Ga naar inhoud

instabiel


Aanbevolen berichten

De laatste tijd start de pc soms bijzonder traag op, niet altijd...\r\nNu heb ik dus weer 40 minuten geduld moeten hebben voordat alles werkt. Ergens op klikken reageert niet of pas veel later en verbinding met internet duurt dan ook langer. Dit euvel is gelukkig niet elke keer aan de hand, gelukkig maar. Bijzonder vervelend is het wel.\r\n\r\nSchijfruimte is er zat. Virusprogramma\'s zijn oké, geen spy of adware of malware. Schijfopruiming en defragmentatie wordt tevens bijgehouden. Prullenbak geleegd , tijdelijke bestanden opgeruimd enz. Al dit soort zaken wordt goed bijgehouden. Wat kan het probleem zijn en wat kan er aan gedaan worden?
Link naar reactie
de eerste 2 dingen waar ik aan denk zijn (toch) virus / spyware of een kapotte harde schijf.\r\n\r\n1 je kan een hijackthis logje maken [url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=49575[/url]\r\n2 je kan de harde schijf eens testen [url]http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287[/url]
Link naar reactie
Gisteren startte en verliep alles probleemloos. Vandaag heb ik na 50 minuten via de standbyknop de pc uitgezet (hoe anders als het niet meer reageert?) en vervolgens weer opnieuw opgestart. Na herstart werkt alles weer probleemloos en bovendien na korte tijd.\nBedankt voor de reactie. Uhm... hoe kan ik de harde schijf testen? Er staat zoveel info dat ik het niet kan vinden en ik kan me behelpen met Engels maar als het technisch wordt moet ik hierin afhaken. \nKan het zijn dat de pc bijna is overleden? Deze stamt uit 2001.
Link naar reactie
Ik zit meer aan het interne werkgeheugen te denken. Het is raadzaam om het interne geheugen tijdelijk te vervangen om te zien of dit het probleem oplost.\r\n\r\nAls de pc het dan wel doet en de andere keer weer niet dan is er meestal meer aan de hand dan alleen softwarematige problemen. Dus de kans is groter dat er sectoren op de Harde schijf defect zijn of dat het interne werkgeheugen problemen geeft.
Link naar reactie
je moet als eerste weten welke harde schijf je hebt,\r\nweet je het merk niet dan kan je dat op zoeken met bv everest home of met siw\r\n[url]http://www.gtopala.com/[/url]\r\n\r\nga naar die link en klik op jouw merk >> je moet dan de diagnose tool hebben\r\n(anders zet je hier maar het merk schijf neer)\r\nhet is dan meestal de bedoeling om de tool op een cd te branden >> pc uitzetten >> opnieuw pc starten en booten vanaf cd.\r\nde tool gaat dan de harde schijf controleren.\r\n\r\nje werk geheugen kan je testen met memtest86\r\n[url]http://www.memtest.org/#downiso[/url]\r\nook deze branden op cd en dan de pc uit >> weer starten met de cd >> hele nacht laten draaien aub.\r\n\r\n\r\n[B]image branden (iso)[/B]\r\nmet nero burningrom\r\nopen nero burningrom >> klik evt pop-ups weg >> kies menu recorder >> image branden\r\n\r\n[B]booten vanaf cd[/B]\r\nzet de pc uit >> zet de pc aan en druk een aantal maal op F2 >> nu kom je in het BIOS\r\nhier moet je op zoek naar \"boot sequence\" (of soortgelijke term) >> hier moet je eerste opstart device je cd of dvd rom zijn >> opslaan en afsluiten van bios (doe evt nu al de cd er in) >> nu start de machine opnieuw op en zal gaan starten vanaf de cd >> volg de aanwijzingen (een volledige scan kan erg lang duren)
Link naar reactie
Doe daarom het volgende: download [COLOR=\"Navy\"][B]DiagCD23.exe[/B][/COLOR] naar je bureaublad. Klik of dubbelklik op het bestand en volg de aanwijzingen op. \r\nDit tool brand zelfstandig een CD, waarvan je elke computer kan booten en dan heb je de keus uit twee universele HD testprogramma\'s en twee dito voor geheugen.\r\nGa in eerste plaats voor de lange HD test!\r\n [url=http://support.packardbell.com/nl/item/index.php?m=download&i=6917051000;DiagCD23.exe;0;;][B]Download DiagCD23.exe[/B][/url]\r\n\r\nVoor alle duidelijkheid dus: de computer booten van de gebrande CD!
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...