Ga naar inhoud

Blue Screen


Aanbevolen berichten

Je kan hier beter de inhoud van dat blauwe scherm tonen, i.p.v. je minidump bestand (kan zelfs een foto zijn als dat je lukt). Om een minidump te analyseren heb je (dacht ik) de machine nodig waarop het BSOD voorkomt, of op zijn minst een gelijkwaardig systeem.\n\nJe zou er zelf aan kunnen denken het minidump bestand te gaan gebruiken om meer te weten te komen, maar dat kost veel tijd.\n[url]http://support.microsoft.com/kb/315263/nl[/url]\n[url]http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=35246[/url]\n\nDenk eens goed na wat er sinds de start van die blauwe schermen veranderd is op je systeem ?\nWat is de exacte foutmelding ? (+ nummer)\nEn kijk of er een bestand bij genoemd wordt.
Link naar reactie
Ik heb nu de instellingen gewijzigd zodat het scherm blijft staan totdat ik de computer uitzet.\nDan kan ik ook de foutcode zien en eventueel een bestand.\n\nIk kwam er verder nog achter dat sp1 er nog niet op staat. Dit installeer ik nu ook, ik weet niet of het de oorzaak kan zijn, maar misschien helpt het.\n\n\nAls ik goed moet nadenken wat er is veranderd denk ik dat alleen de zelf toegevoegde dll\'s schuldig kunnen zijn. Deze had ik nodig voor Visual Basic en nog een ander programma. Ik zal eens kijken of ik deze nog ergens kan terug vinden.
Link naar reactie
SP1 ? Dus Vista. Ja die zal je echt nodig hebben. En verder elke driver update die te vinden is.\n\nEn [I]zelf toegevoegde[/I] .DLL\'s ? Gewoon in de Windows map gegooid of zo ? Die worden dan toch pas gebruikt als het programma waar ze bij horen geladen wordt, dus dat kan je een beetje testen door dat programma niet te gebruiken na een boot.
Link naar reactie
Nu heb ik weer een BlueScreen met de volgende foutcode:\nThe driver is corrupting the locked pages tracking structures\n0x000000D9 (0x00000001, 0x90e28748, 0x8dcf5200, 0x00000040)\n\nDit kwam nadat ik mijn externe usb schijf erin deed en vervolgens een vmware opstartte om een virtuele machine te gaan draaien.\n\nDe externe usb schijf is een:\nmaxtor 9nx2a4-500 160gb\n\n\nIk heb de andere fouten nog niet in het logboek gevonden, maar ben nog aan het zoeken.\n\nvmware is workstation 6.5.2 build 156735
Link naar reactie
Zoekend met de melding + dit deel van de STOP-code: \"0x000000D9 (0x00000001\"\r\n[url]http://communities.vmware.com/thread/6670[/url]\r\nHet gaat daar wel om een veel oudere versie maar het heeft toch misschien iets met vmware te maken ?\r\n\r\nAls je alleen op de melding + 0x000000D9 zoekt, is de helft van de vondsten i.v.m. vmware.\r\n\r\nIk weet niet echt of dit met de vorige blauwe schermen te maken heeft, je het er nogal veel verschillende.
Link naar reactie
Je hebt zo veel verschillende fouten, dat je beter eerst voor de zekerheid een geheugentest kan uitvoeren.\n\nGeheugentest op CDr of floppy zetten, en daarmee de computer opstarten. (duurt wel wat lang)\n[url]http://www.memtest86.com/[/url]\nOf de MS Memory test:\n[U][url]http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp[/url][/U]\n\nLaat dat maar eens een paar uurtjes draaien.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...