Ga naar inhoud

laptop van acer met windows xp wilt niet meer opstarten.


Aanbevolen berichten

als ik de laptop aanzet \r\nheb ik eerst een zwart beeld met vanonderen allemaal ìììììììì \r\nna een tijdtje veranderd het scherm van beeld\r\nen komt erop:\r\n\r\nWindows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd\r\nof niet kan worden gevonden:\r\n\\windows\\system32\\config\\system\r\n\r\nu kunt proberen om dit bestand te repareren door windows setup te starten vanaf de originele cd-rom met installlllatie bestanden \r\nkies \' R \' in het eerste scherm om de reparatie procedure te starten.\r\n\r\nen daar blijft het bij, er komt geen ander scherm en als ik gelijk welke toets indruk start de pc terug opnieuw op. en ik heb namelijk ook geen originele cd-rom. \r\n\r\nhoe kan ik dit oplossen? de gegevens zijn niet zo belangerijk. want het was namelijk toch een pc voor mijn kinderen, en ik heb het hun gevraagd en ze zouden het nie erg vinden als alles weg zou zijn.\r\n\r\nhopelijk krijg ik snel een oplossing op deze manier. \r\nalvast bedankt.\r\ngroeten sam ;)
Link naar reactie
Nee hij/zij zegt dit al enkele keren te hebben geprobeerd.\r\n\r\nLogisch dat je pc niet meer opstart, je windows installatie is naar de knoppen en niet zo\'n beetje ook \\windows\\system32\\config\\system is de belangrijkste map voor windows, vanuit hier staat hoe je pc opgestart moet worden en wat deze in het geheugen moet laden.\r\n\r\nEnige wat rest is je windows opnieuw erop zetten, misschien lukt het met gedeeltelijk herstel PROBEER DIT EERST JE DATA BLIJFT DAN GROTENDEELS BEHOUDEN !!!, lukt dit niet probeer dan een volledig herstel !!!\r\n\r\nHeb je toevallig je pc i.p.v. goed af te sluiten uitgedrukt of iets dergelijks ???\r\n\r\nsuc6
Link naar reactie
Kijk eens naar de tips van Lange Pier\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=44254[/url]\r\nHet kopiëren van map System vanuit een Recovery map zou ook goed kunnen gaan met de Nucia boot CD (met Bart PE).De Nuciaboot.iso (163MB) is te downloaden van [url]http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso[/url].\r\nDe Ultimate Boot CD is te downloaden op [url]http://www.ultimatebootcd.com/download.html[/url]
Link naar reactie
[QUOTE=Joman;455092]Kijk eens naar de tips van Lange Pier\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=44254[/url]\r\nHet kopiëren van map System vanuit een Recovery map zou ook goed kunnen gaan met de Nucia boot CD (met Bart PE).De Nuciaboot.iso (163MB) is te downloaden van [url]http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso[/url].\r\nDe Ultimate Boot CD is te downloaden op [url]http://www.ultimatebootcd.ncom/download.html[/url][/QUOTE]\r\n\r\nWel even deze n van ultimatebootcd.[B][U]n[/U][/B]com verwijderen.
Link naar reactie
[QUOTE=RDCMrT;455033]Nee hij/zij zegt dit al enkele keren te hebben geprobeerd.\r\n\r\nLogisch dat je pc niet meer opstart, je windows installatie is naar de knoppen en niet zo\'n beetje ook \\windows\\system32\\config\\system is de belangrijkste map voor windows, vanuit hier staat hoe je pc opgestart moet worden en wat deze in het geheugen moet laden.\r\n\r\nEnige wat rest is je windows opnieuw erop zetten, misschien lukt het met gedeeltelijk herstel PROBEER DIT EERST JE DATA BLIJFT DAN GROTENDEELS BEHOUDEN !!!, lukt dit niet probeer dan een volledig herstel !!!\r\n\r\nHeb je toevallig je pc i.p.v. goed af te sluiten uitgedrukt of iets dergelijks ???\r\n\r\nsuc6[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nneen, ik heb niks verkeerd gedaan. \r\nhoe kan ik een volledig herstel doen, en hoe zet ik er windows terug op als ik de cd niet heb ? \r\n\r\nalvast badankt.\r\ngroeten sam
Link naar reactie
[QUOTE=samme__;455757]hoe kan ik een volledig herstel doen, en hoe zet ik er windows terug op als ik de cd niet heb ? [/QUOTE]\nAls je echt geen CD hebt, en ook niet kan lenen, dat is die tip van Joman uit #6 (van Lange Pier) je beste kans.\n\nMaar.... het is een Acer laptop, zit er niet één of andere system recovery partitie op ? Heb je de Manual ?\nAls je het type Acer vermeld, kan iemand misschien even zoeken ?
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;455846]Als je echt geen CD hebt, en ook niet kan lenen, dat is die tip van Joman uit #6 (van Lange Pier) je beste kans.\r\n\r\nMaar.... het is een Acer laptop, zit er niet één of andere system recovery partitie op ? Heb je de Manual ?\r\nAls je het type Acer vermeld, kan iemand misschien even zoeken ?[/QUOTE]\r\n\r\nhet is een Acer Aspire 3000 series\r\ngroeten sam
Link naar reactie
Nou nee, niet de PC, alleen het besturingssysteem.\r\n\r\nAls het je niet lukt zoals eerder voorgesteld met die link naar de uitleg van Lange Pier dan wordt het moeilijk zonder installatie CD.\r\n\r\nAls je de product key hebt van Windows (meestal op een sticker) dan heb je wel nog steeds de mogelijkheid om Windows er opnieuw op te laten zetten door een bedrijfje, alleen zal je daar nogal wat werk na zelf moeten doen, tenzij zij ook alle drivers voor je installeren.\r\nDie drivers zijn te downloaden bij Acer.\r\n[url]http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html[/url]\r\n\r\nMaar eerst heb je een verse Windows nodig. :(\r\n\r\n(Of je installeert Linux of zo, al weet ik niet hoe dat zich gedraagt op zo\'n laptop)
Link naar reactie
De recovery partitie is standaard niet te zien (ongetwijfeld om hem te beschermen). Als je geen installatie CD hebt gekregen gok ik erop dat je toch een recovery partitie hebt.\r\nProbeer dit eens: Start de PC op, en zodra het Acer logo zichtbaar is druk je op Alt-F10. Dan zou het recovery-programma moeten starten, als je er een hebt. Niet geschoten is altijd mis.
Link naar reactie
Ik heb de manual gedownload voor de Acer Aspire 5110-5100-3100 [URL=\"http://laptoprepairmanual.blogspot.com/2008/11/acer-aspire-3100-service-manual.html\"](http://laptoprepairmanual.blogspot.com/2008/11/acer-aspire-3100-service-manual.html) [/URL]en op blz 22 staat dit:\r\n\r\n[QUOTE]Acer eRecovery Management\r\nAcer eRecovery Management is a powerful utility with the need for recovery disks provided by the\r\nmanufacturer. [B]The Acer eRecovery Management utility occupies space in a hidden partition on the\r\nsystem’s HDD. Be default, user-created backups are stored on D:\\ drive. [/B][/QUOTE]\r\nOp blz 43 zie ik dat je in de BIOS de optie D2D recovery op Enabled kan zetten, ik neem aan dat dat op het kunnen terugzetten van de recovery partitie slaat.\r\n\r\nDus óf het gaat niet om een Aspire 3100 óf er zijn verschillende versies van de 3100 óf ik zou toch eens wat in de richting van een recovery partitie proberen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...