Ga naar inhoud

Updates: van 70 GB naar 122 GB in 2 weken


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[I]1 5 GB toename na update[/I]\r\nNa het uitvoeren van de laatste Windows Update, blijkt dat op partitie C 122 GB wordt gebruikt. De laatste update deed het met 5 GB toenemen. Dit is in ong. 2 weken van 70 GB toegenomen tot 122 GB. Is dat niet erg veel? Schijfopruiming is uitgevoerd.\r\nBestanden staan op een aparte partitie.\r\n\r\n[I]2 Foutcodes bij updates[/I]\r\nTevens worden niet alle updates geinstalleerd.\r\nAls vermelding: \"Installatie mislukt\" foutcode 937001, driemaal.\r\nEn foutcode 8024200D, vier maal.\r\nOf het noodzakelijk is dit op te lossen? Ik weet het niet.
Link naar reactie
@Couch Patato\r\nHet wordt toch echt zo aangegeven: 122 GB in gebruik, van de 468 GB.\r\nInmiddels 124 GB.\r\n\r\n@Dutch-online\r\nNee, automatische backup is niet ingeschakeld.\r\n\r\n@Foobar\r\nMcAfee is verwijderd. Avast is geinstalleerd.\r\nMisschien is het goed een scan te doen.\r\n\r\nOf, toch beter een betaalde Virusscanner te installeren?
Link naar reactie
@GPC\r\n[I]Offline bestanden[/I]\r\nOff-line bestanden, hiermee niet bekend. Hoe is dat te controleren?\r\nEr verschijnt wel een ikoon van Dell data safe op de taakbalk.\r\n\r\n[I]Herstelpunten[/I]\r\nEr worden inderdaad zo af en toe herstelpunten aangemaakt.\r\nMisschien extra tijdens de afgelopen twee weken, door installaties.\r\nVan o.a. MS Office (2007), OpenOffice.org (3.1) en Pinnacle (Studio 14 Ultimate).\r\nWorden oudere herstelpunten automatisch verwijderd?\r\n\r\n[I]Scan[/I]\r\nOp dit moment wordt een scan uitgevoerd met Avast, voor heel partitie C.\r\nGezien het verloop en de grootte kan dit wel enkele uren duren.\r\n\r\n[URL=\"http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=nl-nl\"]MS Sec. Essentials[/URL]. Als er niets ontdekt wordt middels Avast, is het misschien goed deze te installeren.\r\n\r\n@Dutch Online\r\n[URL=\"http://www.idealsoftware.nl/MBAM/\"]MBAM[/URL]. Tweede alternatief.\r\nIs aan het lijstje toegevoegd.\r\n\r\n@Couch_Patato\r\nBij controle bleek dat het sluimerbestand ong. 8 GB is. \r\nHet lijkt vooral te groeien na updates. \r\n\r\nHet is een 64 bits versie Windows Vista (Home Premium).\r\n\r\n[I]Goede Virusscanner[/I]\r\nMisschien toch goed een betaalde virusscanner te installeren.\r\nBijv. Mc Afee. Mede i.v.m. garantie.\r\n([URL=\"http://shop.mcafee.com/products/TotalProtectionForSmallBusiness.aspx?site=nl&pid=topsb&cid=1106\"]Drie jaar, €82,-[/URL])\r\n\r\n[I]Update[/I]\r\nScan met Avast is, eerder dan verwacht, voltooid.\r\nBesemtte bestanden: 0.\r\nTotale grootte: 162,5 GB (misschien incl. recovery partitie).\r\nTijd: 32 min.\r\nAlleen twee meldingen:\r\n- \"Onmogelijk af te tasten, het bestand is een decompression\".
Link naar reactie
Controle van de mappen, met explorer, is uitgevoerd.\r\nMaar er waren geen mappen te zien met veel inhoud.\r\nHet lijkt in verborgen mappen te zitten.\r\nDe optie verborgen mappen weergeven is ingeschakeld.\r\n\r\nHet valt wel op dat nog eens de boodschap \"Maken van herstelpunt wordt al uitgevoerd\" \r\nverschijnt, bij het aanroepen van dit programma.\r\n\'k Wil hier ook even na kijken.\r\n\r\nMisschien dat het toch een tijdelijk verschijnsel is, wat verband houdt met installatie \r\nvan programma\'s in het begin. En aanmaken van herstelpunten.\r\nWat op de duur minder snel oploopt. Hopelijk.\r\n\r\nEn, het aantal updates in Windows wordt na verloop van tijd misschien ook minder.\r\n\r\n[I]Update[/I]\r\nEr worden inderdaad veel herstelpunten aangemaakt.\r\nNa installatie van nieuwe programma\'s, en na updates.\r\nDe oude zijn niet verwijderd. In totaal nu 34.\r\n\' k Wil nu proberen dit handmatig te doen.\r\n\r\nEr is een optie: [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/Delete-a-restore-point\"]Alle herstelpunten verwijderen, m.u.v. de laatste[/URL].\r\nMaar mijn voorkeur gaat uit naar het behouden van enkele meer.\r\nOf dat ook kan?
Link naar reactie
[I]1 Ruimte handmatig instellen[/I]\r\n\'k Ben nu aan het uitzoeken, hoe dit handmatig ingesteld kan worden.\r\nSysteemherstel gebruikt max. 15% van de ruimte op de schijf.\r\nIn dit geval is, uitgaande van 15% van de partitie, is dat 46 GB.\r\n(De schijf is 1 TB, dus als dat de norm is, geldt ong. 100 GB.)\r\nDus na verloop van tijd moeten oudere herstelpunten verwijderd worden.\r\nAanpassen van de ruimte hiervoor kan wel in Xp.\r\nVoor Vista hierover geen instructies gevonden.\r\n\r\n[I]2 Automatisch systeemherstel uitschakelen[/I]\r\n[URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-vista/System-Restore-frequently-asked-questions\"]Systeembeveiliging uitschakelen.[/URL]\r\n\r\n[I]3 Herstelpunten verwijderen[/I]\r\nDe instructies achter [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/Delete-a-restore-point\"]deze link (alle, behalve 1e herstelpunt verwijderen)[/URL] werken niet.\r\nTopic (Vistaheads.com): [URL=\"http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-nl-windows-vista/364856-herstelpunten-windows-vista-sp1-64-bit-worden-niet-verwijderd.html\"]Herstelpunten in Windows Vista SP1 worden niet verwijderd[/URL].\r\nOptie: [URL=\"http://www.vistax64.com/vista-general/141441-disk-cleanup-vista-64-bit-not-deleting-older-restore-points.html\"]cleanmgr uitvoeren als administrator[/URL]. Maar hoe?
Link naar reactie
Het is gelukt.\r\nDe oude herstelpunten zijn verwijderd. Alleen het laatste herstelpunt is nog aanwezig.\r\nEn, bijna onvoorstelbaar, [B]de gebruikte ruimte op de schijf is nu afgenomen van 124 GB naar 44 GB. 80 GB dus voor herstelpunten.[/B]\r\n\r\nHet is mij alleen niet 100% duidelijk waarom de oude herstelpunten nu opeens wel verwijderd zijn. Cleanmgr uitvoeren als administrator lukte nl. niet.\r\nDit moet eigenlijk toch duidelijk worden. Voor het geval er weer meer herstelpunten zijn.\r\nEen vermoeden hoe dit uitgevoerd kan worden is er echter wel.\r\nRechtsklikken (\"Als administrator uitvoeren\") op het item systeemherstel in het startmenu.\r\nNou ja, dit maar als optie bewaren.\r\n\r\nSysteemherstel is uitgeschakeld. \r\nDus zo af en toe handmatig een herstelpuntel maken.\r\n\r\nBedankt voor alle reacties.\r\nDe oorzaak is dus wel duidelijk, systeemherstel.
Link naar reactie
SP1.\r\nOk, Ben bezig [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows-vista/Learn-how-to-install-Windows-Vista-Service-Pack-2-SP2\"]SP2[/URL] te installeren.\r\nEr doet zich nl. ook nog een ander probleempje voor.\r\nIn IE8 is de startpagina voor Google engels. Dat is lastig.\r\nNog niet gevonden hoe dit gewijzigd kan worden.
Link naar reactie
[I]Windows[/I]\r\nSP2 is geinstalleerd.\r\n\r\nEnkele opmerkinigen hierbij.\r\n1 In de lijst met updates, vanuit Windows update, verscheen de update SP2 niet.\r\nDeze is nu handmatig geinstalleerd.\r\n2 \"De installatie kan een uur of langer duren.\" Het duurde ong. een half uur.\r\n3 Nadien was er ong. 3 GB extra in gebruik genomen.\r\nHet (enig overgebleven) herstelpunt was verwijderd. Hierna een nieuw herstelpunt aangemaakt, wat ook ong. 3 GB in beslag nam.\r\nNu dus van 44 naar 50 GB.\r\n\r\nDde 64 bits versie wordt mogelijk (nog) zeer beperkt gebruikt. En daardoor misschien\r\nwat meer onvolkomenheden.\r\n\r\n[I]Google[/I]\r\nGoogle is, in het zoekvak rechtsboven, wel de standaardzoekmachine.\r\nMaar bij het zoeken wordt telkens [url]http://www.google.co.uk/[/url] als startpagina gebruikt.\r\nDaardoor komen er andere zoekresultaten. Waarom Windows dit gedaan heeft?\r\n[URL=\"http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Google+instellen+als+standaard+zoekmachine+in+Internet+Explorer\"]Hier[/URL] vond ik iets over instellen van zoekmachines. \r\nDe standaard opdracht hiervoor, het kleine pijltje rechtsboven, werkt niet goed.\r\n\"Er is een onverwachte fout opgetreden\'. Misschien toch weer iets wat verband houdt met 64 bits.
Link naar reactie
[I]Windows[/I]\r\nSysteemherstel is nu uitgeschakeld. Scheelt dus 100 GB!\r\nAlleen is het nu zaak om zo af en toe een herstelpunt te maken.\r\n\r\n[I]IE8[/I]\r\nBedankt voor bovenstaande link. Nu verschijnt inderdaad de juiste pagina.\r\nMet onder het zoekvak ook een optie om te zoeken alleen in het Nederlands.\r\nOntbrak eerst.\r\n\r\nEr zit nog wel een andere fout in IE8. Bij sommige forums gaat het scrollen in een tekstvak niet goed in IE8. In IE7 was dit niet, en in FireFox gaat dit ook niet verkeerd.\r\nNl. als er meer tekst in een vak is geplaatst, dan ineens zichtbaar is, dan verdwijnen telkens de laatste regels. O.a. in een forum met php.bb. \r\n\r\nEen bericht hierover naar Microsoft versturen lijkt bijna onmogelijk als particulier.\r\nJaren geleden lukte het nog wel eens om via e-mail fouten te melden. Maar anno 2009\r\nis dat bijna onmogelijk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...