Ga naar inhoud

rom drive herkent geen discs meer


Aanbevolen berichten

rom drive ziet geen enkele cd of dvd die ingevoerd wordt.\r\nsysteem gescand met hitmanpro en avast niets gevonden.\r\nsoftware settings nagekeken niets raars ontdekt.\r\niemand enig idee wat dit kan zijn.\r\nwerk met xp home de rom drive is een multidrive.\r\ncd\'s zijn goed in de brander worden ze n.l wel ingelezen.
Link naar reactie
Als dat niet helpt, kijk dan eens of je dvdspeler op de tweede ide/atapi controller zit. Zoja, ga dan via systeem naar hardware. Dan doe je daar eerst \"installatie ongedaan maken\" van je dvdspeler en meteen daarna hetzelfde bij je tweede ide/atapi controller (secondairy ide controller is dat).\r\nDaarna OK klikken en dan wil XP opnieuw opstarten. Na het opstarten worden zowel de controller alsook de dvdspeler automatisch opnieuw geinstalleerd.\r\n\r\nKlinkt raar, maar het wil nogal eens helpen bij dit soort problemen.
Link naar reactie
Hoe je dat kunt zien? Dan zou je even in de kast moeten kijken.\r\nEr zitten een paar van die langwerpige sloten in je kast waar van die brede platte kabels in steken.\r\nEentje gaat in elk geval naar je harddisk. Dan is de vraag, gaat de kabel van daaruit naar je cd/dvd speler, of gaat er een aparte kabel vanuit een ander slot naar je cd/dvdspeler. Als je cd/dvdspeler apart zit aangesloten, zit hij op de tweede controller.\r\nZit hij aan de HD gekoppeld, dan zit hij op de eerste.\r\n\r\nIn het geval hij op de eerste HD zit, dan zou je wel eens een probleem kunnen tegenkomen als je daarvan de installatie ongedaan zou maken van die controller en blijft alleen nog de optie om de installatie van de cd/dvdspeler ongedaan te maken, dat biedt niet altijd hetzelfde resultaat, maar het is een poging waard.\r\n\r\nMocht overigens het verwijderen van die cd/dvdspeler en controller niets uithalen uiteindelijk, dan is vermoedelijk je cd/dvdspeler niet meer lekker.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...