Ga naar inhoud

Blue Screen - Windows 7


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik krijg de laatste dagen Blue Screens (bsod). Soms direct na het opstarten van Windows 7, soms pas uren nadat ik op m\'n laptop bezig ben. Inmiddels werk ik op de Veilige Modus omdat Windows niet meer normaal opstart. Tijd voor serieuze hulp.\r\n\r\nVia Google al een aantal fora gelezen en bijvoorbeeld het programma BlueScreenView gedownload. Het .txt bestand verstuur ik in bijlage. Een kopie van de minidump-bestanden heb ik ook, maar kan ik niet als gezipte bijlage toevoegen omdat het forum dan aangeeft dat het te groot is.\r\n\r\nHopelijk kan iemand me helpen. Overigens weet ik bijna niks van computers, dus \"Jip en Janneke-taal\" is zeker gewenst. Alvast bedankt.
Link naar reactie
Als veilige modes het nog wel doet, zou ik beginnen met een complete update van alle drivers van je laptop.\nGa daarvoor naar de site van de fabrikant van de laptop en download de nieuwste drivers voor jou model.\n\nPost anders je merk en exacte type hier dan zoeken wij de site voor je.\n\nAls dat niet werkt: In veilige modes worden veel programma\'s niet opgestart, dus 1 van die programma\'s zal mogelijk de oorzaak zijn.\nGa naar start en tik op de regel \"Programma\'s uitvoeren/zoeken \" msconfig.\n\nGa in het schermpje naar het tabblad \"services\" en zet onderaan een vinkje bij \"alle Microsoft services verbergen\". Daarna vink je alles wat nog zichtbaar is uit. Ook in het tabblad \"opstarten\" vink je alles uit.\nJe draait dan ook even zonder antivirus, maar dat moet maar.\nStart daarna de laptop normaal op.\nIs het probleem daarna opgelost, zet dan die uitgevinkte services weer 1 voor 1 aan en test het uit, te beginnen met je antivirus software.\n\nNiek
Link naar reactie
Ik twijfel over hoe ik de drivers moet updaten. Ik heb een laptop van ASUS K70AB series. Ik ben op de site van ASUS gaan zoeken en kom via de volgende [URL=\"http://support.asus.com/download/download.aspx?install_nav=1&SLanguage=en-us\"]link[/URL] bij het downloadgedeelte. Ik gok dat ik hier bij BIOS moet kijken, maar welke van de vier kies ik, of kies ik ze allemaal? En kies ik voor Global of Global (DLM)?
Link naar reactie
Ik ben het met chevdaddy eens, dit is volgens mij ook typisch een geval van een geheugenprobleem. Indien je meer dan 1 geheugenbankjes in de pc hebt zitten, haal ze er dan allemaal behalve 1 uit hun slots.\r\nDraai eens een tijdje met dat ene bankje en controleer of het systeem stabiel blijft. Zo ja, herhaal dit dan met de andere bankjes, netzolang totdat het systeem weer een bluescreen geeft. Je hebt dan de boosdoener gevonden.
Link naar reactie
[QUOTE=qpc;546184]Ik ben het met chevdaddy eens, dit is volgens mij ook typisch een geval van een geheugenprobleem. Indien je meer dan 1 geheugenbankjes in de pc hebt zitten, haal ze er dan allemaal behalve 1 uit hun slots.\r\nDraai eens een tijdje met dat ene bankje en controleer of het systeem stabiel blijft. Zo ja, herhaal dit dan met de andere bankjes, netzolang totdat het systeem weer een bluescreen geeft. Je hebt dan de boosdoener gevonden.[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nMisschien een hele domme, maar waar zit een geheugenbankje in een laptop?
Link naar reactie
[QUOTE=unariada;546245]Is er een alternatief, zonder dat ik het klepje open hoef te maken? (Durf niet zo goed te sleutelen aan m\'n laptop i.v.m. garantie).[/QUOTE]\r\n\r\nNee, als je bij het geheugen wilt komen, zal je dat klepje toch echt moeten openen. Dit zal geen invloed hebben op de garantie, maar aan de andere kant, als je nog garantie hebt, waarom laat je de leverancier dan niet het probleem oplossen :confused:
Link naar reactie
[B]Caused By Address : ntoskrnl.exe+70740[/B]\r\n\r\nZie bijv. : [url]http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vista-windows-7-support/520737-bsod-ntoskrnl-exe-70740-a.html[/url]\r\n\r\nOf : [url]http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/115864-random-blue-screens-ntoskrnl-exe-70740-a.html[/url]\r\n\r\nEn : [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Ntoskrnl[/url]
Link naar reactie
[QUOTE=unariada;546148]Ik twijfel over hoe ik de drivers moet updaten. Ik heb een laptop van ASUS K70AB series. Ik ben op de site van ASUS gaan zoeken en kom via de volgende [URL=\"http://support.asus.com/download/download.aspx?install_nav=1&SLanguage=en-us\"]link[/URL] bij het downloadgedeelte. Ik gok dat ik hier bij BIOS moet kijken, maar welke van de vier kies ik, of kies ik ze allemaal? En kies ik voor Global of Global (DLM)?[/QUOTE]\n\nBios zou ik nog even niet doen. Wel alle andere drivers. Je gaat naar [url]www.asus.com[/url] en kiest Europe en dan Nederland of belgie net waar je zit.\nVervolgens Zoek je support of downloads. Linksboven kan je dan je model ingeven en daaronder kies je voor \"all\" je krijgt een mogelijk om je besturings systeem te kiezen en daarna download je alles in mapjes. \nDaarna installeer je ze 1 voor 1. Hou het boek van de laptop bij de hand, want soms zijn er verschillende onderdelen in eenzelfde type laptop gestopt en bieden ze 2 of 3 drivers aan. Dan moet je even naar de technische specs kijken van jou laptop, welke je moet hebben.\nDe duts deed het niet vanavond bij Asus. Op de Engelse site van ik deze: [url]http://support.asus.com/download/Download.aspx?SLanguage=en-us[/url] Als het goed is wijst die naar jou laptop.\n\nEdit: Ik zie dat die link niet specifiek jou laptop aangeeft, maar linksboven kan je je model in geven etc.\n\nNiek.
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;546268]Als het een geheugen probleem zou zijn, dan zou de laptop in veilige modes toch ook BSD\'s moeten geven? \r\nMaar jullie hebben gelijk, de foutmeldingen wijzen wel naar het geheugen. Maar als er een onjuiste chipset driver is geinstalleerd?\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nNee, dat hoeft niet.... Het kan zijn dat er in de \'normale\' mode bepaalde (kapotte) geheugenadressen gebruikt worden die in de veilige mode niet gebruikt worden.
Link naar reactie
Ik ben het eens met degenen die het geheugen wantrouwen, want er zijn veel verschillende soorten fouten, en veel drivers betrokken.\n\nDoe een geheugentest om dat uit te sluiten:\ngeheugentest op CDr branden (ISO), en daarmee de computer opstarten. Eerst eventueel in het BIOS aangeven dat je van CD/DVD wilt opstarten (\'[I]First bootdevice[/I]\')\n[url]http://www.memtest86.com/[/url]\n\nOf de MS Memory test:\n[url]http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp[/url]\n\n\nB.t.w., Windows 7 schijnt ook al een memorytest meegeleverd te hebben ? \nProbeer die eens eerst ?\n[url]http://www.thewindowsclub.com/windows-memory-diagnostics-tool-in-windows-7[/url]\n\n\nOmdat het in safe mode wel werkt zou je na de geheugentest(s) een \'clean boot\' kunnen proberen, en de verschillende boot items één voor één weer inschakelen.\n[url=http://support.microsoft.com/kb/310353/nl][U]Windows XP configureren voor opstarten in de modus voor schoon opstarten.[/U][/url]\nDit is voor XP, maar geldt zover ik weet ook voor latere Windows versies.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;546282]\r\nB.t.w., Windows 7 schijnt ook al een memorytest meegeleverd te hebben ? \r\nProbeer die eens eerst ?\r\n[url]http://www.thewindowsclub.com/windows-memory-diagnostics-tool-in-windows-7[/url]\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nIk heb Windows 7 Memory Diagnostic Tool uitgevoerd. Ik dacht dat er een scherm uit zou komen met allerlei codes, maar het enige dat ik kreeg was het volgende (zie bestand). Is dit de bevestiging dat er iets mis is met m\'n geheugen of is het zinvol om ook een memtest86 uit te voeren of is dat dubbelop?\r\nIs de volgende stap dan een Clean Boot of moet ik gewoon terug naar Paradigit omdat dit onder de garantie valt?
Link naar reactie
[QUOTE=unariada;546295]Ik heb Windows 7 Memory Diagnostic Tool uitgevoerd. Ik dacht dat er een scherm uit zou komen met allerlei codes, maar het enige dat ik kreeg was het volgende (zie bestand). Is dit de bevestiging dat er iets mis is met m\'n geheugen of is het zinvol om ook een memtest86 uit te voeren of is dat dubbelop?\r\nIs de volgende stap dan een Clean Boot of moet ik gewoon terug naar Paradigit omdat dit onder de garantie valt?[/QUOTE]\r\n\r\nDit is dus duidelijk..... Terug naar paradigit.
Link naar reactie
[QUOTE=qpc;546297]Dit is dus duidelijk..... Terug naar paradigit.[/QUOTE]\nInderdaad... Zeker geen dingen als diskcontroles of defragmentatie doen om te voorkomen dat er meer fouten in het systeem sluipen.\n\nEigenlijk kan je nu nog niet zeggen of het probleem in het geheugen zelf zit of in de geheugencontroller (zit op het moederbord of bij een AMD in de processor), dus laat de winkel het maar even uitzoeken.\nHopelijk is het systeem nog intact, want als zoiets gebeurt in het geheugendeel waarin het register wordt bewerkt dan begrijp je dat de stabiliteit van je systeem pleite kan zijn.\n\nTuurlijk kan je Memtest er nog eens naar laten kijken, gewoon voor de weet. (Bewaar het resultaat voor Paradigit)\nClean boot zou ik niet meer doen, en ook alle zware veranderingen niet (!) zoals programma\'s installeren of dé-installeren.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...