Ga naar inhoud

XP herinstallatie - probleemjes


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Goedemorgen!\r\n\r\nIk probeer op mijn desktop XP te herinstalleren.\r\nVanuit Windows zelf wil dit niet want hij geeft aan dat er een nieuwere versie, van XP, geinstalleerd is dan dat er op de cd-rom staat (ik heb zowel een originele XP cd als gebrande).\r\n\r\nDan maar booten via de cd-rom. Echter, daar gaat het fout. \r\nHij leest de cd-rom niet bij het opstarten. Afijn, dan de BIOS in om dat te bekijken en het zo te zetten dat ie boot vanaf cd-rom.\r\nBij het opstarten geeft ie aan dat ik TAB-SHIFT moet gebruiken om in het menu te komen.\r\nZo gezegd, zo gedaan. Het betreft overigens een socket 754 moederboard van MSI, geloof ik.\r\nIk krijg dan een menutje, Sata raid bios. Hierin zou ik met de pijltjes toetsen moeten kunnen switchen tussen de opties. Dit doet ie echter niet, ik kan alleen maar ESC doen.\r\nHij geeft wel de melding \" \"\r\n\r\nSoms kom ik niet in dat scherm, maar krijg ik een ander blauw scherm waarin ik kan switchen tussen PXE en RPL. Daaronder staat een optie Network boot first, then local.\r\n\r\nDit is niet de BIOS die ik gewend ben van mn eerdere computers. Normaal zou je ook met bijv de DEL toets in de bios komen, maar dat lukt me op de een of andere manier niet.\r\n\r\nIk word er een beetje krankjorum van.\r\nIs er iemand die me wellicht weer op weg kan helpen? Wil graag de desktop weer gaan gebruiken :)\r\n\r\nGrt.
Link naar reactie
Ligt er aan welke bios je hebt.\r\nVaak is er een apart stukje \"boot\" of \"boot volgorde\". Als je een bios hebt die in 2 verticale kolommen is ingedeeld is de eerste optie meestal wat dingen omtrent harddisks en floppydrive, de tweede optie heeft meer mogelijkheden, daaronder staat ook vaak iets als \"boot sequence C, A\", deze zou je dan moeten wijzigen.\r\nDus even beetje rondkijken, het moet er ergens bij staan.
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;558594]Ligt er aan welke bios je hebt.\r\nVaak is er een apart stukje \"boot\" of \"boot volgorde\". Als je een bios hebt die in 2 verticale kolommen is ingedeeld is de eerste optie meestal wat dingen omtrent harddisks en floppydrive, de tweede optie heeft meer mogelijkheden, daaronder staat ook vaak iets als \"boot sequence C, A\", deze zou je dan moeten wijzigen.\r\nDus even beetje rondkijken, het moet er ergens bij staan.[/QUOTE]\r\n\r\ni know, daar was ik dus ook hard naar op zoek.\r\n\r\nechter, nergens kan ik iets vinden van een boot sequence.\r\nhet is wel een bios met verti.kolommen, maar waarbij er in de rechterkolom gewoon niks staat ;)\r\n\r\nsnap dr geen hol van, schiet zo ook niet op om xp erop te herinstalleren :( :P
Link naar reactie
Vertel dan welk merk/model moederbord of PC het is, dan kunnen we misschien een manual scoren ?\n[QUOTE=BadMuts81;558542]\nSoms kom ik niet in dat scherm, maar krijg ik een ander blauw scherm waarin ik kan switchen tussen PXE en RPL. Daaronder staat een optie Network boot first, then local.[/QUOTE]\nHier zou ik denken dat je in de buurt zit, maar \'soms\' ligt waarschijnlijk aan het moment waarop je die toets drukt.\n\n\'[I]PXE[/I]\' en \'[I]RPL[/I]\' is het extern booten (server, network), dus \'[I]local[/I]\' zal je zeker moeten kiezen om van een lokale schijf te booten ?
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;559727]Soms heb je een menu wat ze zelfs BOOT noemen. \r\nMaar kan je eens kijken in het eerste scherm van je bios of dat ding nog wel een harddisk ziet.\r\nWas de reden dat je opnieuw wilt installeren een vastloper/crash?\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nIk heb laatst Football Manager 2011 geinstalleerd. Daarna uninstall gedaan, maar als ik nu i-net wil opstarten dan krijg ik error op error. Firefox of I-net Explorer...het maakt niks uit.\r\n\r\nDaarom een herinstall om met een frisse setup weer verder te gaan.\r\n\r\nIk zal morgen eens eventjes kijken welke BIOS ik heb en dan koppel ik dat hier even terug ;)\r\n\r\nAlvast bedankt voor jullie reacties :)
Link naar reactie
Mijn desktop heeft de Amibios version 3.31 BIOS.\r\n\r\nAls ik die open dan zijn de 1e twee keuzes;\r\n\r\nStandard CMOS features\r\nAdvanced BIOS features\r\n\r\nOnder Advanced BIOS features;\r\n\r\nQuick Boot - enabled\r\nFull Screen Logo Show - enabled\r\nBoot Sequence - enabled\r\nS.M.A.R.T. for Hard Disks - enabled\r\n\r\nBij Boot sequence kan ik echter niet aangeven, C/A etc. etc.\r\n\r\nVerder geeft ie aan;\r\n\r\nPrimary IDE Master - Asus DRW1608p\r\n\r\nWeet niet of jullie me hiermee iets verder op weg kunnen helpen?\r\n\r\nGrt.
Link naar reactie
[QUOTE=BadMuts81;560040]Boot Sequence - enabled\r\nS.M.A.R.T. for Hard Disks - enabled\r\nBij Boot sequence kan ik echter niet aangeven, C/A etc. etc.\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nRechts, of onderop het scherm staat aangegeven welke toetsen je moet gebruiken om instellingen te wijzigen. \r\nAls je dus op de regel met Bootsequence staat en je geeft \"Enter\" krijg je dan niet meer keuzes.?\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=BadMuts81;560564]Moederboard is een socket754\r\nComputer zelf is een zelfbouw, dus daar kan je denk ik niet zoveel mee ;)[/QUOTE]\r\n\r\nEen socket 754 moederbord, daar schiet niemand iets mee op, want elk merk heeft daar meerdere modellen van (gehad). Je moet gewoon zoals gevraagd even het MERK en het TYPE van het MOEDERBORD vermelden.v
Link naar reactie
Als je het zelf niet weet kan je het via een programma wel uitlezen:\r\n\r\nEverest Home edition: [url]http://majorgeeks.com/download.php?det=4181[/url]\r\n\r\nPC Wizard: [url]http://www.cpuid.com/pcwizard.php[/url]\r\n\r\nHWInfo32: [url]http://www.hwinfo.com/[/url]\r\n\r\nSIW: [url]http://www.gtopala.com/[/url]\r\n\r\nSisoft Sandra: [url]http://www.sisoftware.net/index.html?dir=dload&location=sware_dl_all&langx=en&a=[/url]\r\n\r\nMaar normaal weet je wel wat je zelf bouwt, of kan je het van het mobo aflezen ?
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;560569]Als je het zelf niet weet kan je het via een programma wel uitlezen:\r\n\r\nEverest Home edition: [url]http://majorgeeks.com/download.php?det=4181[/url]\r\n\r\nPC Wizard: [url]http://www.cpuid.com/pcwizard.php[/url]\r\n\r\nHWInfo32: [url]http://www.hwinfo.com/[/url]\r\n\r\nSIW: [url]http://www.gtopala.com/[/url]\r\n\r\nSisoft Sandra: [url]http://www.sisoftware.net/index.html?dir=dload&location=sware_dl_all&langx=en&a=[/url]\r\n\r\nMaar normaal weet je wel wat je zelf bouwt, of kan je het van het mobo aflezen ?[/QUOTE]\r\n\r\nHeb \'m niet zelf gebouwd ;)\r\nHeeft een oud collega gedaan. Ik heb wel een programmatje; CPU-Z.\r\nZal morgen even uitlezen welke moederboard ik precies heb dan.\r\n\r\nMijn excuses als sommige dingen niet echt overkomen, ik ben niet helemaal in-to computers tegenwoordig ;)\r\n\r\nGrt.
Link naar reactie
[url=http://www.msi.com/service/download/manual-4193.html][U]Manual MSI MS-6741[/U], filename: E6741v1.1.zip[/url]\n\nEntering Setup:\n[ATTACH]15756[/ATTACH]\n\nWat wel raar is is dat op pagina 3-8 datzelfde bootmenu als hierboven staat achter \'[I]Boot sequence[/I]\', en jij zegt dat niet te kunnen vinden :confused:\nToch nog een andere BIOS ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...