Ga naar inhoud

Brand snelheid heel erg laag tijdens het branden ingesteld op 8x?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Als ik een DVD brand van 4,7 GB op snelheid 8x keer duurt dat 20 minuten met nero.\r\nNormaal gesproken is dat altijd voor mij 20 minuten geweest :)\r\n\r\nDeze week is dit probleem ontstaan, \r\n\r\nWanneer mijn brander aan het branden is ingesteld op 8x keer snelheid, brand hij heel erg langzaam dan duurt dat wel circa 25 - 30 minuten:confused:\r\n\r\nHet lijkt erop dat hij gewoon 4 x keer brand of 2.4 x maar kom er steeds niet achter, waarom mijn brander heel erg langzaam brandt.\r\n\r\nEn mijn remaning time van nero die klopt ook niet, die geeft 4 minuten aan? Ik denk dat er iets aan is :confused:\r\n\r\nTerwijl ik normaal de resterende tijd te zien krijgt exact en hoeveel tijd hij in totaal nodig heeft, wanneer hij klaar is met branden. En mijn brander licht knippert normaal gesproken had ik dat niet, bleef dat groenen lichtje gewoon aan . :(\r\n\r\nMisschien kan iemand voor mij kijken wat er aan de hand is?\r\n\r\nHeb foto en log file erbij gezet.\r\n\r\nAlvast bedankt voor jullie hulp.\r\n\r\nP.S. Alle DVD\'s en CD\'s die hebben allemaal netjes gebrand, heb tot nu toe geen problemen ondervonden van het schrijven op schijfjes.
Link naar reactie
Waar kan ik dat tooltje vinden en hoe heet dat tooltje voor mijn harddisk?\r\n\r\nIk heb een Western 80 GB harddisk IDE?\r\nMaar deze heb ik netjes door de schijf controle laten controleren. Alles loopt heel erg snel geen fouten gevonden. En heb hem ook laten drefragmenteren alles blijkt wel goed te zijn.\r\n\r\nMaar wat jij zegt\' begint\' ook wel de kloppen dat als mijn windows gaat opstarten draait hij wel snel. Maar als ik naar mijn documenten gaat, ga ik kijken en ga scrollen begint hij te hangen en dan gaat hij langzaam.
Link naar reactie
Ik denk een kleine enkel 90 or 100 maar.\r\nIk heb dat tooltje gedownload en laten testen en een screenshot ervan gemaakt heb moet knippen en plakken.\r\nHet ziet er heel erg slecht uit.\r\n\r\nZou er iemand naar mijn screenshot kunnen kijken?\r\nEn vertellen wat er aan de hand is? zie bij kolom dat er een hele worse te zien zijn?\r\nDenk dat ik meer dan op de helft zit met al die worse dan een gemiddelde?\r\n\r\nIk ben heel erg benieuwd wat er allemaal in mijn harddisk zit en wat er allemaal aan de gang is?\r\n\r\nDank u wel hoor! Voor uw hulp!
Link naar reactie
Ik kan die getallen niet goed interpreteren, dat zou dat programma ergens voor jou moeten doen. Ik zie dat in ieder geval niet in dit plaatje.\r\n\r\nJe hoeft in ieder geval niet gelijk bang te zijn wanneer er een error genoemd wordt, want dat is vaak normaal. Er wordt vaak heel effectief foutcorrecties toegepast.\r\n\r\nAls er geen conclusie te vinden is kan je ook Speedfan downloaden, welke ongeveer hetzelfde doet als dat tooltje.\r\n[url]http://www.almico.com/speedfan.php[/url]\r\nJe kiest daarvoor de S.M.A.R.T. tab, kiest bovenaan je te onderzoeken harddisk, en kiest dan voor \"Perform an in-depth online analysis of this hard disk\"\r\nDe gegevens worden dan op hun site geïnterpreteerd, en je wordt verteld hoe bang je moet zijn.
Link naar reactie
[QUOTE=turn;421063]ik kan er naast zitten, maare is het niet beter om zo\'n tooltje onder dos te laten draaien\r\noftewel vanaf een boot disc (of floppy)[/QUOTE]\r\nIk weet niet of dat nodig is...\r\nS.M.A.R.T. informatie is dacht ik gewoon over tijd verzamelde info, welke op de harddisk (of in een stukje geheugen van de harddisk elektronica) wordt opgeslagen, en door programma\'s kan worden uitgelezen.
Link naar reactie
[QUOTE=turn;421069]ik heb hier wel een lijst gevonden met error codes\r\n[url]http://support.wdc.com/techinfo/general/errorcodes.asp#v10[/url]\r\nmaar hoe ik die moet interperteren....??? misschien iemand anders ??[/QUOTE]\r\nIk denk dat dat foutmeldingen van een ander tool zijn, n.l. [I]Data Lifeguard Tools 11 and 10 Error Codes[/I], en niet voor S.M.A.R.T..
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;421072]Trouwens... bij dat rapportje staat een\r\n\r\nstart/stop count = 96\r\npower-on hours count = 85\r\n\r\nIs dat een bijna nieuwe disk ?[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nNee erikhouder, wat ik jou kan vertellen. Heb de harddisk al ruime 6 jaar.\r\nMaar die heb ik niet echt vaak gebruikt alleen is hij wel heel erg koud, ik heb hem in mijn kamer staan en de temparatuur is wel wat lager. Anders komen we er steeds niet achter, waar dat probleem aan zou kunnen liggen. Okey dan zal ik dat speedfan programma eens even downloaden. Dan laat ik de rest en de anderen wel weten.
Link naar reactie
Ja hoor, zeker heb dat juiste tooltje Life data guard gekozen en deze laten testen voor mijn harddisk type WD80BB.\r\n\r\nHet kan zijn van dat 96 x keer aan het uitzetten kan wel kloppen, ja en totaal 85 uur.\r\nJawel maar van dat 96x keer aan het uitzetten dat doe ik niet 1 dag hoor!\r\nIk heb hem niet echt vaak aangezet (in het verleden)\r\n\r\nIk hoop dat je hier wat aan hebt?
Link naar reactie
Nee, niet echt ik heb alles uit dat programmetje eruit gehaald.\r\nIk had niet echt veel opties waren er maar 3 opties.\r\n\r\nschijf controleren en bad sectors controleren en repareren volgens mij. \r\nEn er was een ander 3e optie zero dat je hardeschijf met nullen aanvuld.\r\nEn dat je alles data\'s kwijt kunt raken doordat je dat optie gaat gebruiken.\r\n\r\nDat was alleen dat logfile, ik kan met dat programma speedfan uitproberen?\r\nMisschien ik daar informatie eruit kan krijgen.\r\n\r\nMoet ik dan geen programmetje hebben dat ik clusters en sectoren kan controleren en repareren? Hebben we n hier niet even aangedacht of zit ik fout?
Link naar reactie
ik zou als ik jou was toch even de dos tool pakken.\r\n[url]http://support.wdc.com/product/download.asp?modelno=wd800bb&x=0&y=0[/url]\r\n\r\ndit zou de juiste site moeten zijn, en dan moet je deze hebben \"Data Lifeguard Diagnostic for DOS\" , cd of floppy\r\ndeze is nl echt gemaakt om te kijken naar de \"gezondheid\" van je harde schijf\r\n\r\nik heb het idee dat je deze gebruikt hebt \"Data Lifeguard Tools\"\r\n\r\n\r\nik heb die van wd nog nooit gebruikt (dacht ik), maar ze werken meestal heel makkelijk.\r\nschrijf of print de instructies uit (in dos heb je geen internet)\r\nen dan is het een kwestie van de instructies volgen en tijdens en na de test zal ie aangeven hoe het ermee is.\r\nmaak eventueel een foto van het scherm als het raport er staat
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...