Ga naar inhoud

computer piept bij opstarten


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Kijk op het moederbord waar slot 1 (DIMM 1) zit, en zet daar één oude module als[B] enige[/B] in.\nCombineer in ieder geval even geen oude- en nieuwe modules meer.\n\nEen foto heeft toch geen nut, alle moederborden zijn anders.\n\nZoek eventueel de Clear CMOS jumper, en zet die een minuutje op de andere positie, zodat het BIOS op default waarden worden gezet. (Kijk in je manual voor het moederbord, of zoek zoiets als de CLRCMS (o.i.d.) jumper naast de batterij)\nOf trek het batterijtje er tien minuten uit.\n\nZorg bij dit alles wel dat de stekker uit het stopcontact is gehaald voordat je begint.
Link naar reactie
\"[I]Kijk op het moederbord waar slot 1 (DIMM 1) zit[/I]\"\nDaarmee bedoel ik het slot waar de geheugenmodule in zit. DIMM-1 staat meestal geschreven bij het slot het dichtst bij de processor.\n\n\"[I]Zoek eventueel de Clear CMOS jumper. \nCLRCMS (o.i.d.) jumper naast de batterij)[/I]\"\nDaarmee bedoel ik een[I] jumpertje[/I] waarmee het BIOS op standaard waarden gezet kan worden. Daarvoor zal je in de manual (gebruiksaanwijzijng) van het moederbord moeten kijken (of met goede ogen op het moederbord).\nMaar de stekker uit het stopcontact halen, en de batterij er tien minuten uit halen is een alternatief daarvoor wat meestal ook werkt.\n\nMet een lege batterij zou het wel op moeten starten, maar je weet niet wat er fout is ingesteld na het plaatsen van dat nieuwe geheugen.\nBatterij er uit, stekker er een minuutje uit, en dan één oude module in slot 1 en opstarten.\nWat gebeurt er dan ?
Link naar reactie
Een jumper is een klein plastic blokje (hier blauw, maar vaak zwart) met een metalen doorverbinding binnen in, waarmee (op b.v. een moederbord of harddisk) een doorverbinding gemaakt kan worden om een bepaalde hardware configuratie te verkrijgen.\n[ATTACH]14531[/ATTACH]\nDit is een jumper (naast de BIOS batterij) om een Clear CMOS van het BIOS te veroorzaken wanneer de verbinding van pin 1 en 2 weggehaald wordt, en het jumpertje even een minuut op pin 2 en 3 gezet wordt. (er zijn daar drie metalen pinnetjes op het moederbord)\nDaarna weer terug naar pin 1 en 2.\n(stekker uit het stopcontact !)\nDus |^| | even verplaatsen naar | |^| en weer terug.\n\n(Hier staat CLRCT bijgeschreven, maar dat kan ook net iets anders zijn, zoals CLRCMS of CLRCMOS)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...