Ga naar inhoud

Boot from cd


Aanbevolen berichten

Hi,\r\n\r\nZo kom je in je Bios:\r\n- Computer aanzetten en tijdens de opstart op de DEL-toets drukken.\r\n(Kan ook de F1-, de F2- of de ESC-toets zijn; hangt af van je Bios).\r\n\r\nBlader nu met de pijltjes-toetsen door de schermen tot je iets als dit:\r\n(zie bios-jpg)\r\nDaar kun je de opstartvolgorde veranderen.\r\n\r\nMocht dit niet het probleem oplossen, dan zul je wat meer info moeten sturen.\r\n(Windows-versie; wat staat er precies op je scherm; gaat het soms wel goed; enz.)\r\n\r\nJeep;)
Link naar reactie
[QUOTE=Jeep;461081]Hi, \r\nZo kom je in je Bios:\r\n- Computer aanzetten en tijdens de opstart op de DEL-toets drukken.\r\n(Kan ook de F1-, de F2- of de ESC-toets zijn; hangt af van je Bios).[/QUOTE]\r\nHet staat meestal heel kort (paar seconden) weergegeven op één van de eerste twee schermen na het opstarten welke toets er nodig is om het BIOS in te komen, zoiets als: \"[I]Press DEL to enter setup[/I]\".
Link naar reactie
Je windows schijf is normaliter een bootcd/dvd, evenals de meeste linux distributies. Je kunt met nero een schijf simpel bootable maken, maar dan moet er wel iets te booten zijn op zo\'n schijf. Bijvoorbeeld een besturingsysteem. Je kunt met diverse image backup programma\'s, of partitineersoftware, vaak ook een bootcd aanmaken. Waarmee je dan zo\'n programma buiten windows om kunt opstarten en gebruiken.
Link naar reactie
[QUOTE=vazobarry;461168]Ik weet wel hoe ik in de bios kom maar hoe ik de harde schijf als eerste doe.[/QUOTE]\nPer BIOS verschillend.\nZoek voor \"[I]Bootsequence[/I]\", of \"[I]Bootpriority[/I]\"\n[QUOTE=couch_potato;461170]Je kunt het ook gewoon zo laten, het kan helemaal geen kwaad. En als je al een keer een bootable cd gebruikt, werkt die ook meteen zonder geknoei in het bios.[/QUOTE]\nIn principe zou je die foutmelding [I]alleen[/I] te zien krijgen wanneer er een NIET opstartbare schijf in je CD station zit (en deze in de bootvolgorde in het BIOS als eerder staat als de harddisk... hetzelfde geldt voor een diskette station) \n\nVertel eens meer over die melding. Is dat hem letterlijk ? Moet je daarna een toets indrukken ?\nZit er een schijf in het CD station ? (of floppydrive)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...