Ga naar inhoud

8 MM (Super) Smalfilm overzetten op DVD


Aanbevolen berichten

Geachte Forumvrienden,\r\n\r\nHeeft iemand een oplossing voor het zelf overzetten van (super) 8 MM smalfilm naar DVD? De bedragen die off. bedrijven rekenen zijn hoog, terecht daar ze dure apparatuur gebruiken.. Misschien een software pakket? Of welke apparatuur heb je nodig?\r\n\r\nBij voorbaat dank voor elke tip!
Link naar reactie
Realiseer je dat het om oude smalFILM gaat; alleen via een projector op film-doek of -\'scherm\' te zien..\r\nBij professionele apparatuur\' kan een -met de projector in één kast- ingebouwde camera het eindbeeld \r\n(16 à 24 frames/sec.) als één vloeiend geheel opnemen, etc..waarna digitale bewerking mogelijk wordt.\r\n\r\nDe enige privé-manier lijkt me om de film \'af te spelen\' en met een digitale camera (al zal het resultaat pover zijn).\r\nopnieuw vanaf het doek te filmen. Pas dán kun je aan computers en software gaan denken.....
Link naar reactie
Moderne videokamera,s raken in de war van het geknipper van een 8 mm projector ,en daardoor zal de kwaliteit niet best zijn.\r\nMaar als je een videokamera hebt is het altijd te proberen .\r\nGewoon de film op een goed scherm afdraaien ,en met een videokamera(op statief) opnemen ,en wat experimenteren met de instellingen.\r\nEr zijn ook speciale ,veel te duren kastjes voor. Je projecteerd dan de film via een spiegel op een matglas ,en vanaf de andere kant kun je dit beeld dan opnemen met een video(digitale)kamera.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...