Ga naar inhoud

PC ziet schijf als map


Aanbevolen berichten

[QUOTE=erikdenhouter;556251]Je installeert Windows dagelijks :confused:\nNou als dat waar is dan zou ik nu wel eerst het volgende doen:\nformatteer voordat je installeert. Liefst ook de partitie verwijderen, en opnieuw aanmaken.\nEn doe dit allemaal terwijl die schijven waarop dat autorun.inf stonden of staan [I]niet[/I] aangesloten zitten.\n\nAls Windows werkt, (en ik weet niet of je Home of Prof gebruikt) dan zou ik eerst \'[I]Automatisch afspelen[/I]\' voor alle\n schijven uitschakelen, zoals hier uitgelegd:\n[url]http://www.websonic.nl/pctips/windowsxp/xp_automatischafspelencd.php[/url]\nDan negeert Window zo\'n autorun.inf na het insteken van een schijf, en kan een eventueel virus niet zo makkelijk andere\n schijven besmetten.\n\nDaarna eens kijken of dat standby probleem nog aanwezig is, alhoewel ik denk dat dat met het binnenhalen van alle\n updates over kan zijn.[/QUOTE]\n\nHaha ja, soms ook 2x op 1 dag.. (wordt er gek van:P)\nZal morgen de belangrijke bestander eraf halen (Vandaar dat ik hem niet formatteer) en alles stapsgewijs uitvoeren wat jij net allemaal gezegd hebt. (wsl windows opnieuw installeren incl. helemaal formatteren;))\n\nDenk dat het probleem dan verholpen is. Maar zodra ik weer een externe schijf aankoppel doet het probleem zich weer voort (Tenminste dat is mijn vermoeden..)\n\nbtw, heb xp prof
Link naar reactie
  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[QUOTE=Henri888;556348]\nDenk dat het probleem dan verholpen is. Maar zodra ik weer een externe schijf aankoppel doet het probleem zich weer voort (Tenminste dat is mijn vermoeden..)[/QUOTE]\nVoor installatie schijven afkoppelen, ook interne die besmet zijn.\n\n[B]Automatisch afspelen uitzetten[/B] is denk ik het belangrijkst, voordat je een schijf probeert, want via dat mechanisme wordt automatisch dat autorun.inf gestart door Windows, en die start (ergens met dat open=driver\\info\\explorer.exe) een programma) !\n\nEn dan (alle updates binnenhalen om te) zien of dat in standby gaan over is.\n\nIk heb het al eerder gevraagd, maar heb je dit al gevonden op een schijf[B]:\n driver\\info\\explorer.exe[/B] ?\nKijk eens voordat je her-installeert, en ook je USB sticks natuurlijk.\n[QUOTE=Henri888;556349]Sla ik over, heb windows met sp3 ;)[/QUOTE]\nNiet doen... veel, heel veel updates uitgekomen sindsdien.
Link naar reactie
Ik weet niet wat er te begrijpen valt, SP3 staat er op, en hoe dat gebeurd is is niet verteld. Je kan ook enkel SP3 toevoegen zonder de verdere updates.\n\nAls het niet via een MS of OEM disk is geïnstalleerd moeten we dat even weten, dan kan er ook iets op die disk staan, tenzij het eerder wel prima heeft gewerkt natuurlijk.\n\n(Dat er geen officiële installatiedisk met SP3 bestaat wist ik niet, er zijn zo te lezen wel (OEM) recovery disks met SP3 er op.)\n\nEdit:\nAh, ik snap jullie, het kan zijn dat het een illegale versie is waardoor de laatste updates niet mogelijk zijn. Dan zit Henri888 met een handicap wat betreft Windows....
Link naar reactie
Haha... ja deze windows versie werkte eerst wel goed.. denk dat ergens een virus rond zweeft op een externe schijf. Hij ziet nu alleen autorun.inf op de E schijf (Windows staat nu op D) \n\nOver die stations wat jij vorige pagina zei, moet ik alle stations uitschakelen op alleen de CD stations ? (Lijkt mij niet dat he probleem voorkomt uit CD station) Maar weet niet wat er gebeurt als ik alle stations uitzet..\n\nBen wel blij dat iedereen zo actief mee denkt :)
Link naar reactie
[QUOTE=Henri888;556393]\nOver die stations wat jij vorige pagina zei, moet ik alle stations uitschakelen op alleen de CD stations ? (Lijkt mij niet dat he probleem voorkomt uit CD station) Maar weet niet wat er gebeurt als ik alle stations uitzet..[/QUOTE]\nVoorlopig [I]alle[/I] stations, je weet niet waar de bron zit, CD, DVD, USB stick.\nEn desnoods via het programma \'unlocker\' die autorun.inf\'s met die specifieke inhoud verwijderen, [i]en ook dat pad[/i] als je dat tegenkomt op een schijf, want daar staat dus de echte boosdoener, die .exe (waarschijnlijk het virus) die vanzelf gestart wordt als \'[I]Automatisch afspelen[/I]\' inkickt bij het aansluiten van zo\'n disk, want dan wordt dat autorun.inf gelezen en uitgevoerd.\n\nOp een normale CD staat meestal ook een autorun.inf, maar met andere inhoud. Aan de inhoud (open=...) kan je wel zien welk programma het is om zijn interface te starten.\n\n\n[i]Het is gewoon niet toegestaan[/i] om je verder te helpen als het echt een illegale versie is, dus... als het legaal is moet je het nu wel zeggen. \nJe moet ook begrijpen dat een illegale versie fouten kan bevatten waar men zich een ongeluk naar zoekt.\n\nMet eerder gegeven info kan je al best ver komen trouwens :mrgreen:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...