Ga naar inhoud

batterij & harde schijf sparen


Aanbevolen berichten

Ik hoop voor je dat je in je klapjap een hot-swappable drive hebt laten zetten. De meeste systemen zijn er niet blij mee als er een harddisk losgekoppeld wordt terwijl het systeem aan staat.\r\nB.t.w: waarom stel je hier een vraag als je de gegeven antwoorden naar de prullenbak verwijst ondanks het feit dat ze over het algemeen eensluidend zijn over je kans van slagen? Je manier van antwoorden nodigt nu niet bepaald uit tot een verdere inspanning van lezers.....
Link naar reactie
  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[QUOTE=Hans60;463966]\nB.t.w: waarom stel je hier een vraag als je de gegeven antwoorden naar de prullenbak verwijst ondanks het feit dat ze over het algemeen eensluidend zijn over je kans van slagen? [/QUOTE]\nHet antwoord om een disk aan te schaffen waarvan de prijs groter is als het netbook waar het in komt zou ik ook niet als aantrekkelijk zien.:o\n\nTrouwens, al aan het begin van de ontwikkeling van de besturingssystemen werd de mogelijkheid ingebouwd om een RAM disk in te richten (MS DOS 1 had het dacht ik al, RAMDRIVE.SYS), en de grootste argumenten waren [I]snelheid verhogen[/I] en [I]harddisk-slijtage verminderen[/I].\n\n[QUOTE=erikdenhouter;463942]Eigenlijk zou men Windows moeten uitvoeren met een \"lees-status\", waarbij dus deze situatie mogelijk wordt, en alle andere functies van de PC, zoals controles, updates, mail halen etc., uitgeschakeld worden, en het \"boek\" van een geheugenschijfje of USB stick gelezen wordt.[/QUOTE]\nVind je dit geen tussendoortje dat tot nadenken stemt ?
Link naar reactie
[QUOTE=ricky1;463952]En zet er dan meteen Battery Saver en/of BatteryBar op :\r\n\r\n[url]http://www.codeplex.com/vistabattery[/url]\r\n\r\n[url]http://www.snapfiles.com/reviews/batterybar/batterybar.html[/url]\r\n\r\nBtw : De aanmatigende manier waarop je hebt gereageerd, zal hier niet worden gewaardeerd.[/QUOTE]\r\n\r\nAls je het topic vanaf het begin goed doorneemt zul je zien waar de disharmony startte.\r\n\r\nIk zit er verder niet mee;)\r\n\r\nIk denk dat er een hoop mensen geinteresseerd zijn in een dergelijke oplossing.:D
Link naar reactie
[QUOTE=Lange Pier;463860]Wat een rare ideeën, laat er een SSD schijf inzetten, heb je geen last van \"slijtage\".:(\r\nWaar je dat gelezen hebt staat er niet bij en als alles wat geschreven is waar zou zijn, tja.:cool:\r\n\r\nAls hij \"versleten\" is koop je een nieuwe.\r\n\r\nOverigens kan Foxit overal vanaf draaien, zal hij wel op de schijf willen komen.:p\r\n\r\nAl met al, wat een onvoorstelbare onzin.[/QUOTE]\r\n\r\nVrede zij met u(L)
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;463942]Daarom slaat het Ebook ook nog niet zo aan :p Dat papieren boek laat je zelfs ongestoord in slaap vallen.\r\n\r\nVoor het scrollen moet er iets uit \"een\" geheugen gelezen worden, en of dat nu een harddisk is, RAM, USB stick of SD kaartje, dat maakt eigenlijk niets uit.\r\nAlle code van het programma wat dat boek leest staat al in het geheugen (de .EXE en de DLL\'s), en zou dus ook geen continu harddisk gebruik nodig hebben.\r\n\r\nEigenlijk zou men Windows moeten uitvoeren met een \"lees-status\", waarbij dus deze situatie mogelijk wordt, en alle andere functies van de PC, zoals controles, updates, mail halen etc., uitgeschakeld worden, en het \"boek\" van een geheugenschijfje of USB stick gelezen wordt.[/QUOTE]\r\n\r\nWe praten hier natuurlijk niet alleen over het lezen van ebooks. Denk ook aan rapporten en andersoortige documenten.;)
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;463989]Het antwoord om een disk aan te schaffen waarvan de prijs groter is als het netbook waar het in komt zou ik ook niet als aantrekkelijk zien.:o\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nDit was alleen om aan te geven waar je nog een struikelblok tegen komt. \r\nDat het een irreële oplossing is begrijp ik zelf ook wel..... ;-)\r\n\r\n[QUOTE]\r\nTrouwens, al aan het begin van de ontwikkeling van de besturingssystemen werd de mogelijkheid ingebouwd om een RAM disk in te richten (MS DOS 1 had het dacht ik al, RAMDRIVE.SYS), en de grootste argumenten waren [I]snelheid verhogen[/I] en [I]harddisk-slijtage verminderen[/I].\r\n\r\n\r\nVind je dit geen tussendoortje dat tot nadenken stemt ?[/QUOTE]\r\n\r\nDe RAM-drive kun je pas aanmaken als het OS geladen is en het zou de bedoeling zijn om dat OS van die RAM-drive te draaien.... \r\nEr besluipt met een vreemd kip-ei gevoel....\r\nDe enig oplossing die ik kan bedenken is een cd/dvd met een vorm van Knoppix, Linux o.i.d.\r\nEen live-cd met OS met een reader geïntegreerd. Met de HD gaat het niet lukken.
Link naar reactie
[QUOTE=rand;463996]Vrede zij met u(L)[/QUOTE]\r\n\r\nBedankt hoor maar het blijft onvoorstelbare onzin.;)\r\n\r\nWel koddig als iemand iets vergezocht in zijn hoofd haalt en nog serieuze antwoorden krijgt ook en nu is er zelfs geopperd dat er veel mensen zijn die op goede oplossing zitten te wachten, weer een verkeerde aanname, zo zijn er diverse mensen opgesloten geweest,.................................................... door verkeerde aannames.:cool:\r\n\r\nEn de sardonische opmerking over een SSD is bij deze geslaagd.:-P\r\n\r\n:arrow:
Link naar reactie
[QUOTE=Hans60;464002]. . . .het zou de bedoeling zijn om dat OS van die RAM-drive te draaien.... \r\nEr besluipt met een vreemd kip-ei gevoel....[/QUOTE]\r\nHelemaal niet nodig, want het OS staat al voor het grootste deel in RAM, tenminste, in ieder geval dat deel wat nodig is om het lezende programma te bedienen.
Link naar reactie
Wat betreft de stroombesparing, daarvoor is het uitschakelen van de disk toch niet enorm interessant.\nHier:\n[url]http://users.crhc.illinois.edu/mahesri/classes/project_report_cs497yyz.pdf[/url]\nheb je een beetje vergelijk wat de verschillende onderdelen in een \"moderne\" laptop (2004 ongeveer) verbruiken, en daarbij is [I]in rust[/I] het achtergrondlicht voor het scherm de grootste slurper[B]; [/B]als deze voluit staat, dan verbruikt dat 29% van de stroom, en de harddisk op hetzelfde moment 5%.\nStaat het achtergondlicht in de laagste stand, dan verbruiken beiden 7%.\n\nEn bij[I] zware CPU[/I] belasting maakt de harddisk nog maar 3% van het totale verbruik, terwijl de CPU dan 52% slurpt.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;464059]Wat betreft de stroombesparing, daarvoor is het uitschakelen van de disk toch niet enorm interessant.\r\nHier:\r\n[url]http://users.crhc.illinois.edu/mahesri/classes/project_report_cs497yyz.pdf[/url]\r\nheb je een beetje vergelijk wat de verschillende onderdelen in een \"moderne\" laptop (2004 ongeveer) verbruiken, en daarbij is [I]in rust[/I] het achtergrondlicht voor het scherm de grootste slurper[B]; [/B]als deze voluit staat, dan verbruikt dat 29% van de stroom, en de harddisk op hetzelfde moment 5%.\r\nStaat het achtergondlicht in de laagste stand, dan verbruiken beiden 7%.\r\n\r\nEn bij[I] zware CPU[/I] belasting maakt de harddisk nog maar 3% van het totale verbruik, terwijl de CPU dan 52% slurpt.[/QUOTE]\r\n\r\nHeb mijn Samsung binnen, helaas geen tijd om het te testen. Komt nog (waarschijnlijk tegen beter weten in)\r\nHij is behoorlijk stil in tegenstelling tot mijn Toshiba Laptop. Wat dat betreft kan het topic bijna gesloten worden.\r\n \r\nEn wat betreft Lange Pier, die bedoelt het goed, dus bij deze excuses!\r\n\r\nMet vriendelijke groet,\r\nRand
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;464024]Helemaal niet nodig, want het OS staat al voor het grootste deel in RAM, tenminste, in ieder geval dat deel wat nodig is om het lezende programma te bedienen.[/QUOTE]\r\n\r\nDat klopt, maar een RAM-drive is iets anders dan het RAM geheugen waar het OS in staat. De RAM-drive is een (virtuele) drive die wordt aangemaakt in RAM en zich gedraagt als een floppy- of harddisk. Je kunt dus niet het OS hierop plaatsen, aangezien je het OS nodig hebt om de RAM-drive aan te maken.....
Link naar reactie
Dat is begrepen, maar ik gaf het eigenlijk als voorbeeld dat er bij het eerste MS besturingssysteem al aan gedacht was om de mogelijkheid te geven een virtuele schijf in het geheugen aan te maken om de harde schijf te ontlasten.\n\nIk heb ooit eens die RAM-drive maandenlang gebruikt omdat ik iets aan het schrijven was dat zo vaak opgeslagen en opnieuw gestart moest worden, dat de harde schijf bijna continu bezig was.\nDoor command[B].[/B]com ( = de DOS command interpreter) + het uitvoerende programma + het geschrevene op de RAM-drive te zetten (al het nodige d.m.v. één batchfile er naartoe kopiëren) draaide de harde schijf alleen nog, maar geen enkele activiteit was er aan de LED te zien.\n\n[QUOTE=Hans60;464148]. . . Je kunt dus niet het OS hierop plaatsen, aangezien je het OS nodig hebt om de RAM-drive aan te maken.....[/QUOTE]\nHet OS hoef je nergens op- of in te zetten. Dat wordt al grotendeels in RAM gezet bij boot.
Link naar reactie
[QUOTE=Hans60;464157]Vanaf wat voor device laadt je dat OS dan?[/QUOTE]\nVan harddisk natuurlijk, zoals bijna elk systeem.\n\nAls Windows laadt (boot), dan wordt de kernel van Windows in RAM geladen, samen met alle device drivers, DLL\'s, en elk programma dat bij opstarten geladen moet worden.\nDus in feite staat alles wat je nodig hebt al in RAM, en zou (in principe) de harde schijf uitgeschakeld kunnen worden.\n\nAlleen alle \"onvoorziene\" dingen zoals getimede updates, systeemchecks, indexeringen, fetch-mail etc zorgen er voor dat die harddisk weer aangesproken moet worden.\nWaren die er niet, dan zou je, als je te lezen boek op een flashdrive staat, je harddisk eigenlijk niet meer hoeven draaien.\n\nP.S. OS is natuurlijk niet het juist gekozen woord.... een compleet OS moet ook kunnen booten. Het juiste woord is meer \"[I]kernel[/I]\"
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;463989]Trouwens, al aan het begin van de ontwikkeling van de besturingssystemen werd de mogelijkheid ingebouwd om een RAM disk in te richten (MS DOS 1 had het dacht ik al, RAMDRIVE.SYS), en de grootste argumenten waren [I]snelheid verhogen[/I] en [I]harddisk-slijtage verminderen[/I].[/QUOTE]\r\nIk wilde niets met de RAM-drive, alleen [I]noemen[/I] dat het belang van het ontlasten van de harddisk al zo lang gewenst is.\r\nIk snap nou juist niet waarom jij er op blijft terugkomen om er een OS op te zien. Dat was niet mijn bedoeling.\r\n\r\nPagefile wordt alleen gebruikt wanneer tweederde (of zo) van het RAM ingenomen is, en een groot programma geladen wordt. Dan wordt wat al in RAM staat naar het swapfile geschreven om ruimte in het RAM te maken voor het meest recent gestartte programma.\r\nEn daarvan is geen sprake wanneer je alleen zit te lezen.
Link naar reactie
Helaas, zit er op mijn netbook :\"Samsung battery manager\" ,waar geen functie in zit om de harde schijf na x aantal minuten te stoppen.:[\r\nHeb energiebeheer van windows xp zelf geprobeerd en dat werkt niet.(W)\r\n\r\nHeeft iemand nog suggesties, qua software programmaatje om uit te proberen voor windows xp?\r\n\r\nHet zou niet verkeerd zijn om vanuit \'flash geheugen\" te werken - met bevroren schijf - in het besturingssysteem op te nemen - en niet alleen voor lezen, maar ook schrijven. (kleine software aanpassing):roll:
Link naar reactie
[QUOTE=dutch-online;464359]Als je wil schrijven zal de harddisc toch moeten lopen.:rolleyes::confused:[/QUOTE]\r\n\r\nDat is duidelijk;)\r\n\r\nAls we op de maan kunnen landen, moet het ook mogelijk zijn om dit software matig te realiseren. En wel op een heel simpele manier. Het is gewoon over het hoofd gezien door de software ontwikkelaars, doch er toch \'potentieel\' behoefte voor is:) \r\n\r\nIets voor de FAQman misschien?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...