mode->Disabled, Compatible Mode, Enchanced Mode\r\nCompatible Mode->Primery P-ATA + S-ATA, S-ATA Only, P-ATA Only\r\nEnchanced Mode->S-ATA + P-ATA, S-ATA, P-PATA\r\n\r\nAHCI-> ALPE And ASP->Dis/Enabled\r\nRAID->Onboard Serial-ATA BOOTROM->Dis/Enabled\r\n\r\n????
Link naar reactie
[QUOTE=maatje68;571566]\nZelf heb ik geen floppydrive, die had ik toen ook niet, vandaar dat ik het raar vind dat het nu anders moet.[/QUOTE]\nZorg dan dat je BIOS op default staat, desnoods door de batterij een minuut van het moederbord te halen, of door de jumper zoals aangegeven in je manual (ergens dicht bij de batterij) even om te zetten, en dan weer terug.\n\nKijk dan wat de standaard instelling is van die:\n\" Configure SATA As->Standard IDE,AHCI,RAID\"\n\nAls dat[B] IDE[/B] is dan kan ik jouw vorige installatie van XP wel begrijpen.
Link naar reactie
Ehmz....\r\n\r\n[quote]Standard IDE->On Board IDE Operate Mode->Disabled, Compatible Mode, Enchanced Mode[/quote]\r\nIk zou dit eens anders doen, nu staat je IDE op disabled. Wil je het truukje zonder floppy doen, zet dit dan eens met Compatible mode vooraan. Dan heb je die disk niet meer nodig als het goed is en die F6 ook niet.\r\n\r\nHet kan zijn dat je ahci en raid ook uit moet zetten (disabled).
Link naar reactie
Alleen mijn batterij eruit was genoeg, daarna kon ik wel xp installeren.\r\nDus dat is gelukkig gelukt.\r\n\r\nMaar nog steeds geven mijn andere harde schijven problemen.\r\nIk kan bij 1 schijf helemaal niets zien aan bestanden, terwijl die er wel op horen te staan.\r\nEn op de andere schijven mis ik een aantal bestanden, wrs allemaal staan ze verborgen?
Link naar reactie
Voor die schijf waarbij je helemaal geen bestanden meer ziet kan je Testdisk proberen:\n\n[url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk][U]Testdisk[/U][/url]\n[url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step][U]Uitleg Testdisk[/U][/url]\n\nWe in het Engels. Lees de uitleg en doe voorzichtig.\n\n\nDie andere disk waar je bestanden bij mist daarbij kan je eerst bij de \' [I]Extra - Mapopties - Weergave[/I]\' van je Verkenner instellen dat alle verborgen bestanden weergegeven moeten worden.
Link naar reactie
Pas de map eigeschappen aan, door alle bestanden te laten zien (systeembestanden en verborgen bestanden. \r\nDan zie je de verborgen bestanden wat grijs achtig wel. Klik daarna op zo\'n bestand met rechts. Kies eigenschappen en haal het vinkje weg bij \"verberegen\".\r\nDit kan vaak met meerdere bestanden tegelijk.\r\n(Zie post 6 over een virus).\r\n\r\nEn inderdaad de schijf waar je helemaal niets ziet Recuva of testdisk en zet het gevonden materiaal op een andere schijf.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[quote]Alleen mijn batterij eruit was genoeg, daarna kon ik wel xp installeren.[/quote]\r\nDan heeft dat er voor gezorgd dat je bios instellingen gereset zijn ofzo, anders kan het niet.\r\nVermoedelijk zullen die instellingen nu ook wel anders staan.;)\r\n\r\nKan ook nog zijn dat er een controller niet lekker werkt of er toch instellingen nog aangepast moeten worden om de rest te kunnen zien.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...