Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Grrr, Erwin heeft ook weer eens vakantie, en besluit 6 weken weg te blijven uit zn studentenhuisje: Nokt de server er mee na 2 weken. Huisgenoot die aanwezig was even om assistentie gevraagd: PC gaat niet meer aan.\r\nEr is een stroomstoring geweest in Hengelo en omstreken door een uitgebrand trafohokje ofzo, en sindsdien doetie het niet meer. Hoorde van een buurstudent dat zn GameCube ook al raar deed. Dus misschien is die storing toch met wat meer geweld gepaard gegaan. Naja, ik hoop op slechts een defecte voeding, nieuwe erin over een week of 4 en draaien maar weer. Maar met wat extra pech is de CPU oververhit geraakt (dus stom toeval icm de stroomuitval), en dan heb ik een groter probleem. Maarja, gevolg is iig dat de website nu 5 weken totaal uit de lucht zal zijn, en misschien wel langer. En mijn (bijna) onuitputtelijke bron van warez is hiermee ook down, moet ik toch eens kijken hoe ik de avonden doorkom zonder verse films :-P\r\n\r\nWelterusten! Een slaapvolle nacht toegewenst, zal niet meevallen met deze hitte
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Erwin: als er een extra schakelaar op die voeding zit, met de computer UIT die schakelaar een seconde of 10 uit zetten en dan weer aan, daarna proberen compu te herstarten\r\n(heb je misschien al gedaan).\r\n\r\nStroomuitval en daarna terugkeer is soms niet onschuldig; een keer daaraan een compu verloren, moederbord kapot en voeding en schijven plus CD-toestellen en netwerkkaart; RAM-geheugens waren zowaar nog heel en ventilatortjes, ook dat van de voeding, deden het nog.\r\n\r\nIk heb wel de indruk dat moderne voedingen meer van zulke fouten \"opvangen\", zich erg snel uitschakelen.\r\n\r\nIk denk dat computers met een accu-backup (zoals laptops, maar bestaat ook groter) van netstoringen niet gauw te lijden zullen hebben.
Link naar reactie
[quote=Eagle_Erwin]Heeeeet :-P\r\n\r\nVandaag weer voor de 5e dag achtereen gewerkt, en de 4e dag al in een werkplaats met temperaturen van boven de 37 graden. Je moet wat voor je centen, maar de lol gaat er wel een beetje af zo ;-)[/quote]\r\n\r\nDe ARBO-dienst verbiedt werken bij een temperatuur van boven de 35° bij een luchtvochtigheid van 50% of hoger!
Link naar reactie
[quote=willem1940]Erwin: als er een extra schakelaar op die voeding zit, met de computer UIT die schakelaar een seconde of 10 uit zetten en dan weer aan, daarna proberen compu te herstarten\r\n(heb je misschien al gedaan).\r\n[/quote]\r\nProbleem is dus dat ik nu ongeveer 3 uur reizen van mn server afzit, en dat ik geen zin heb speciaal daarvoor die kant op te reizen. Dus ik heb dat nog niet geprobeerd. Komt over een week of 4 wel. Maar bedankt voor de tip, ik zal dat als eerste proberen, daarvoor hoeftie namelijk nog niet open, en kan hij gewoon achter de TV blijven staan (server is mooi weggewerkt, en kan er slecht bij ;-))
Link naar reactie
[quote=Navy][quote=Eagle_Erwin]Heeeeet :-P\r\n\r\nVandaag weer voor de 5e dag achtereen gewerkt, en de 4e dag al in een werkplaats met temperaturen van boven de 37 graden. Je moet wat voor je centen, maar de lol gaat er wel een beetje af zo ;-)[/quote]\r\n\r\nDe ARBO-dienst verbiedt werken bij een temperatuur van boven de 35° bij een luchtvochtigheid van 50% of hoger![/quote]\r\nIn sommige gevallen gelden er verboden, maar qua temperatuur is er verder wettelijk weinig tot niets vastgelegd.
Link naar reactie
[quote=Eagle_Erwin][quote=willem1940]Erwin: als er een extra schakelaar op die voeding zit, met de computer UIT die schakelaar een seconde of 10 uit zetten en dan weer aan, daarna proberen compu te herstarten\r\n(heb je misschien al gedaan).\r\n[/quote]\r\nProbleem is dus dat ik nu ongeveer 3 uur reizen van mn server afzit, en dat ik geen zin heb speciaal daarvoor die kant op te reizen. Dus ik heb dat nog niet geprobeerd. Komt over een week of 4 wel. Maar bedankt voor de tip, ik zal dat als eerste proberen, daarvoor hoeftie namelijk nog niet open, en kan hij gewoon achter de TV blijven staan (server is mooi weggewerkt, en kan er slecht bij ;-))[/quote]\r\n\r\nO.k, hangt er ook van af natuurlijk of je huisgenoot slim genoeg is om dit risicoloos te proberen.\r\n\r\nOverigens, als er GEEN extra-netschakelaar op die voeding zit, kun je ook met de computer UITgeschakeld, de netstekker er een poosje uit laten en daarna opnieuw insteken en proberen.
Link naar reactie
@reintje: het telefoonnummer die weergeven werd op mijn mobiel, komt overeen met het nummer van het bedrijf. (gezien op website).\r\nDaarnaast heb ik later ook nog een mailtje van hem gehad, naar een emailadres wat ik eigenlijk zo goed als nooit vrijgeef, behalve voor dingen die echt met computerkennis etc. te maken heeft.\r\nAls laatste klopt het emailadres met de website, en heeft hij een typisch bedrijf-achtige email. Als iemand me in de maling neemt, denk ik niet dat hij zoveel moeite heeft gestopt in de aftiteling van de mail (dat is een grafisch prachtig plaatje).\r\n\r\nIk weet het ook niet, en eigenlijk kan ik niks fouts vinden.\r\nEnige wat me nog bijstaat is dat ik een keer bij een bepaalde winkel een mailtje eraan heb gewaagd, met de vraag of ze nog iemand zochten voor een vakantiebaantje. Destijds nooit antwoord gehad...\r\n\r\nEDIT: omdat ik druk ben de laatste paar dagen, zie ik nu pas dat onze sjouwer een berichtje heeft gestuurd:\r\n\r\n[quote=sms van sjouwer]Hoi allemaal. Zit nu tegen de zuidwoestijn rand. We maken nu een 2 daagse safari tocht. Waar nu de helft erop zit gr arie en helena[/quote]\r\n\r\nWel jammer dat ik het nu pas hier kan zetten, maar ehm.. heeft iemand een feedback voor hem? Verzin wat leuks, en ik sms het weer terug.
Link naar reactie
Bleh, vandaag weer hard gewerkt. Het schiet al aardig op :-) \r\nBTW, [url]www.bermudapartyhouse.nl[/url] is ook online, ik sta der ook op, zoek me maar ;-) \r\n\r\nStatus van de hond: Het gaat goed. De drain is er ondertussen uit en de zwelling neemt nu helemaal af. Het gat (van de operatie) is aan het dicht groeien en ze huppelt alweer vrolijk rond :lol: \r\n\r\n@VMSW, voor sjouwer, iets van veel plezier ofzo nog en rustig aan doen met die hitte :-P
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...