Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[QUOTE=Speeeedy;321532]Van cola light mag je dacht ik maar maximaal 3 glazen per dag... k anker enzo... \r\n\r\nAls je de hele dag cola drinkt wordt je volgens mij harstikke dik :-?\r\nNaaah ik hou het maar bij water & wijn :) Alhoewel ik ook vrij weinig alcohol drink, zeker voor student-maatstaven...[/QUOTE]\r\nIn \"light\" dranken zit als regel ASPARTAAM (onder een stuk of 5 namen, acesulfaam en nog een paar, ook \"nutra sweet\") en over ASPARTAAM valt genoeg te lezen op Net.\r\n\r\n\"Gelukkig\" reageer ik als een stekker op Aspartaam, 2 ervaringen meegemaakt en sindsdien herken ik de smaak aan de eerste druppel of lik (ook in snoepgoed, tandpasta\'s enzo). Ik had 2x een liter ofzo \"light\" limonade opgeslikt en was daar een dag of 10 tamelijk van uit mijn doen, met de eerste 3-4 dagen een gore nasmaak in mijn keel en al de ca. 10 dagen overdag heel suf en \'s-nachts en-wakker en steeds een \"schrikgevoel\" dat ik iets in mijn werk of mijn bezigheden had overgeslagen of over het hoofd gezien; paniek-achtig.\r\n\r\nIk red me wel, weet niet alle namen uit mijn hoofd maar herken ze feilloos bij aantreffen en ik lees ieder etiket dus het spul komt mijn huis niet meer in.\r\n\r\nNormaal heb ik niets met zoetstoffen, ouderwets sacharine, cyclamaten enzo, ik lust en slik alles gewoon door máár ook gewone suiker bekomt mij nog steeds prima en het is mij nooit gelukt om dik te worden (best wel zielig voor \"toeschouwers\" van mijn vraatzucht tot ongeveer mijn 40e).\r\n:)\r\n\r\nAspartaam is een toevallige ontdekking geweest in de ontwikkeling van strijdgassen. Het spul werd met een minimum aan tests in de USA goedgekeurd (\"erdoorgejast\") als zoetstof en de meeste landen namen dit over. Kassa, 400x zo zoet als suiker en nergens accijns.\r\n\r\nBeter nieuws, enige dagen geleden vernomen op Radio-1: CocaCola \"voelt nattigheid\" en gooit op korte termijn aspartaam eruit, gaat over op het eindelijk zowat wereldwijd geaccepteerd / goedgekeurd, al eeuwen bekend en in verscheidene gewesten verbouwd en gebruikt plantje [b]\"Stevia\"[/b]; haha, mijn vrouw heeft diezelfde Stevia-variant staan in haar kruidenbloempotten. Het \"ruw product\" ofwel zomaar een blaadje smaakt (vind ik) honing-appel-snijboonachtig, totaal niets verkeerds aan die smaak, blijft ook niet in mijn keel hangen, weg is weg.\r\n\r\nOud nieuws trouwens onder vegetariërs / veganisten (ben ik [nog] niet, risico \"B12\" heb ik al eerder uitgelegd).\r\n\r\n[url]http://www.metaseek.nl/cgi-bin/meta/do/nph-zoek.cgi?qry=aspartaam&where=nl[/url]\r\n[url]http://www.metaseek.nl/cgi-bin/meta/do/nph-zoek.cgi?qry=stevia&where=nl&mu=&mi=&cs=UTF-8[/url]
Link naar reactie
Dank jullie Ultimate, Reintje en ronmar... :) :) \r\n\r\n[QUOTE=Chimera;321610]doe ik ook nu\r\n\r\nniveau 3 netwerkbeheerder :P\r\n\r\nis wel leuke opleiding[/QUOTE]Ik ben benieuwd.... :D \r\n\r\n\r\n\r\n\r\n[img]http://www.cocoonservices.nl/belinda/images/geslaagd.jpg[/img]\r\nGefeliciteerd Silverstarme!
Link naar reactie
[quote=Speeeedy;321812]Ook gefeliciteerd!\n\nIk stort me weer op statistiek :neutral: heb morgen tentamen, als ik die haal ben ik de grote SPSS/Statistiek master :cool:... \nEn als alles goedkomt heb ik volgende week woensdag ook vakantie!![/quote]\n\nSpeeeedy... ik ben niet zo thuis in het universitaire gebeuren..., maar bedoel je nu echt dat je dan een master in de statistiek hebt of bedoel je dat je het dan heel goed kan... (heb echt geen idee.....)
Link naar reactie
Ha, ja misschien een beetje onduidelijk, ik heb geen master in de statistiek hoor :p... Kan dat uberhaupt? misschien als je wiskunde studeert :confused:\n\nIk bedoel gewoon dat ik dan alle statistiek heb gehaald die je bij psychologie kan halen (en dat is vrij veel), dus dat ik er dan veel verstand van (zou moeten) heb(ben) en ik me daarom vet goed voel :cool:\n\nMaar eigenlijk valt het allemaal nogal tegen want ik heb 2 andere statistiektentamens (van de 4) moeten herkansen :neutral: dus zo geweldig is het ook allemaal niet... \n\nUltimate en Richt ook gefeliciteerd!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...