Ga naar inhoud

usb/Wifi probleem


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Foobar natuurlijk wist ik dat er geen garantie op succes wad ,maar ja voor € 10 kon ik wel dat risico lopen ...! Dus inderdaad ik was van te voren op de hoogte.\r\nInmiddels heb ik nieuwe Chip drivers geinstalleerd en een bios update gedaan op mijn Toshiba Satellite S 1410-604.\r\nMaar nog steeds valt de wifi verbinding om de haverklap weg en werkt de kaart ook niet. Het gekke is dat als ik de kaart in de sleuf steek ik een melding kreeg \" nieuwe hardware gevonden\" en even later \" nieuwe hardware klaar voor gebruik\", maar tijdens de software installatie loopt het mis met de mededeling ,dat de kaart niet ingestoken is en dat de procedure wordt afgesloten. Voor jullie info, ik werk met een Senao WLAN USB 2.0 Wireless Network adater EUB-362EXT, die het op een andere laptop wel goed doet? Omdat de adapter usb 2 is dacht ik dat het probleem in mijn usb 1.1 poorten kon liggen ..., vandaar mijn eerdere vraag of ik niet usb 2 op de laptop kan installeren.\r\nDus nog niets opgelost, maar misschien kan iemand nog het konijn uit de hoge hoed toveren ????
Link naar reactie
Voordeel van een USB2.0 card is dat je deze ook kunt gebruiken om andere usb-apparaten op aan te sluiten, zoals een fototoestel, externe harde schijf etc. Allemaal zaken die met USB1 niet bepaald snel gaan. En je kunt de reeds aangekochte usb-adapter gebruiken, zodat je die niet voor niks hebt gekocht.\n\nWat betreft of de kaart werkt of niet: het lijkt erop van niet. Het staat niet erg lekker gespecificeerd op de website van de webwinkel, maar op de foto lees ik CardBus. De laptop ondersteunt (volgens de website van Toshiba) alleen PC Card type II of III.\nJe kunt zelf eenvoudig nagaan of een en ander met elkaar samen wil gaan. Schuif de kaart in de laptop en houd de laptop vervolgens op z\'n kant en schud er een beetje mee. Valt de kaart eruit, dan gaat het helaas niet werken.
Link naar reactie
Als de computer de kaart herkent dan past \'ie zonder meer. Dus heb je toch het goede type kaart te pakken.\n\nOver het algemeen hoor je eerst de driver te installeren, en pas dan de kaart erin te stoppen. Dus probeer dat eens. Als dat niet helpt, kaart erin en Windows Update naar geschikte drivers laten zoeken. En mogelijk heeft de fabrikant van de kaart op z\'n website een andere geschikte driver staan.
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;545407]Voordeel van een USB2.0 card is dat je deze ook kunt gebruiken om andere usb-apparaten op aan te sluiten, zoals een fototoestel, externe harde schijf etc. Allemaal zaken die met USB1 niet bepaald snel gaan. En je kunt de reeds aangekochte usb-adapter gebruiken, zodat je die niet voor niks hebt gekocht.\r\n\r\nWat betreft of de kaart werkt of niet: het lijkt erop van niet. Het staat niet erg lekker gespecificeerd op de website van de webwinkel, maar op de foto lees ik CardBus. De laptop ondersteunt (volgens de website van Toshiba) alleen PC Card type II of III.\r\nJe kunt zelf eenvoudig nagaan of een en ander met elkaar samen wil gaan. Schuif de kaart in de laptop en houd de laptop vervolgens op z\'n kant en schud er een beetje mee. Valt de kaart eruit, dan gaat het helaas niet werken.[/QUOTE]\r\n\r\nDan moet USB kaart wel werken en in dit geval werkt hij (nog) niet.\r\nIk denk dat je beter was afgeweest met een pcmcia kaart.
Link naar reactie
Heb gezocht naar de fabrikant Advance ,maar niets op internet kunnen vinden.\r\nOp de installatie CD moeten toch wel de nieuwste drivers staan ? want net aangeschaft. Zoals bekend heb ik op de laptop de laatse chip drivers gezet en de bios gupdated. De laptop herkend de kaart ,maar het installatie programma niet ?!\r\nOf de kaart back-compatible is weet ik niet er zat geen beschrijving bij.\r\nKan iemand nog met een suggestie komen ,want op deze manier kan ik mijn long range USB 2.0 Wifi adapter eigenlijk niet gebruiken en moet ik weer terug naar de PCMCIA Wifi kaart met kleiner bereik.
Link naar reactie
Is het deze ? [url]http://www.wlanshop.nl/producten/wlan-adapters/usb/eub-362ext/engenius-eub-362ext-high-power-100-mw-802.11g-wireless-usb-wlan-adapter-+-ext-antenne-aansluiting.html[/url] : * USB 2.0 en 1.1 .\r\n\r\nZie hier ook : Drivers & Handleiding Engenius Senao EUB-362ext\r\n\r\nWat betreft de Advance-kaart : Misschien is het een \'Plug & Play\' - geval.\r\nMisschien hoeft de kaart niet te worden geïnstalleerd ?!\r\nWat gebeurt er, wanneer je de kaart erin steekt, hem laat herkennen door Windows, de laptop opnieuw start en de Senao aansluit ?
Link naar reactie
[QUOTE=ricky1;545529]Wat gebeurt er, wanneer je de kaart erin steekt, hem laat herkennen door Windows, de laptop opnieuw start en de Senao aansluit ?[/QUOTE]\n\nHeb je dit geprobeerd ? Zonder installatie dus.\n\nEdit:\n\nDit kwam ik nog tegen : \'\'The PCM-USB2 expansion card from Advance will turn your [I]desktop[/I] computer into a USB 2.0 HUB, ......\"\nMogelijk is de kaart niet geschikt voor een laptop ?\nVerder een paar specificaties : [url]http://www.weareelectricals.com/products/4340/ADVANCE-PCM%252dUSB2-PCMCIA-Controller-Card-%252d-4-USB-2.0-Ports.html?setCurrencyId=1[/url]
Link naar reactie
[QUOTE=ricky1;545529]Is het deze ? [url]http://www.wlanshop.nl/producten/wlan-adapters/usb/eub-362ext/engenius-eub-362ext-high-power-100-mw-802.11g-wireless-usb-wlan-adapter-+-ext-antenne-aansluiting.html[/url] : * USB 2.0 en 1.1 .\nZie hier ook : Drivers & Handleiding Engenius Senao EUB-362ext[/QUOTE]\n\nZie : PDF Snelle Handleiding en telefoonnummer.\nMisschien is het nuttig, om deze handleiding nog eens goed door te nemen.\nZe zijn telefonisch bereikbaar en kunnen je evt. verder helpen.
Link naar reactie
Nee Niekie, het betreft een Senao USB Wifi adapter en een Advance Card reader 4xUSB PCMCIA.\r\nIk heb op de site van de Senao de laatste driver gevonden met een veel beter resultaat;\r\nDe PCMCIA kaart krijg ik met geen mogelijkheid aan de gang.\r\nConclusie: dit is een never ending story en moet maar gestopt worden ,want nu de Senao redelijk werkt heb ik de PCMCIA niet echt meer nodig en verdwijnt dus maar in de prullemand.\r\nIedereen nog bedankt voor het meedenken en voor straks welterusten !\r\nTroef
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...