Ga naar inhoud

data van harddisk halen


Aanbevolen berichten

Goedemiddag,\r\n\r\nMijn vriend heeft een Sony handycam-camcorder met harddisk. Hij heeft al ruim 10 uur opgenomen film op de harddisk staan. Nu is hij met camera en al in het water gevallen (zout water) en de camera doet niets meer. \r\n\r\nWeet iemand of de opgenomen film nog te redden valt? Of waar we het heen kunnen brengen zodat de opgenomen materiaal eraf gehaald kan worden?\r\n\r\nIk hoor graag even of iemand hier een oplossing voor heeft.\r\n\r\nGr. Cheyenne
Link naar reactie
Er zijn speciale bedrijven die dat doen, denk aan b.v. aan het Mbk, die verzuimen om te backuppen en na een brand alles kwijt zijn. De boekhouder is ook vaak systeembeheerder.\n\n\nHier een paar gevonden, maar de prijzen kunnen zijn zeer fors zijn, maar voor een bedrijf vaak geen probleem, anders kunnen ze vaak de tent sluiten....\n\n[url]http://www.harddisk-recovery.nl/[/url]\n[url]http://www.rse.nl/recovery.htm[/url]\n[url]http://www.helpdisc.nl/[/url]
Link naar reactie
[quote=couch_potato;362348]Nope, de schijf zit niet lucht- of waterdicht verpakt. Er zit een gaatje in, met een filtertje erachter. Anders zou een harddisk flink wat steviger gebouwd moeten zijn, en zou het blikken deksel erop, beslist onvoldoende sterk zijn.[/quote]\n \nLuchtdicht wil niet zeggen vacuum.,dus dan is een dikke behuizing helemaal niet nodig.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;362391]Luchtdicht wil niet zeggen vacuum.,dus dan is een dikke behuizing helemaal niet nodig.[/QUOTE]\nDat zou wel nodig zijn om hem waterdicht te krijgen.\nNiet alleen is er luchtdrukverandering van buitenaf (atmosferische verandering), maar zo\'n ding moet functioneren vanaf bv 5 graden tot wel 60 graden, en opgewarmde lucht erin [I]zet uit[/I], en afgekoelde lucht erin [I]krimpt[/I], waardoor er grote drukverschillen ontstaan.\n\nJuist daardoor zal een normale harddisk die in het water valt door plotse afkoeling zichzelf door de krimpende lucht vol water zuigen.
Link naar reactie
Er zullen echt geen grote drukverschillen ontstaan.\nIn een lamp is er een veel groter temperatuur verschil ,en een glaswand daarvan is slecht 0,5 mm dik.\nEen HD behuizing zouw de drukverschillen met gemak moeten kunnen weerstaan .Een conserveblik kan dat ook en is waarschijnlijk even dik materiaal.\nMaar het zal wel niet nodig zijn of geen voordeel opleveren om de metalen behuizing luchtdicht te maken.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;362467]Er zullen echt geen grote drukverschillen ontstaan.\nIn een lamp is er een veel groter temperatuur verschil ,en een glaswand daarvan is slecht 0,5 mm dik.\nMaar het zal wel niet nodig zijn of geen voordeel opleveren om de metalen behuizing luchtdicht te maken.[/QUOTE]\n\nWat betreft die lamp heb je wel gelijk, maar je denkt dan aan het vervangen van lucht in de behuizing door een gas dat minder invloed heeft.\n\nEn het is inderdaad niet zo dat harddisk vaak de kans lopen nat te worden, dus om daarvoor dat ding waterdicht te maken is weggegooid geld.\n\nMaar als het te duur is om de data professioneel terug te krijgen, en het materiaal is toch belangrijk, dan zou ik zelf een poging wagen, en de methode met gedistilleerd water met ammonia proberen, zoals ik hier beschreef:\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=44667&highlight=ammonia[/url]\nJe hebt dan wel enig lef en technisch inzicht nodig, want ik zou dat alleen doen op de PRINT van de harddisk, en die moet je dan eerst verwijderen.\n\nHet zou wel op de hele disk kunnen gebeuren, inclusief schijf, maar dat heeft veel meer risico, en dan moet naast de print ook het deksel van het schijfhuis afgehaald worden, en moet je schoner en voorzichtiger te werk gaan.\nEn dan zou eigenlijk het laatste bad in alcohol moeten gebeuren.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;362506]Zodra het water er uit is gelopen kan het oxideren beginnen en is er vaak niks meer te redden.[/QUOTE]\r\nDaarom is gedistilleerd water slimmer, want dat bevat bijna geen zuurstof en elementen.\r\nEn als je als laatste bad alcohol gebruikt, wordt het restwater er in opgelost, en de droogtijd heel kort. Geen oxidatie dan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...