Ga naar inhoud

Blue screen of death. windows 7 i7 930


Anoniem2

Aanbevolen berichten

hallo beste forum leden.\r\n\r\nik heb mijn pc nu een paar maanden en draai vanaf zo goed als het begin af aan al met blue screens. (minidump files bijgevoegd)\r\nhet probleem is dat ik de pc zelf in elkaar heb gezet(alles zit goed dat 100% zeker) maar hierdoor dus niet de hele pc terug kan sturen voor garantie. \r\n\r\nhier wat specs:\r\n\r\nasrock xtreme x58 mobo\r\ni7 930 2.8ghz\r\nati hd 5770 \r\n6gb ddr3 ocz 1333mhz\r\n1.5tb western digital\r\n700w voeding. \r\n\r\nik heb zelf al uitgevonden hoe ik mijn bsod kan ontlopen namelijk door de pc aan te zetten en de voeding dan uit te schakelen. hierdoor gaat alle spanning van de pc en als ik de voeding dan weer inschakel na een paar seconden en de pc dan aanzet. dan heb ik er geen last van. als ik dit niet doe valt er een geheugen bankje weg in mn bios. \r\n\r\nmijn vraag is dan ook. ligt dit puur aan mijn geheugen of kan dit ook mijn moederbord zijn? of eventueel iets anders. \r\n\r\nwant ik moet mijn geheugen dan terug sturen naar alternate. maar heb gehoord dat als dat dan niet het probleem is je 25 euro onderzoeks kosten moet betalen. en hier heb ik weinig zin in omdat ik dan EN mn pc dan een tijd niet kan gebruiken omdat ik geen geheugen heb. en dan ook nog de kans heb dat dat het helemaal niet is.\r\n\r\nwie kan mij helpen?:)
Link naar reactie
Misschien kun je screenshots plaatsen van de BSOD\'s in BlueScreenView. Door een gebeurtenis in het venster te [B]dubbelklikken[/B] verschijnt een overzicht van die BSOD.\n\nProbeer ook eens hoe 3 X 1GB RAM in de blauwe slots werkt. Of gebruik je 3 X 2GB ?\n[url]http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58%20EXTREME[/url]\n\nJe hebt een 64 bits Windows ?\n\nZie ook : [B]Onstabiel geheugen Asrock x58 Extreme3[/B]\n[url]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1434311[/url]
Link naar reactie
misschien is hij van uit de zip groter. de site staat maar een bepaalde grote toe.\n\nde timing veranderen zoals in de links die je me gaf beschreven stond helpt ook niet helaas. \nik gebruik 3x2 gb.\n\nechter als ik in mn bios ga en dan met f10 opsla en reboot. dan zie ik wel weer vol geheugen.\n\ndus ik denk dat ik het in mijn bios moet gaan zoeken?
Link naar reactie
Je hebt toch dit moederbord ? [B]ASRock X58 Extreme 3[/B]\n\nZie deze review : [url]http://www.techzine.nl/reviews/831/asrock-x58-extreme-3.html[/url]\n\nBios\n\"Deze ASRock X58 Extreme3 beschikt over een AMI BIOS. [B]Op het moment van testen was de laatste versie 1.20, welke nog diverse bugs bevat[/B]. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om de CPU ratio hoger te krijgen dan 26 en als je onder het tabblad Advanced -> CPU configuration de Ratio Status op vroeg dan was deze onbekend.\"\n[url]http://www.techzine.nl/reviews/831/3/asrock-x58-extreme-3-bios.html[/url]\n\nConclusie\n\"De ASRock X58 Extreme 3 is een zeer goed moederbord met zeer veel functies, echter zijn wij niet compleet overtuigd. [B]Meegenomen dat wij een allereerste sample hadden met een onstabiele Bios[/B]. Ook het overklokken viel ons zeker niet tegen, we kwamen toch een heel eind met de luchtkoeling. [B]Alleen doordat de Bios niet stabiel is[/B], er een fan op het moederbord zit, en de SATA3 aansluitingen in het midden zitten is het helaas geen Must Have geworden maar wel een uitstekend bord!\"\n\n[url]http://www.techzine.nl/reviews/831/8/asrock-x58-extreme-3-conclusie.html[/url]\n\nMisschien is een BIOS Update te overwegen.
Link naar reactie
Het kan zijn dat je geheugen niet goed wordt ondersteund. Kijk hier eens voor een lijst met geteste modules: [url]http://www.asrock.com/mb/memory/X58%20Extreme.pdf[/url]\nIk heb hetzelfde probleem gehad (gigabyte moederboard), bij mij was het geheugen kapot. Het kan ook zijn dat het moederboard kapot is. Wat bij mij redelijk hielp (minder bsod\'s) is de laatste chipset drivers installeren en een bios update. Voor jou (denk ik), hier: [url]http://www.asrock.com/support/download.asp?Keyword=Xtreme&Type=&Socket=[/url] de drivers (weet niet welk model je hebt).
Link naar reactie
Komt er niemand op het idee om het geheugen eens een nachtje te testen. (1 bank valt regelmatig weg. ) Zitten ze allemaal in de 3 gelijk gekleurde bankjes?\nDaar: [url]http://www.x64bitdownload.com/downloads/t-64-bit-everest-home-edition-download-yvjudhfd.html[/url] kan je Everest Home ophalen. Mag je 30 dagen gebruiken, als ik het goed lees en dat kan 64bit geheugen systemen testen.\n\nNiek
Link naar reactie
Als het Windows 7 is dan heeft deze een geheugentest aan boord:\r\n[url]http://www.tomstricks.com/how-to-test-your-ram-or-memory-with-windows-memory-diagnostic-tool-in-windows-7/[/url]\r\n\r\nMemtest86:\r\n[url]http://www.memtest86.com/[/url]\r\n\r\nOf de MS Memory test:\r\n[url]http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp[/url]\r\nGeheugentest op CDr branden (ISO), en daarmee de computer opstarten. Eerst in het BIOS aangeven dat je van CD/DVD wilt opstarten (\'[I]First bootdevice[/I]\')
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;556666]Komt er niemand op het idee om het geheugen eens een nachtje te testen.[/QUOTE]\n\nZover waren we nog niet en is mogelijk niet noodzakelijk.\n\nEr is trouwens ook een prima geheugencontrole in Win 7 ingebouwd :\n[B]Start > typ in Zoekopdracht : \"geheugencontrole\" > kies in het Hulpprogramma voor : \"Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen ( aanbevolen )\"[/B]\nDe computer start opnieuw op en het geheugen wordt uitgebreid getest.\n\n\nSorry Erik! Had jouw link gemist.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...