Ga naar inhoud

Controle C schijf


Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,\r\n\r\nIk kan geen controle van de C schijf (of E schijf) krijgen in Windows 7 Home Premium (legale aankoop in de winkel)\r\nWanneer ik een schijfcontrole plan en de computer herstart gebeurt er na het opstartscherm van HP helemaal niets. Ik heb de computer weleens 3 uur aan laten staan\r\nmaar het scherm bleef zwart. Afsluiten kan ik vervolgens niet en als ik dan de powerknop ingedrukt hou en afsluit, krijg ik bij een herstart hetzelfde gezeur. Alleen een herstart naar een herstelpunt helpt dan om normaal op te starten.\r\n Dit gaf in XP en Vista nooit problemen.\r\n\r\nWie heeft een suggestie waaraan dit zou kunnen liggen?
Link naar reactie
Heb je (zondser een schijfcontrole te plannen) bij boot wel toegang tot het F8 menu met een Recovery prompt ?\nDaar zou je eerst een schijfcontrole van C: buiten Windows om kunnen doen met chkdsk /r.\n\nAls dat gelukt is zou ik een [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html] SFC /scannow[/url] opdracht vanuit een Windows opdrachtprompt doen. (System File Checker)
Link naar reactie
Heb je (zonder een schijfcontrole te plannen) bij boot wel toegang tot het F8 menu met een Recovery prompt ?\r\nDaar zou je eerst een schijfcontrole van C: buiten Windows om kunnen doen met chkdsk /r.\r\n\r\nAls dat gelukt is zou ik een [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html] SFC /scannow[/url] opdracht vanuit een Windows opdrachtprompt doen. (System File Checker)
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;532334]Heb je (zonder een schijfcontrole te plannen) bij boot wel toegang tot het F8 menu met een Recovery prompt ?\r\nDaar zou je eerst een schijfcontrole van C: buiten Windows om kunnen doen met chkdsk /r.\r\n\r\nAls dat gelukt is zou ik een [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html] SFC /scannow[/url] opdracht vanuit een Windows opdrachtprompt doen. (System File Checker)[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nBeste Erik,\r\n\r\nBedankt voor je reactie en tip.\r\nIk heb normaal gesproken normaal toegang via F8 tot het recoveryscherm.\r\nZal je tip eens gaan uitvoeren en je laten weten of het geholpen heeft.
Link naar reactie
Beste Erik,\r\n\r\nNa de veilige start via F8 kan ik inderdaad SFC scannow doen. Maar is dit wel hetzelfde proces als de schijfcontrole die ik vroeger plande en uitvoerde? Dat bestond nl. uit 5 verschillende processen en duurde veel langer dan de SFC scan.\r\n\r\nBovendien ben ik er helaas nog niet achter waarom ik geen schijfcontrole kan plannen zonder dat deze weigert op te starten.
Link naar reactie
SFC /scannow is geen schijfcontrole, lees mijn bericht nog maar eens.\r\nSFC controleert systeembestanden.\r\n\r\nJe bent in veilige modus opgestart ? Ik bedoelde de Repair console die je in het F8 kan starten.\r\n( Blijkt volgens deze info gewoon \'[I]Opdrachtprompt[/I]\' te heten\r\n[url]http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/What-are-the-system-recovery-options-in-Windows-7[/url] )\r\n\r\nIn die prompt kan je [B]chkdsk /r[/B] uitvoeren als schijfcontrole, en pas daarna zou je de SFC opdracht moeten doen.\r\nDie 5 processen krijg je dacht ik niet te zien bij die schijfcontrole, maar het duurt wel even lang.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...