Ga naar inhoud

Programmeren


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik wil graag beginnen met programmeren, maar als ik op internet zoek dan krijg ik geen \r\nduidelijke informatie. :?\r\nIk wil een simpel programma waarmee ik de basis van het programmeren leer kennen of misschien gewoon via kladblok als dat kan?? \r\n\r\nKan iemand me meer over programmeren vertellen en hoe je er mee kunt starten en steeds beter erin kunt worden. \r\nIk hoop dat iemand me op gang kan helpen met een duidelijk antwoord of tip :)\r\n\r\nAlvast bedankt!
Link naar reactie
Beste Paul9191,\r\n\r\ndit zijn grootse ambities die je daar hebt.\r\nIk wil je hierbij wel even op weg helpen, maar ook waarschuwen want programmeren kan heel demotiverend zijn soms als je zoekt achter fouten of logische syntax problemen. Het vereist heel wat doorzettingsvermogen en logisch inzicht om goed te kunnen programmeren.\r\n\r\nEerst moet je voor je zelf uitmaken in welke taal je wil programmeren.\r\nZo heb je bijvoorbeeld Visual Basic, handig om kleine programmaatjes te maken die draaien onder Windows zonder bijkomende programmatuur. Enkele nuttige sites:\r\n[url]http://www.vbvoorbeelden.be/Inleiding-op-Visual-Basic.html[/url]\r\n[url]http://users.skynet.be/leraarinformatica/cursussen/visualbasic[/url]\r\n\r\nEen andere programmeertaal is C# of C-sharp, waarmee je al grondige aanpassingen binnen Windows kunt maken. Maar je hebt een programma (compiler) nodig om te programmeren.\r\nEnkele nuttige sites:\r\n[url]http://www.ivobrugge.be/cursusweb/csharp/[/url]\r\n[url]http://www.softsteel.co.uk/tutorials/cSharp/contents.html[/url]\r\n\r\nDan heb je ook nog C++. Dit is de grote broer van C# en alleen geschikt voor doorzetters, want dit vind ik geen makkie. Met C++ kan je denk ik alles programmeren.\r\nEnkele nuttige sites:\r\n[url]http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/[/url]\r\n[url]http://nl.wikibooks.org/wiki/Programmeren_in_C[/url]\r\n\r\nVerdere programmeertalen waar ik nog kan opkomen zijn Java, PHP5, Perl, Delphi, q-basic, XML.\r\nOver al deze talen vind je ruime handleidingen op het internet, helemaal gratis\r\n\r\nIk wens je alvast heel veel succes.
Link naar reactie
Hierboven gaat over het programmeren voor programma\'s op de computer. \nWil je websites en zo schrijven dan moet je deze linkjes eens bekijken:\n[URL=\"http://www.handleidinghtml.nl/\"]http://www.handleidinghtml.nl/[/URL] : HTML : de taal waar zowat elke website is in geschreven\n\n[URL=\"http://www.websonic.nl/tutorials/tutorials_websitecss.php\"]http://www.websonic.nl/tutorials/tutorials_websitecss.php[/URL]. CSS de taal waarin websites kunnen worden opgemaakt.\n\n[URL=\"http://www.phphulp.nl/\"]http://www.phphulp.nl/[/URL] Leer PHP , het dynamisch maken van websites.\n\nHopelijk heb je hier wat aan.\nPS: nog een goed alternatief voor kladblok : [URL=\"http://notepad-plus.sourceforge.net/nl/site.htm\"]http://notepad-plus.sourceforge.net/nl/site.htm[/URL] .
Link naar reactie
Op de site van Computer Idee staat een Workshop programmeren in Visual Basic, met een uitgebreide handleiding en voorbeelden. Het is in 4 delen. Hieronder een link naar deel 1, vandaar uit kan de de vervolgdelen vinden.\n[URL=\"http://www.computeridee.nl/workshops.jsp?rubriek=1620361&id=2202634&WT.mc_id=nb\"]Workshop VB(Klik)[/URL]\n\nEdit: Ik zie net dat deel 2-4 niet meer op de site staan, dat is *&%$^&, want ik wilde er zelf ook nog eens wat mee.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Ik heb [url]http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/[/url] maar eens goed doorgenomen. Het is idd best wel nuttig. ik heb nu C++ gedownload alleen heb ik volgens mij een andere versie dan de C++ die in de tutorial wordt gebruikt. Weet er misschien iemand een site waar ik de goede C++ kan downloaden het liefst de C++ die ook in de tutorial wordt gebruikt:)\r\n\r\nAlvast bedankt
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...