Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

hey mensen\r\nik was wat aan het zoeken op het net toen ik inneens op de site van TNO kwam. ze zijn een actie begonnen voor het beste idee. het werkt best simpel. je maakt een filmpje van ongeveer 2 min over jou idee, vervolgens post je deze op de site van TNO en maak je kans op mooie prijzen (camera\'s, laptops, etc.). op de site [u][b][url]www.notinventedyet.nl[/url][/b][/u] staan al een aantal filmpjes, met best goede ideeën.
Link naar reactie
[quote=Chimera;316756]sommige hebben alleen de octrooi derop zodat als iemand anders het gaat maken dat hij dan geld kan innen bij die man[/quote]\n Een ander mag het zelfs niet maken.\n \nEn meestal zijn de maker en degene met het idee al twee verschillende personen.\nBij \"Het beste idee van Nederland\"wordt vaak ook de octrooi aanvraag geregeld ,en er wordt ook verteld hoe je er achter kunt komen of zo\'n idee al bestaat.\nMaar vaak zijn kleine aanpassingen of veranderingen al voldoende om het product toch te kunnen gaan maken.,maar het moet voor de fabrikant wel aantrekkelijk en winstgevend zijn ,anders begint niemand er aan.,en er moet een markt voor zijn.\nKijk maar naar de Beertender ,en de Perfect Draft(philips)\nDe makers van Beertender hebben philips aangeklaagd ,maar verloren ,omdat de PerfectDraft een andere uitvoering van het apparaat was.
Link naar reactie
Octrooien aanvragen is idd erg lastig. Het prduct of idee moet goed definieerbaar zijn. Het beste idee van nederland gaat volgens mij wel een stapje verder dan [url]www.notinventedyet.nl[/url] doet. Er is ook geen verbeterronde van je product. Maar het is wel een redelijk handige opstap om je eigen idee een treetje hoger te tillen richting werkelijkheid. En dan moet je er niet meteen rijk van denken te kunnen worden. Maar wel wat vette prijzen winnen.
Link naar reactie
[quote=Chimera;316828]ikw eet niet hoe het precies zat maar zoiets was het iniedergeval wel :P[/quote]\n\nEr zijn inderdaad landen waar nogal vreemde regels voor het aanvragen van patenten gelden. In Amerika zijn ze daar nogal laks mee, daar kun je patenten aanvragen op van alles en nog wat, echt vreselijk vage dingen. In Australië is het iemand al eens gelukt om een patent te krijgen op een \"circular transportation facilitation device\" in 2001. Voor diegenen die hem niet doorhebben, de goede man heeft dus [B][I]het wiel [/I][/B]gepatenteerd. Gelukkig ging het om een advocaat (eentje die gespecialiseerd is in het aanvragen van patenten) die de nieuwe patentwet daar wilde testen, maar goed.\n\nOverigens is er doorgaans wel een regel die zegt dat als er \"prior art\" is, dat dan het patent vervalt. Dat houdt in dat als jij iets maakt, dan een rechtzaak aan je broek krijgt omdat iemand anders daar een patent op zou hebben, jij dan de kans krijgt om te laten zien dat het patent niks nieuws beschrijft omdat het toen allang bestond. Dat wiel-patent is dus in de praktijk niks waard, wielen bestaan al wel iets langer als sinds 2001...
Link naar reactie
ik heb mij eens laten vertellen dat er nog niet zo erg lang geleden \r\nin nederland voor de patent goedkeuring eerst werd onderzocht of het bestond.\r\ndit is veranderd , het is nu nl zo dat je gewoon ergens patent op krijg.\r\nen als er dan problemen komen gaan ze onderzoeken of er al een eerder patent was.\r\n\r\nvoordeel (en ook de reden waarom het veranderd is) is geld, het onderzoeken van elke aanvraag werd te duur.\r\nnadeel is gevechten wie eerder was.\r\nmaar schijnbaar woog het voordeel zwaarder.
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...