Ga naar inhoud

Vakjargon


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Als je één woord bij Google als zoekterm invoert, heb je zo beet. Dan worden woordenboeken en dat soort databases geraadpleegd (b.v. Wikipedia) omdat ze er dan van uitgaan dat je een verklaring voor de term zoekt.\r\n\r\nDoor even de eerste vonsten te checken zie je zo of het computer gerelateerd is of niet.
Link naar reactie
Wij hebben 2 computers. \r\nOp de desktop staat: processor dual core E6300, 1,86 GHz, 2 MB level 2 cache, 1066 MHz FSB,\r\nharde schijf 320 GB 7200 rpm SATA 8 MB.\r\nDe laptop heeft een T7500 processor, een harde schijf van 640 GB en memory 4 GB DDR 2.\r\n\r\nDe capaciteit van de harde schijf en de 7200 rpm, begrijp ik wel. Maar wat is de 1,8 GHz, 2MB level 2 cache en 1066 MHZ FSB?\r\nIs de 2 MB cache hetzelfde als de memory van 4 GB in de laptop?\r\nIs 2 MB cache hetzelfde als de memory van 4 GB in de laptop?
Link naar reactie
Die 1,86 GHz is de kloksnelheid van de processor. Per seconde kan de processor 1,86 miljoen berekeningen maken, en aangezien het een dual-core is dat ook nog eens twee keer.\r\n\r\nDe cache is de hoeveelheid gegevens die de processor \'achter de hand\' kan houden om te verwerken. Een soort van wachtrij dus. Als die wachtrij leeg is, moet deze vanuit het RAM (die 4 GB in de laptop) worden aangevuld. De gegevens uit de wachtrij zijn sneller beschikbaar dan die vanuit het ram, waardoor de processor efficienter kan werken. Meer 2nd level cache is beter.\r\n\r\nDie 1066 MHZ FSB geeft de snelheid aan waarmee het moederbord met andere onderdelen kan communiceren. Ook hier weer hoe hoger hoe beter.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...