Ga naar inhoud

Systeemprocessen laden in RAM


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Als het nodig is om systeemprocessen in het ram te laden, dan zal Windows dat vanzelf doen.\n\nZelf heb je daar (als je maar 1 GB ram hebt) geen zeggenschap over. In theorie zou je alle processen kunnen verplichten in het ram te gaan zitten (en niet in het wisselbestand) door het wisselbestand uit te schakelen. Met slechts 1 GB ram moet je dat zeker niet doen: gaat je computer geheid vastlopen.\n\nVerder zijn er een hoop verschillende systeemprocessen; en ze hebben als nut ervoor zorgen dat Windows kan functioneren. Zie taakbeheer tabblad processen voor een overzicht. Processen die onder gebruiker SYSTEM draaien zijn systeemprocessen (of een eventueel virus). Sommige systeemprocessen draaien onder je eigen gebruikersnaam, zoals explorer.exe.
Link naar reactie
Ben blij dat er nog iemand is, die er verstand van heeft. Als ik dat zo lees, zou je het wisselbestand niet moeten uitschakelen, aangezien het hier alleen gaat over systeemprocessen. De andere kunnen dan gewoon blijven geladen in het virtueel geheugen. Ik dacht dat je het laden van systeemprocessen in RAM in het register kunt bewerkstelligen. Als dat kan, wat gebeurd er dan, als niet alle systeemprocessen in RAM geladen kunnen worden?
Link naar reactie
Niet specifiek voor systeemprocessen, maar voor alle processen en geheugengebruik in het algemeen. Mogelijk zijn niet alle details 100% correct, maar ik probeer het eenvoudig te houden.\n\nAls het RAM vol raakt, dan gaat Windows een gedeelte van de harde schijf gebruiken om dit tekort op te vangen: het wisselbestand. Hierbij worden processen waarvan Windows denkt dat ze niet direct nodig zijn als eerste naar het wisselbestand geschreven, zodat processen die wel direct nodig zijn in het RAM beschikbaar kunnen blijven. Mocht een proces uit het wisselbestand nodig zijn, dan wordt eerst een ander proces uit het ram naar het wisselbestand geschreven en wordt het benodigde proces uit het wisselbestand terug in het RAM gezet. Dit is dan ook één van de oorzaken van een langzame computer: de harde schijf is een stuk langzamer dan het RAM en al dat geschrijf en gelees uit het wisselbestand kost tijd. Schakel je dit wisselbestand uit, dan heeft Windows bij geheugentekort geen andere keuze dan het laten vastlopen van het systeem.\n\nUit zichzelf probeert Windows zo veel mogelijk RAM te gebruiken, door ook onderdelen in het RAM te plaatsen die niet direct nodig zijn. Start Word maar een keer, sluit het, en start het nog een keer: de tweede keer zal Word sneller starten omdat het nog in het geheugen aanwezig was. Echter, mocht je de tweede keer Excel starten, dan zal het restant-Word dat nog in het geheugen aanwezig is meteen worden vrijgegeven voor gebruik door Excel (als Excel die ruimte nodig heeft).\n\nVerder houdt Windows een kopie van niet-kritieke systeemprocessen in het wisselbestand. Op die manier kan ook het RAM dat deze processen gebruiken meteen worden vrijgegeven als er een tekort is, zonder eerst deze processen naar het wisselbestand te hoeven schrijven.\n\nZoals je leest hoef je je eigenlijk niet druk te maken over het wel of niet laden van processen in het geheugen; Windows heeft dit goed geregeld. Waar je je wel druk over zou kunnen maken is de hoeveelheid RAM: in feite wil je dat het wisselbestand nooit gebruikt hoeft te worden, wat je ook met de computer doet. Voor normaal gebruik is met XP 1 GB ram wel voldoende. Pas als je veel toepassingen tegelijkertijd of toepassingen gebruikt die veel geheugen nodig hebben kan het zinvol zijn om uit te breiden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...