Ga naar inhoud

Oude versus nieuwe pc


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Let op: dit bericht staat ook op een ander forum. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen. \r\n\r\nIk heb de nieuwe pc nog niet maar ben bezig na te denken over het onderstaande:\r\nAsrock X58 Extreme 6 = Alles maal drie (666)\r\n6 SATA / 6 USB / PLX\r\nA = USB 2.0 B = USB 3.0\r\nAchterkant AAAA - BBBB\r\nVoorkant AA - BB\r\n\r\nMijn vraag is: kun je in een USB-aaansluiting 3.0 ook een Externe HDD e.d. aansluiten die USB 2.0 is. Want ik moet toch wel minimaal vier USB-poorten aan de voorkant hebben. Liever zes. Hoe lossen jullie dat op? \r\n\r\nIk ben ook aan het nadenken over het volgende:\r\nOude pc\r\nc:= Windows 98 60GB\r\nd:= is schuiflade 40GB (moet je in de pc steken)\r\ne:= Windows XP 60GB\r\n\r\nc: en e: is één schijf/twee partities.\r\nd = alleen voor opslag\r\n\r\nNieuwe pc\r\n1.SSD 80 GB = Windows 7 Ultimate\r\n2.Harde schijf 1TB \r\n3.Harde schijf 1TB\r\n\r\nHoe pak ik dat aan? Ik zou het liefst de c en e handhaven als station. Groot probleem is dat op de e: duizenden bestanden staan die snelkoppelingen/links (groot deel Word-documenten) bevatten die verwijzen naar andere mappen e.d. Destijds heb ik \'Mijn Documenten\' hernoemd naar \'Index\'. Dit is volgens mij wel goed gegaan omdat bij > Opslaan > \'Mijn Documenten\' vervangen is door Index. Ik heb dus een specialist nodig die verstand van zaken heeft.\r\n\r\nAlle mappen en bestanden heb ik veilig gesteld op drie externe HDD\'s. Van de c en de e alle stations apart (onafhankelijk herstelpunt). Dit is met Ghost 14.0 en alle losse mappen en bestanden via SyncBack. Dus er is geen enkel risico bestanden te verliezen.\r\nIk heb een\r\nF= DVD-brander\r\nG= CD-ROM\r\nH=Maxtor 300GB\r\nI= USB-stick\r\nJ= Maxtor 750GB\r\nK=Iomega 500GB\r\nL=USB-stick
Link naar reactie
Voor zover mij bekend is USB3 gewoon compatibel met USB2 apparaten, net als USB2 dat met USB1 is (die trouwens ook in USB3 moeten werken). Dat zal dus geen probleem zijn. Je kunt je afvragen waarom je vier poorten voorop moet hebben, maar daar zul jij ongetwijfeld zelf het antwoord op hebben.\n\nWat het overzetten van harde schijven betreft - de schijven overzetten an sich zal het probleem niet zijn, maar als je verwacht dat je 1-op-1 een oude schijf in een nieuwe PC kan steken, en daar dan van wilt opstarten, dan moet ik je teleur stellen. Dat zal vrijwel nooit goed werken - als het systeem überhaupt al opstart.\n\nIk zou het nieuwe systeem gewoon as usual installeren, en dan de oude schijven erbij steken en de data eraf trekken. De oude schijf kun je dan eventueel formatteren en gebruiken, al zullen dat redelijk oude - en dus trage - schijven zijn.
Link naar reactie
Bedankt voor jouw antwoord. Ik heb de pc ingebouwd in een kast en dan is er bij de achterkant moeilijk/lastig bijkomen. \r\n\r\nIk wil graag de structuur behouden dus de stationletters. Wat heb ik er aan als al die links niet meer werken. Dat is zeer veel werk die allemaal aan te passen. Verder is Virtual PC misschien een mogelijkheid. Moet dat nog meer bestuderen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...