Ga naar inhoud

Windows 7 64-bit


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nIk ben van plan om windows 7 ultimate te gaan kopen.\r\nEr bestaat een 32-bit versie en een 64-bit versie.\r\nNou vraag ik mij af, wat is het verschil?\r\nZag net ook dat als je de 64-bit versie wilt hebben, je ook moet kijken naar de proccesor.\r\nIk heb de Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5 Ghz. \r\nZou hier de 64-bit versie ook op kunnen draaien?\r\n\r\nAlvast Bedankt!:D
Link naar reactie
  • Reacties 56
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote=H4RDSTYLE;492347]Waarom zoveel geld uitgeven voor Ultimate? Koop anders home premium oem voor 80euro en dan het geld wat je overhoud uitgeven aan bijvoorbeeld een nieuwe videokaart.[/quote]\n\nHoewel je wel gelijk hebt, is dit geen antwoord op de vraag. Wat dat betreft, ja, alle Core2 processoren zijn 64-bit. Eigenlijk is het zelfs zo dat, tenzij je PC ouder als een jaar of vijf is, je er vrij zeker van bent dat je met 64-bit overweg kan. AMD heeft die stap al met de Athlon64 gemaakt, Intel kwam wat later met de latere Pentium 4 processoren.
Link naar reactie
[QUOTE=JohnL;492387]Hoewel je wel gelijk hebt, is dit geen antwoord op de vraag. Wat dat betreft, ja, alle Core2 processoren zijn 64-bit. Eigenlijk is het zelfs zo dat, tenzij je PC ouder als een jaar of vijf is, je er vrij zeker van bent dat je met 64-bit overweg kan. AMD heeft die stap al met de Athlon64 gemaakt, Intel kwam wat later met de latere Pentium 4 processoren.[/QUOTE]\r\n\r\nHallo,\r\n\r\nBedankt voor de reactie.\r\nMaar nou zit ik nog met de vraag wat is het verschil tussen 32-bit en 64-bit?\r\n\r\nAlvast Bedankt!:D
Link naar reactie
[QUOTE=sven5010;492450]\r\nMaar nou zit ik nog met de vraag wat is het verschil tussen 32-bit en 64-bit?\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nGoogle al gebruikt? ;-)\r\n\r\n1 van de verschillen: \"Een belangrijk verschil is dat je met een 64bits versie tot 256GB geheugen\r\nkunt aanspreken terwijl je met 32 bits maximaal 3,12 GB kunt benutten.\"
Link naar reactie
[QUOTE=Obelix71;492451]Google al gebruikt? ;-)\r\n\r\n1 van de verschillen: \"Een belangrijk verschil is dat je met een 64bits versie tot 256GB geheugen\r\nkunt aanspreken terwijl je met 32 bits maximaal 3,12 GB kunt benutten.\"[/QUOTE]\r\n\r\nBedankt voor de reactie.\r\n\r\nIk heb 4gb werkgeheugen in mijn computer, dus omdat volledig te benutten zou ik dus de 64- bit versie moeten nemen.\r\nLas net ook ergens dat niet alle programma\'s werken onder 64-bit klopt dit?\r\n\r\nAlvast bedankt!:D
Link naar reactie
Wat ik begrepen heb, zouden bijna alle programma\'s ook onder 64-bit moeten kunnen werken. Alleen maken ze niet volledig gebruik van de mogelijkheden van 64-bit. Wat zou kunnen is dat hele oude programma\'s niet zouden werken. \n\nKijk anders eens op [url]http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-nl-windows-vista/163627-32-bit-64-bit.html[/url]. Weliswaar een oud topic, maar staat vermoedelijk wel e.e.a.
Link naar reactie
[QUOTE=cx1213;492465]en het verschil is dat de registers 64 bit zijn en 32 bit[/QUOTE]\r\n\r\nDit is informatie waar de TS wat aan heeft.....:rolleyes:\r\n\r\nEven voor de TS, welke programma\'s gebruik jij waarvan je niet zeker bent dat deze zullen draaien?\r\nEr zijn namelijk maar HEEL WEING programma\'s die [B]niet [/B]willen draaien onder 64-bit hoor.
Link naar reactie
Ik gebruik wel eens een oude scanner, die heeft al veel moeite met vista 32-bit.\r\nMaar aangezien het maar één programma is, kan het miscchien toch wel handig zijn om de 64-bit versie te kopen.\r\nWant dan kan de voledige 4gb werkgeheugen gebruikt worden.\r\nHeb nu trouwens ook vista 32-bit draaien, kan hier zo windows 7 64-bit op dan?\r\n\r\nAlvast Bedankt!:D
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;493164]Het wil wel, maar daarvoor moet Windows volledig nieuw geinstalleerd worden. Het is dus niet mogelijk om programma\'s en bestanden te behouden tijdens de installatie van Win7. Je zult zelf voor een backup daarvan moeten zorgen.[/QUOTE]\r\n\r\nPrecies, daarom raad ik aan om geen dure upgrade-versie te kopen, maar gewoon een OEM-versie. Heb je ook geen problemen met allerlei truukjes uit te moeten halen om Windows uograde \'schoon\' te installeren.
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;493164]Het wil wel, maar daarvoor moet Windows volledig nieuw geinstalleerd worden. Het is dus niet mogelijk om programma\'s en bestanden te behouden tijdens de installatie van Win7. Je zult zelf voor een backup daarvan moeten zorgen.[/QUOTE]\r\n\r\nOkee, aangezien ik dat altijd doe is dit voor mij geen probleem.\r\nWorden ook automatisch alle drivers gedownload?\r\nEn nog iets hoe moet je dan beginnen met die installatie?\r\nGewoon computer opstarten en dan installeren, of cd erin doen en dan de pc aanzetten?
Link naar reactie
De meeste drivers zullen automatisch worden gevonden. Voor sommige zul je mogelijk de website van de fabrikant even moeten raadplegen. Maar wie weet wordt alles gewoon automatisch gevonden.\n\nInstallatie begin je door de dvd in de computer te leggen en dan opnieuw op te starten. Als je oude windows doorstart zul je eerst in het BIOS moeten aangeven dat vanaf de cd-rom speler gestart moet worden. Als dat gedaan is zal de installatie van Win7 starten en hoef je alleen nog maar antwoord te geven op wat gevraagd wordt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...