Ga naar inhoud

Bluescreen / Minidump


Aanbevolen berichten

Hey,\r\n\r\nIk heb de laatste tijd vaker last van mijn computer die vastloopt met een blauw scherm, dat \"Bluescreen\" blijkt te heten. Wanneer dit gebeurt wordt mijn pc automatisch opnieuw opgestart, en er wordt gevraagd of ik de Veilige Modus of normale modus wil gebruiken. \r\nNu heb ik zojuist ontdekt dat dit probleem van de map \"Minidump\" vandaan komt, alleen kan ik deze niet openen, en ik durf de map ook niet te verwijderen. Heeft iemand hier ervaring mee en zou deze persoon me kunnen vertellen wat ik moet doen om dat Bluescreen / Minidump gedoe te voorkomen? Alvast bedankt! \r\n\r\nGreetz, \r\nDanielcv1994 \r\n\r\n[url]http://img101.imageshack.us/i/minidump2.jpg/[/url]\r\n\r\nUploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Link naar reactie
Hi,\r\n\r\nGeef ons wat [I]details [/I]over je systeem: merk, RAM, video, processor, besturingssysteem + Servicepacks.\r\n\r\n[I]\'De laatste tijd ...\' [/I]suggereert dat er daarvoor geen problemen waren.\r\nWat is er gebeurd? Iets geïnstalleerd? Een update? Een virus? \r\nLaat maar weten.\r\n\r\nHoe kom je aan de term [B][COLOR=\"blue\"]\'blue screen\'[/COLOR][/B]?\r\nWij kennen het helaas maar al te goed en dan heet het [B]BSOD [/B]([B]B[/B]lue [B]S[/B]creen [B]O[/B]f [B]D[/B]eath) en het verschijnt als de besturing een onoverkomelijk probleem heeft.\r\nEn er staat altijd op zo\'n scherm wat de oorzaak is.\r\n(\'n hoop abracadabra).\r\n\r\nAls dat is wat je regelmatig tegenkomt, schrijf dan eens op wat er staat en geef dat door.\r\n\r\nJeep;)
Link naar reactie
Zie hier [url]http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?p=517038[/url]\nen ook de links op [url]http://www.techspot.com/vb/topic79523.html[/url]\nEen minidump is een bestandje waarin gegevens worden opgeslagen over je probleem, het is dus juist om je te helpen.\nJe kan ook proberen een foto te maken van die BSOD en die hier te plaatsen.
Link naar reactie
Screen shot maken van de blue screen lijkt mij moeilijk, in mijn ervaring onmogelijk.\r\nEchter kan je wel de foutcode noteren, de rest is op zich nog niet zo belangrijk...\r\nAls we de code hebben kunnen we wellicht helpen.\r\nDe code kan bijvoorbeeld zijn: 0x000000008\r\n\r\nAan de hand van de code kunnen we achterhalen waar het probleem zich bevind.\r\n\r\nSucces.
Link naar reactie
@Jeep: Mijn besturingssysteem is Windows Vista, het computermerk is Coolermaster Elite 333. \r\nVerder verschijnt er telkens wanneer mijn computer vastloopt informatie over het probleem (waar de term \'bluescreen\' weergegeven wordt). Dit probleem vindt sinds 3 april dit jaar minstens 1x in de week plaats terwijl ik al een half jaar geen installatie meer heb gedaan en er (volgens mijn pc) geen virussen aanwezig zijn. \r\n\r\nEen voorbeeld van \'bluescreen (om wat meer duidelijkheid te stellen)\':\r\n\r\n[URL=http://img143.imageshack.us/i/bluescreenshit.jpg/][IMG]http://img143.imageshack.us/img143/7831/bluescreenshit.jpg[/IMG][/URL]\r\n\r\nEven voor de duidelijkheid, dit is geen screenshot die ik zelf heb gemaakt maar gewoon een voorbeeld dat ik van Google heb gekopieerd.\r\n\r\nIk hoop dat mijn probleem wat duidelijker is nu.\r\n\r\nNog een vraagje: zoals ik in mijn eerste bericht al weergaf wordt er nadat je computer vastloopt met bluescreen een map aangemaakt die zich \'Minidump\' noemt. Kan er in deze map controleerd worden wat de codes waren?
Link naar reactie
Je hoeft op een forum niet uit te leggen wat een BSOD is:), wel op z\'n minst vermelden WELKE stopcode je krijgt.\r\nHeb je post #3 en post #4 eigenlijk wel goed gelezen?\r\nOf die stopcode bij het uitlezen van de minidump (mede) tevoorschijn komt, weet ik overigens niet, doe dus wat er in post #4 wordt gevraagd.
Link naar reactie
Het is weer eens zover, mijn computer liep enkele minuten geleden weer vast :( Deze informatie kreeg ik binnen nadat de computer opnieuw werd opgestart:\r\n\r\n[B]Probleemhandtekening[/B]:\r\n Gebeurtenisnaam van probleem: BlueScreen\r\n Versie van besturingssysteem: 6.0.6000.2.0.0.768.3\r\n Landinstelling-id: 1043\r\n\r\n[B]Aanvullende informatie over dit probleem:[/B]\r\n BCCode: d1\r\n BCP1: 00000008\r\n BCP2: 00000002\r\n BCP3: 00000000\r\n BCP4: 9CCCD73D\r\n OS Version: 6_0_6000\r\n Service Pack: 0_0\r\n Product: 768_1\r\n\r\n[B]Bestanden die helpen bij het beschrijven van het probleem:[/B] C:\\Windows\\Minidump\\Mini070610-01.dmp\r\n \r\n[B]Lees onze privacyverklaring:[/B]\r\n [url]http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0413[/url]
Link naar reactie
  • 4 weken later...
heb dit ook meegemaakt.bleek dubbel scherm te wezen tijdens installatie.wil niet!\nprobeer te achterhalen wat je veranderd hebt voor de blue-screen toestanden.\nlogisch...maar niet makkelijk.\nSoftwarematig..of hardwarematig.\nprobeer dingen uit te sluiten...geheugen veranderen..hardware verwijderen...tot dat hij het weer doet.\nenigste manier.succes!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...