Ga naar inhoud

PC ziet schijf als map


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal.\r\n\r\nIk heb een klein probleempje. Mijn computer ziet de D schijf en de Externe hdd als een map. Deze kan ik beide niet meer op de normale manier openen. Alleen van de externe als ik die aansluit komt er pop-up wat ik wil doen en dan kan ik hem wel openen. De D schijf is weer normaal als ik hem formatteer maar dan is het een dag later weer een map.\r\n\r\n[URL=http://img717.imageshack.us/i/screenydezecomputer.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/4065/screenydezecomputer.jpg[/IMG][/URL]\r\n\r\n\r\n\r\n(De E schijf is ongeformatteerd en windows is geïnstalleerd op de C schijf)\r\n\r\nWeet iemand hoe ik beide mappen weer als schijf kan zien en openen ?\r\n\r\nAlvast bedankt.
Link naar reactie
  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik zit eerder in de richting van iets corrupts te denken op je systeem.\r\nLaat eens een grondige virusscan draaien. En evt proberen of wndows herstelt/gerepareerd kan worden.\r\nIk weet niet welke windowsversie je hebt. (Kan het plaatje niet bekijken, maar kan ook aan het systeem hier op mijn werk liggen)\r\n\r\n(lag aan de pc op het werk)\r\n\r\nTrouwens, kan je met de rechtermuis-eogenschappen kiezen voor pictogram wijzigen?? en dan een schijf-pic kiezen?? mss dat het zo simpel is (meestal niet, maar het is te proberen)
Link naar reactie
Als je naar schijfbeheer gaat (rechtsklik \'[I]Deze computer[/I]\', en kies \'[I]Beheren - Schijfbeheer[/I]\') dan kan je op een\nstation rechtsklikken en kiezen voor \'[I]Stationsletter en paden wijzigen[/I]\'. Ik zou eens kijken of daar een NTFS map\naan het station gekoppeld is.\n\nAls dat niet zo is dan toch zo\'n station eens een veel hogere ongebruikte letter geven en herstarten, en dan de oude \nstationsletter weer terugzetten, en kijken of dat helpt.\n\n[B]Edit: [/B]\noh, nieuwe Windows... helpt meestal ook wel, maar is meer werk.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;554448]C:\\ is de root, dus geen map diep. (C: als voorbeeld dan)[/QUOTE]\r\n\r\nDacht al dat je dat bedoelde.\r\n\r\nNee, staat er niet in.. Heb in totaal 3 externe harde schijven en die pictogrammen zijn allemaal in mappen veranderd.. \r\n\r\nDenk dat makkelijkste is om al het bruikbare eraf te halen en dan alle schijven opnieuw te formateren..
Link naar reactie
Weet je zeker dat je ook verborgen- en systeem bestanden kan zien ?\n\nAls je dat niet zeker weet:\nType in een opdrachtprompt (met een rechtsklik en \'[I]Starten als... Administrator[/I]\' kiezen)\n[CODE]attrib D:\\autorun.inf[/CODE]\n(D: is de stationsletter)\nAls het bestand er echt niet staat wordt dat gemeld.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;554476]Weet je zeker dat je ook verborgen- en systeem bestanden kan zien ?\r\n\r\nAls je dat niet zeker weet:\r\nType in een opdrachtprompt (met een rechtsklik en \'[I]Starten als... Administrator[/I]\' kiezen)\r\n[CODE]attrib D:\\autorun.inf[/CODE]\r\n(D: is de stationsletter)\r\nAls het bestand er echt niet staat wordt dat gemeld.[/QUOTE]\r\n\r\nIk krijg een kladblokje met wat codes erin.. Rond de 10 regels..
Link naar reactie
Er staan dus autorun.inf bestanden op die schijven.\r\n\r\n(Je kan de tekst uit die bestandjes graag even tonen om te zien welke bestanden ze aanroepen)\r\n\r\nDeze bestandjes moet je hernoemen, en dat doe je als volgt:\r\nopen weer op dezelfde manier een opdrachtprompt, en geef de volgende opdrachten (en druk Enter na elke regel)[B]:[/B]\r\n[CODE]\r\nattrib -r -h -s D:\\autorun.inf\r\nren D:\\autorun.inf autorun.in_[/CODE]\r\n\r\nen dat doe je dus voor elk station (D: als voorbeeld) waarop zo\'n bestand staat.\r\n\r\nHerstart de PC daarna eens.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...