Ga naar inhoud

Win 7 64-bits op netbook MEDION® AKOYA® E1222


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Bedankt erikdenhouter voor je zo uitgebreide uitleeg over 64-bitsystemen. Heel interessant. Ik heb ondertussen al Win Ultim. 32 bits erop gezet. Dat werkt perfect.\r\n\r\nIk ben niet van plan zware toepassingen op mijn netbook laten draaien, want de processor is zwaak. Ik denk dat een groot RAM-gheugen zal de snelheid niet verbeteren. Dat zou helpen bij grafische toepassingen, maar het is niet noodzakelijk want het scherm is toch klein.\r\n\r\nDe bedoeling is die netbook ook als \"proefkonijn\" gebruiken om progjes te testen om eventueel op mijn desktop te zetten. Ik heb dus 64-bits geprobeerd om ervaring op te doen. En dat is toch gelukt.\r\n\r\nHartelijk bedankt\r\n:p
Link naar reactie
OK, fijn dat ik het idee heb kunnen overbrengen.\n\nIk zou toch als laatste willen aanraden om meer dan 1 GB te installeren, mocht je daar de middelen voor hebben, maar doe dat dan het liefst in één module, dus niet 2x1 GB, maar 1x2 GB, want elke module verbruikt een vaste hoeveelheid energie (stroom), en zie dus het voordeel in het aantal modulen zo laag mogelijk te houden. (Misschien is er inderdaad maar één slot....)\nEn 2 GB zal elk systeem van XP en hoger meer ruimte geven en echt wel iets sneller maken ;) en zeker de harddisk wat ontlasten.\n\n(B.t.w., ACPI is zover ik weet het systeem wat de samenwerking van BIOS en Windows verzorgt voor alle power-management zoals de [I]standby[/I] en [I]sleep[/I] functies, waarbij de verschillende hardware weer in de juiste configuratie \'wakker\' moet worden.)
Link naar reactie
Nog eens bedankt erikdenhouter. We zitten op dezelfde golflengte. Ik zal misschien 2GB insteken, maar niet zo meteen. Het is geen kwestie van budget, maar ik moet eerst zien wat kan dat leveren. Het geheugen wordt dikwijls tussen 50 en 80% belast, maar de CPU wordt regelmatig overbelast (100%). Tja, dat is een speeltuig, maar dat kan van dienst zijn: draagbaar, nieuwe software testen en in het geval dat mijn desktop uitvalt kan ik altijd internetverbinding hebben.\n\nIk heb nu de prestaties van Windows uitgevoerd met deze resultaten:\n\nProcessor 2,4\nRAM 4,5\nGrafisch 2,9\nGrafisch voor spellen 3,0\nHDD 5,7\n\nDesnoods kan ik de klassieke weergave instellen, zonder aero...\n:p
Link naar reactie
Ik ben nog op een idee gekomen. Momenteel zal ik mijn latje van 1GB laten staan, maar ik heb gedacht de verborgen OEM-partitie (1 GB) te verwijderen en dan een nieuwe partitie maken van 2,5 GB. Daar ga ik het swap file met vaste lengte insteken. Dat kan de prestaties iets verbeteren. Of niet? Wat denken jullie ervan?
Link naar reactie
Ja, zoals Niek zegt...\n\nEen swapfile verplaatsen heeft alleen nut als het op een andere[I] fysieke[/I] schijf komt als de systeemschijf.\n\nOf de koppen nu van de ene positie op een partitie naar een andere positie op diezelfde partitie gaan, of moeten switchen van partitie, dat maakt niks uit.\n\nEen vaste lengte aanmaken doe ik zelf ook (bij mij op een andere fysieke schijf dan) maar alleen na uitschakelen van swapfile (virtueel geheugen dus), opnieuw opstarten, schijfopruiming, volledige schijfcontrole, en defragmentatie.... Dan pas zet ik het swapfile weer aan op een vaste grootte, zodat het ook een zoveel mogelijk aaneengesloten ruimte op disk inneemt, in een schoon en gecheckt bestandssysteem en schijf.\n\nEn na een jaartje schakel ik het weer uit en voer het bovenstaande opnieuw uit zodat het swapfile fysiek een andere plaats op schijf inneemt.
Link naar reactie
Ja, ik weet dat er 2 nadelen zijn (maar het kan niet anders):\n1) Omdat het swapfile in de zelfde HDD moet staan.\n2) Omdat aan het einde van de HDD zal staan, dus niet het snelste stuk van de HDD.\nHet is te overwegen. Ik dacht maar dat als het swap file een vaste lengte heeft in een aparte partitie, zal dit niet willen uitbreiden en minder last hebben van fragmentatie. Het zal zo niet \"stoeien\" tussen de fragmenten van de hoofdpartitie die blijft altijd in beweging.\n\nBetreffend de methode van erikdenhouter, dat wist ik niet. Het lijkt me heel interessant. Ik gebruik daar wel een vast swapfile op een aparte HDD, maar zonder deze bewerkingen. Ik zal waarschijnlijk op mijn desktop toepassen. Maar ik weet niet of mijn netbook zal (tijdelijk) kunnen draaien alleen met het RAM-geheugen, want dat is maar 1 GB groot. Loop ik geen risico op een crash?
Link naar reactie
\'Tijdelijk\' zonder ?\r\nNou, heel kort[B];[/B] je zet het uit, herstart, en doet alleen de paar belangrijke dingen zoals schijfcontrole, schijfopruiming, en defragmentatie.\r\nWindows heeft daar geen moeite mee, zolang je niet zware applicaties gaat gebruiken, en na het bovenstaande gewoon direct weer een paar GB swapfile maakt.\r\n\r\nCrashen doet Windows niet met een geheugen tekort, hoogstens een halt met een foutmelding.\r\nOf applicaties er moeite mee hebben.... ? Die moet je maar niet proberen dan :rolleyes:
Link naar reactie
Ter aanvulling of eigenlijk verbetering voor wat betreft mijn verhaal over 32bit of 64 bit:\n[url=http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/32-bit-and-64-bit-Windows-frequently-asked-questions]\n\"De volgende typen programma\'s presteren beter op een 64-bits versie van Windows Vista:\n * CAD-software (Computer Aided Design)\n * Foto- en videobewerkingsprogramma\'s\n * Spellen en andere programma\'s waarvoor complexe berekeningen moeten worden uitgevoerd.\n *Programma\'s die toegang hebben tot en moeten werken met grote databases\n *Programma\'s voor video-opnamen en -analyses die grote hoeveelheden gegevens in het geheugen moeten opslaan\".[/url]\n\nDit zijn dus [I]wel degelijk[/I] toepassingen die, naast het voordeel dat er op andere PC\'s meer geheugen geplaatst kan worden, ook sneller werken onder een [B]geheel[/B] 64bit systeem. Daarbij moeten dus ook wel de drivers een 64bit versie zijn.\n\nMaar ik lees dat je dit soort zware dingen niet veel of nooit zal gebruiken, dus jij hebt er daardoor geen enkel voordeel aan.\n\n(Mijn \'idee\' klopte dus niet helemaal :rolleyes: )
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...