Ga naar inhoud

Vastlopen Vista SP2


Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,\r\n\r\nIk ben al een tijdje bezig met het kijken naar een oplossing, maar niks lukt.\r\n\r\nHeb al op Hijackthis.nl geprobeerd een oplossing te vinden (niet gelukt).\r\nLink: [url]http://www.hijackthis.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=26121&start=15[/url]\r\n\r\nHeb al op Helpmij.nl geprobeer een oplossing te vinden (ook niet gelukt).\r\nLink [url]http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=509671&page=2[/url]\r\n\r\nNu concreet mijn probleem:\r\n\r\nIk draai vista sp2 op mijn laptop. Laptop van HP, HP HDX16. \r\nGeweldig fijn ding. Maar hij loopt telkens vast. \r\nBij het scannen (alle mogelijke scans) loopt hij vast/stopt hij bij: c:program files / windows photo gallery.\r\n\r\nBij alle scans. Geen 1 scan kan zijn \"scanbeurt\" afmaken dus. Ook niet in veilige modus\r\nIk vermoed dat ik een virus heb, wat er maar niet af wil. Tevens wordt mijn laptop (gevoelsmatig) erg warm, kan dat er ook mee te maken hebben?\r\n\r\nNu heb ik dus mijn hoop op jullie gevestigd, enig idee?\r\n\r\n\r\nBedankt!
Link naar reactie
Ja, warm wat wordt warm?\r\nAls het alles is. zit het ventilatiesysteem vermoedelijk vol met stof.\r\nAls het alleen de schijf is, te vol of teveel verouderd.\r\nProbeer HDDtune 2.55 er eens op.\r\nEn misschien zit de schijf zo vol dat er geen mogelijkheid is om iets te verplaatsen.\r\n\r\nMaar kan vanzelf als grootste kans het stof zijn.\r\nEn daaraan moet je of vakman zijn of er door een vakman naar laten kijken.
Link naar reactie
Bij/rondom de ventilator-openingen wordt het erg warm. Maar goed, ik kan dit nu ook nu pas als oorzaak zien, terwijl mijn laptop altijd wel warm werd. Maar omdat ik nu problemen heb, dat ik dat als ooorzaak zie...\n\nHeb ook wel last van van andere problemen vermoed ik, heb je daar toevallig nog tips voor?\n\nPs. Kan ik de ventilator niet schoonspuiten met een compressor ofzo (door de openingen heen spuiten/blazen)?
Link naar reactie
moet ik trouwens nog een rapport maken met HDD tune? Zodat je misschien kan zien wat er fout is? Is dit mogelijk met HD Tune?\r\n\r\nNogmaals; ik heb volgens mij ook nog een raar virus...maar zou de oorzaak op het nu toegevoegde screenshot het verklaren waarom mijn laptop vastloopt bij c;//program files / windows photo gallery?
Link naar reactie
Start de computer op en druk tijdens het opstarten met kleine tussenpozen op Functietoets F8\nBlijf dit doen totdat je een scherm krijgt met keuzemogelijkheden.\nHierbij staat ook \"Veilige Modus\".\nNu werkt je muis even niet. Met de pijltjestoetsen ga je dan naar \"Veilige Modus met Command Prompt\" . \nAls alles opgestart is, typ je achter de prompt \'chkdsk /r /f \' (geen \'\' )\nLet op de spatie tussen chkdsk en /r /f\nDan wordt je schijf gecontroleerd en eventueel gerepareerd.\nStart dan opnieuw op.
Link naar reactie
Anacho heb jij nog verdere tips?\nOf iemand anders?\n\nDie slechte sectoren op mijn harde schijf (want daar gaat het waarschijnlijk om?) moeten gerepareerd worden, maar die standaard procedures van Windows werken niet.\n\nAls ik mijn Windows home premium 64bits ga updaten naar Windows 7 home premium 64 bits, wordt dan alles gefixt? Ik zit er over te dubben back ups te maken en dan een cleane install te verrichten met een win7 update (heb immers legale vista). Dus dat hij mijn pc compleet leegmaakt, en opnieuw installeert. Dat zou het mooist zijn. Maar alleen als het dus mijn laptop weer compleet werkend krijgt..
Link naar reactie
Beschadigde sectoren op een harde schijf worden nooit gerepareerd. Windows zet ze bij zo\'n repair actie buitenspel of \"in gebruik\". En de schijf is na een volgende controle zogenaamd onbeschadigd.\r\nIk zou de hd gewoon vervangen.\r\nTegen de hitte kan je proberen om de stofzuiger zuigmond rechtstandig op de inzuig ventilatie opening van de onderste boven liggende laptop te zetten om zo te proberen een deel van het stof weg te zuigen. Soms werkt dit. De beste methode is inderdaad openmaken want vaak zit het stof tussen het koelblok en uitmonding van het platte koelvinnetje.\r\nZet na de zuig actie de laptop niet onmiddellijk aan. Door het aanzuigen van lucht, kan kennelijk weer statische electriciteit op gewekt worden. Dus probeer hem aan een metalen deel even vast te houden tijdens de actie. (bijv de rand van een usb poort.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
Maar als ik de HD vervang, ben ik Windows kwijt!?... Als ik Windows 7 installeer (update versie, heb immers al een Windows Vista legaal) is het probleem dan ook niet op gelost? Dan maar 1GB minder grote schijf? Of werkt dit zo niet? Vervangen van een HD specialistisch werk? Of is het een makkelijke en eenvoudige klus?\r\n\r\nBedankt! Riooldokter.
Link naar reactie
[QUOTE=RioolDokter;519574]Maar als ik de HD vervang, ben ik Windows kwijt!?... Als ik Windows 7 installeer (update versie, heb immers al een Windows Vista legaal) is het probleem dan ook niet op gelost? Dan maar 1GB minder grote schijf? Of werkt dit zo niet? Vervangen van een HD specialistisch werk? Of is het een makkelijke en eenvoudige klus?\r\n\r\nBedankt! Riooldokter.[/QUOTE]\r\n\r\nOok even het accu verwijderen als je de hd gaat vervangen.\r\n \r\nSoms staat in de handleiding achter welk klepje aan de onderzijde de harde schijf zit.\r\nHet klepje is meestal zo\'n 12x7 cm. Schoefjes los en klepje los wippen. De schijf zelf is een plat ding van 7x 9.5 cm. \r\nDe harde schijf zit vaak nog met enkele schroefjes vast. Je kan zien aan welke kant hij contact maakt met de laptop. Meestal moet je hem dan wat naar achteren schuiven en kan je hem eruit lichten. Soms zit de hd nog in een soort metalen rekje, wat je even moet overzetten op de nieuwe schijf. \r\n\r\nVoor ik de schijf verwijder, zou ik nog wel alle belangrijke data eraf proberen te halen en proberen recovery disks te maken, zodat je altijd nog moet Vista kan beginnen.\r\n\r\nAan de onderzijde van de laptop staat het serial van Vista. Mocht je geen recovery kunnen maken, leen je even een DVD van Vista (niet kopen) en gebruik je je eigen serial waar je al voor betaald hebt. Je installeerd Vista en haalt bij HP alle drivers op voor jou laptop en installeerd die. Daarna doe je de upgrade naar Windows 7.\r\nTenzij je bij win 7 een eigen serial hebt. Dan kan je gelijk Win 7 erop zetten en de Vista stap overslaan. (Ik heb geen ervaring met upgrades die bij aankoop mee gekregen zijn). Na installatie win 7 haal je de drivers voor dat besturingssysteem op bij HP en installeert die. \r\n\r\nIk zou voor dit alles de schijf nog even uitgebreid testen met een testprogramma van de harddisk fabrikant, zoals bijvoorbeeld Seatools voor windows wat je daar: [url]http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=seatools-win&vgnextoid=552bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD[/url] kunt downloaden. Vaak wil dit programma ook schijven testen van andere fabrikanten. \r\nHet prog. kan de schijf onderwerpen aan 4 of 5 korte en lange testen. \r\n\r\nEn als je toch klepjes loshaalt aan de achterzijde, kijk gelijk even naar stof.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
Voor een laptop heb je speciale schijven, meestal zijn deze max. 5400 rpm, (vanwege het energieverbruik). De grootte in GB\'s maakt in principe niets uit, maar omdat laptopschijven een kleiner formaat hebben (2,5\") en niet zo hoog zijn, halen ze niet het aantal GB\'s dat je bij desktop HD\'s(3,5\") ziet. Als je het geld er voor over hebt, zou je een SSD kunnen kopen, dat zijn \'Disks\' met flash geheugen (ongeveer hetzelfde principe als een USB stick, maar dan veel sneller). Maar daar betaal je dan wel voor.
Link naar reactie
Je laptop is een jaar oud, dus daar zal een sata hd uitkomen. In principe is elke sata 2,5 inch schijf geschikt. \r\nAls je oude schijf eruit hebt, ga je eennieuwe kopen of bestellen bv. bij [url]www.azerty.nl[/url]. \r\nNaar keuze kan je er één kopen die wat groter , of kleiner is vwb aantal GB\'s, als het maar 2,5 inch Sata is dan. (Gestelt dat je geen SSD koopt).\r\nJe bouwt de nieuwe schijf in, zoals je de oude eruit hebt gehaald, in omgekeerde volgorde. (Eerst accu en stroom eruit/af.\r\nDan start je op en stel je in het bios in, dat je vanaf DVD wil opstarten. \r\nJe plaatst de dvd van windows en hij installeert. \r\nDaarna de drivers voor jou laptop en jou windows versie downloaden bij de fabrikant.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...