Ga naar inhoud

Systeemconfiguratie --> services


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Momenteel heb ik nog een pc met XP er op. De snelheid wordt er niet beter op tot er een nieuwe is, ben ik op zoek naar (kleine) tijdwinst. Met name bij opstarten duurt het enige tijd voor de computer \'bedrijfsgereed\' is. Heb ondertussen de automatische update-functie al (tijdelijk) uitgeschakeld (svchost neemt bij opstarten veel geheugen en cpu in beslag), maar vroeg me af of er nog meer mogelijkheden zijn om sneller aan de slag te kunnen. \r\n\r\n1 Van de mogelijkheden, maar geen idee hoe riskant dat is, die ik zag bij \"hulpprogramma voor systeemconfiguratie\" is het tabblad services. Staat ondertussen een hele lijst, waarbij ik me afvraag waar alles voor is en of het allemaal wel nodig is. Services als \"java quick starter\", Task Scheduler, PC Tools Services, System event notification, Telephony, etc. \r\n\r\nHeeft iemand hier een eenvoudige richtlijn/tips voor? Try and error vind ik best leuk, maar zit niet te wachten op een pc die het niet meer doet ;-)
Link naar reactie
Veel van die services zijn wel aan het één of andere programma verbonden. Java Quick Starter is uiteraard bedoeld om Java sneller te laten starten door een deel tijdens het opstarten al te laden, Task Scheduler is de oude taakplanner van Windows, maar die wordt voor veel automatisch updatende programma\'s, waaronder veel virusscanners, gebruikt. PC Tools Services ziet eruit als een extern programma (dus geen onderdeel van Windows en derhalve niet essentieel), System Event Notification is een onderdeel van de ATi Catalyst drivers, en ga zo maar door. Je kan eens kijken of Process Explorer daar iets mee kan, even Googelen.
Link naar reactie
als engels makkelijk is kan je op blackviper.com [[url]http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm][/url] wel heel veel vinden welke services je kan uitzetten. ook welke service met welke \'verbonden\' is. Zelf ben ik erg fan van NLITE en heb mijn game pc wel erg snel kunnen laten opstarten: [url]http://www.youtube.com/watch?v=7hyfuVRHr9A[/url]\nDeze AMD is wel niet meer zo nieuw :-) en heb er ook Vista op staan die ik wil aanpakken met VLITE.
Link naar reactie
[QUOTE=Obelix71;482221]Momenteel heb ik nog een pc met XP er op. De snelheid wordt er niet beter op tot er een nieuwe is, ben ik op zoek naar (kleine) tijdwinst. Met name bij opstarten duurt het enige tijd voor de computer \'bedrijfsgereed\' is. Heb ondertussen de automatische update-functie al (tijdelijk) uitgeschakeld (svchost neemt bij opstarten veel geheugen en cpu in beslag), maar vroeg me af of er nog meer mogelijkheden zijn om sneller aan de slag te kunnen. \r\n;-)[/QUOTE]\r\n\r\nals engels makkelijk is kan je op blackviper.com [[url]http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm][/url] wel heel veel vinden welke services je kan uitzetten. ook welke service met welke \'verbonden\' is. Zelf ben ik erg fan van NLITE en heb mijn game pc wel erg snel kunnen laten opstarten: [url]http://www.youtube.com/watch?v=7hyfuVRHr9A[/url]\r\nDeze AMD is wel niet meer zo nieuw :-) en heb er ook Vista op staan die ik wil aanpakken met VLITE. :cool:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...