Ga naar inhoud

Mac en alternatief voor CorelDraw


Aanbevolen berichten

Sinds 2 weken zijn we overgestapt naar de nieuwe Mac OS X. Een uitdaging om deze computer te leren kennen.\r\n\r\nHelaas kom ik tot de ontdekking dat het programma CorelDraw niet geInstalleerd kan worden. Weet iemand een alternatief grafisch programma voor de Mac? Voor de goede orde: ik ben geen pro, maar inmiddels wel gewend aan de talloze mogelijkheden die dit programma biedt en zoek dus iets vergelijkbaars.
Link naar reactie
Hi,\r\n\r\nDe laatste versie van [I][B][COLOR=\"Red\"]CorelDraw [/COLOR][/B][/I]die ook op een Mac draaide was versie 11.\r\nDie was nog compatible met de PowerPC-processor.\r\nMet versie 12 is [B][COLOR=\"Red\"][I]Corel [/I][/COLOR][/B]definitief overgestapt op Windows.\r\nVoor meer info zie hier:\r\nLink: [url]http://coreldraw.com/blogs/gerard/archive/2008/02/11/coreldraw-graphics-suite-x4-on-a-mac.aspx[/url]\r\n\r\nJe zocht een alternatief en dat zou misschien [COLOR=\"Lime\"][B]Eazydraw [/B][/COLOR]kunnen zijn.\r\nLink:[url]http://www.eazydraw.com/[/url]\r\nDaar staat ook welke versie geschikt is voor OS X ([COLOR=\"Blue\"]Panther[/COLOR]/[COLOR=\"Blue\"]Jaguar[/COLOR]/[COLOR=\"Blue\"]Snow Leopard[/COLOR]).\r\n\r\nJeep;)
Link naar reactie
[QUOTE=Jeep;467638]Hi,\r\n\r\nDe laatste versie van [I][B][COLOR=\"Red\"]CorelDraw [/COLOR][/B][/I]die ook op een Mac draaide was versie 11.\r\nDie was nog compatible met de PowerPC-processor.\r\nMet versie 12 is [B][COLOR=\"Red\"][I]Corel [/I][/COLOR][/B]definitief overgestapt op Windows.\r\nVoor meer info zie hier:\r\nLink: [url]http://coreldraw.com/blogs/gerard/archive/2008/02/11/coreldraw-graphics-suite-x4-on-a-mac.aspx[/url]\r\n\r\nJe zocht een alternatief en dat zou misschien [COLOR=\"Lime\"][B]Eazydraw [/B][/COLOR]kunnen zijn.\r\nLink:[url]http://www.eazydraw.com/[/url]\r\nDaar staat ook welke versie geschikt is voor OS X ([COLOR=\"Blue\"]Panther[/COLOR]/[COLOR=\"Blue\"]Jaguar[/COLOR]/[COLOR=\"Blue\"]Snow Leopard[/COLOR]).\r\n\r\nJeep;)[/QUOTE]\r\n\r\nSnow Leopard? Is die al uit dan? Heb wel al beta\'s zien rondvliegen op het internet.
Link naar reactie
Melvin 1 en Jeep: bedankt voor jullie snelle reactie. Ik heb naar Eazydraw gekeken en ga de free demo downloaden. En ja, Adobe Photoshop CS4 is voor mij te duur.\n\nAndere vraag: is Photoshop Elements 7 nu wel of niet geschikt voor de iMac? Op de Adobe site wordt ondanks de reclame voor versie 7 verwezen naar Elements 6 voor de Mac. Ik dacht dat Adobe door de mensen van Mac was gemaakt.
Link naar reactie
@Sanderman\r\n\r\nHi,\r\n\r\nToegegeven: ik ben geen Mac-expert, maar op de site van Eazydraw stond een download die ook geschikt zou zijn voor Snow Leopard. Omdat ik -evenmin als bij Windows- weet welke besturings-versie iemand gebruikt (W \'98, XP, Vista, W-7) vond ik het vermelden ervan eigenlijk niet meer dan logisch.\r\nVandaar.\r\n\r\nJeep;)\r\n\r\nP.S. Misschien weet jij iets over Elements?
Link naar reactie
He\n\nVolgens mij zou Elements vast wel goed werken op Mac, misschien moet je is wat informatie zoeken op de site:\n\n[url]http://www.adobe.com/nl/products/photoshopelmac/[/url]\n\nEn ja, als je geen geld hebt om Photoshop te betalen moet je is op het internet zoeken, maar dit is niet altijd legaal.\n\nEn inderdaad zitten er ook nog veel programma\'s bij Mac zelf die je kunnen helpen.\nVeel succes!\n\n\n@Jeep\nAha oke, ja, volgens mij kunnen ze er dat nog helemaal niet bij zetten omdat Snow Leopard niet uit is als ik het goed heb. Maarja, het is geen probleem hehe.\n\nPs:\nHier nog wat vervangers voor Paint of andere grafische programma\'s meeste is freeware als ik het goed heb:\nPixen - [url]http://opensword.org/Pixen/[/url]\nPaintbrush - [url]http://paintbrush.sourceforge.net[/url] \nSeashore - [url]http://seashore.sourceforge.net/[/url]\n\nMisschien dat er nog wat tussen zit. Veel succes met Mac nog!
Link naar reactie
Iedereen bedankt voor de suggesties, ik ga op onderzoek uit. En voor Pimmie \" wat doe je er mee?\" Voornamelijk zelf kaarten maken m.b.v. cliparts die je in CorelDraw kunt bewerken, zoals uit elkaar halen, veranderen, andere kleur geven enz.\nDe Mac waar ik sinds kort op werk is een \" Leopard\", dus niet de \" Snow\"
Link naar reactie
[QUOTE=Keeptrying;467915]Iedereen bedankt voor de suggesties, ik ga op onderzoek uit. En voor Pimmie \" wat doe je er mee?\" Voornamelijk zelf kaarten maken m.b.v. cliparts die je in CorelDraw kunt bewerken, zoals uit elkaar halen, veranderen, andere kleur geven enz.\r\nDe Mac waar ik sinds kort op werk is een \" Leopard\", dus niet de \" Snow\"[/QUOTE]\r\n\r\nHe wat dacht je trouwens van iLife, kan je ook veel dingen mee doen, zit (gratis) standaard bij je Mac. Weet niet of het iLife 09 of 08 is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...